Dice Tower - Wieża do kości - zrób to sam
- Grzdyll
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 391 times
- Kontakt:
Re: Dice Tower - Wieża do mieszania - zrób to sam
Chylę czoła przed takimi samoróbkami, sam zresztą uwielbiam coś sam takiego dłubać ale nie bardzo mogę złapać po co w ogóle jest taka konstrukcja - IMHO w grze z kośćmi największą frajdę robi właśnie to rzucanie z ręki (połączone czasem z szukaniem tych które spadły pod stół), jest jakiś głębszy sens w konstrukcji takich machin którego nie widzę?
- Grzdyll
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 391 times
- Kontakt:
Toż w tym właśnie przyjemność by sobie z ręki te kostki pokulać, nie biorę nawet pod uwagę jakiegoś oszukiwania bo z takimi osobami to w ogóle nie warto w nic grać. Ale nawet przyjmując ten powód to jest jakaś wyższość tej machiny nad zwykłym plastikowym kubeczkiem w którym się tymi kostkami klimatycznie zagrzechota?
Podczas rozgrywki w Talisman: Magia i Miecz, wieża spisywała się idealnie.

Dodatkowo na zdjęciu widać mój projekt "na szybko" dla stosu kart przygód bo już tego się trochę uzbierało i trzeba było układać na kilku kupkach

Dodatkowo na zdjęciu widać mój projekt "na szybko" dla stosu kart przygód bo już tego się trochę uzbierało i trzeba było układać na kilku kupkach

- lesar
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 31 times
Re: Odp: Dice Tower - Wieża do mieszania - zrób to sam
To pudełko na stos kart takie trochę wykrztuśne... bo chyba po Flegaminie? 

"Zresztą zamiast kraść jako dyrektor, fabrykant, sekretarz czy inny prezes lepiej już kraść par excellence jako złodziej. Tak jest chyba uczciwiej." - kasiarz Kwinto
Wieżę sprawdziliśmy w bojach przy talismanie już kilka razy. Sprawdza się wyśmienicie, jedynie muszę zmodyfikować ją pod kątem wagi aby się nie przesuwała.
-
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 54 times
Re: Dice Tower - Wieża do kości - zrób to sam
Moja wersja polepiona z odpadów. Znalazłem trochę starych resztek jesionowych, jakieś barachło, trochę olchy opalowej i czarnego dębu. Tacka wyłożona tkaniną neoprenową.
Kilka uwag technicznych: spadek pochylni ustawiłem na 33st. Było za późno po próbach, ale jest to za dużo. Kostki się zabijały na zakrętach i "wylatały" jak zamek w karabinie Pawlaka. Trzeba było dorobić barierki i ogrodzenie na tacy.
Kilka uwag technicznych: spadek pochylni ustawiłem na 33st. Było za późno po próbach, ale jest to za dużo. Kostki się zabijały na zakrętach i "wylatały" jak zamek w karabinie Pawlaka. Trzeba było dorobić barierki i ogrodzenie na tacy.
Spoiler:
pozdrawiam Radek
Re: Dice Tower - Wieża do kości - zrób to sam
Dice Tower z Jengi
Spoiler:
Usługa druku 3D: viewtopic.php?t=84416
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Leinadus
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Leinadus