Wtrące się, H3 próbuje być najbliżej mechanicznie grą do MK.
No, ale tak nawet nie jest, bo to nie jest głównie deck building.
Wtrące się, H3 próbuje być najbliżej mechanicznie grą do MK.
no masz absolutną rację - widać, że pomysł na zarządzanie skillami za pomocą kart wzieli z MG ..
Ale jak w komputerowych H3 nauczyłeś się skilla, czaru, czy znalazłeś artefakt, to nie musiałeś potem liczyć na szczęście, że w tej rundzie gra wylosuje Ci możliwość skorzystania z tej rzeczy.daro69 pisze: ↑21 lut 2023, 15:14 w Herkach tworzenie talli jest drugorzędne - karty nie tworzą duzych komb i skomplikowanych synergii - mają ci pomoc - dodatkowo jak wczesniej pisałem w grze pc H3 tez było mocno losowe jesli chodzi o naukę skilli - i oni w planszówce dokładnie to przenieśli..
Napisałes tego posta jakbys nigdy nie grał na PC w H3 ..:p
masz racje - tą zmianę zaczerpnęli z uwielbianego MG :p ..tam to jakoś nikomu nie przeszkadza ..Gambit pisze: ↑21 lut 2023, 15:32Ale jak w komputerowych H3 nauczyłeś się skilla, czaru, czy znalazłeś artefakt, to nie musiałeś potem liczyć na szczęście, że w tej rundzie gra wylosuje Ci możliwość skorzystania z tej rzeczy.daro69 pisze: ↑21 lut 2023, 15:14 w Herkach tworzenie talli jest drugorzędne - karty nie tworzą duzych komb i skomplikowanych synergii - mają ci pomoc - dodatkowo jak wczesniej pisałem w grze pc H3 tez było mocno losowe jesli chodzi o naukę skilli - i oni w planszówce dokładnie to przenieśli..
Napisałes tego posta jakbys nigdy nie grał na PC w H3 ..:p![]()
Tak , tylko magicu masz super synergie ,combat , tu nie ma czegoś takiego, tu jest jak w Mage knight, tam Wam się podoba losowy dociąg to czemu tu jest taki niefajny ? W herkach ważniejsza jest taktyka ( szczególnie po dodaniu 4 kolumny na planszetce) niż super optymalizacja talii (MK)
Wybacz, ale jeśli uważasz MtG za całkowicie losowe, to proponuję zagrać na poziomie innym, niż towarzyskim z kolegami.
Będzie late pledge, chyba w kwietniu
Too bad, liczyłem na to że planszowe Herosy poprawią ten największy minus czyli długość rozgrywki. Może kiedyś kupię sobie dla figurek.Emil_1 pisze: ↑19 mar 2023, 16:42 Dzisiaj grałem i powiem, że gra się bardzo przyjemnie!
Nie ma nic wspólnego z Mage Knight, losowość w walce w punkt.
Jedyne dwie wady które widzę : To gra dla 2 osób. Dwóch osób. Nie więcej. Chyba, że chcesz siedzieć cały dzień. Druga wada - cena. Figuri są bez sensu a w tej grze warto imeć więcej zamków![]()
Z którego nikt nie będzie korzystał więcej niż 1 raz na grę ( walka finałowa )
Ja czekam czy pokażą jakieś poprawki.Sarna pisze: ↑02 maja 2023, 13:15 Czy jeszcze komuś udało się pograć? Wsparłem za 1 euro, z przekonaniem, że raczej nie wejdę, ale pojawiły się wątpliwości.
Podobno wprowadzono jakieś zmiany, pledge menager ma ruszyć po weekendzie majowym. Zastanawiam się nad wsparciem bo gra wygląda pięknie, to, że nie jest zbyt skomplikowana też na plus, ale zastanawiam się jak te mechaniki działają, czy rzeczywiście istnieje mechanizm kuli śnieżnej o którym wspominał Gambit? Przegrywasz jakąś poboczną walkę i nie jesteś w stanie dogonić przeciwnika?