AuZtralia: Zemsta przedwiecznych - odszczekuję co mówiłem o tym dodatku - chcę grać

Ale wiesz, że to nie jest deck builder, tylko zarządzanie ręką? Tak tylko wspominam, żeby potem nie było płaczu
Już grałem. Generalnie jest market, a nawet dwa. Jest kupowanie kart jako mechanika gry (nie przed grą. Moze rasowy deckbuilder to nie jest, ale więcej tu budowania talii niż w Mage Knight czy Dungeon Alliance.feniks_ciapek pisze: ↑15 mar 2023, 18:41 Ale wiesz, że to nie jest deck builder, tylko zarządzanie ręką? Tak tylko wspominam, żeby potem nie było płaczu![]()
Bo choć gra była na radarze od dłuższego czasu to dopiero pozytywna opinia spowodowała że przyjrzałem się jej bliżej, swoje zrobiło też FOMO. Zakup zracjonalizowałem sobie akceptowalną ceną i obietnicą SimCity na planszy które przeważyły nad akceptowalnymi słabościami tytułu.
Ja polecam też nowe mapy. Nie komplikują rozgrywki, jak inne dodatki, a fajnie ja odświeżają, gdy podstawowa mapa już się znudzi. Szczególnie. Jeśli ktoś lubi walczyć o miejsca na planszy. Ja akurat uwielbiam podpinać się złośliwie z moim miastem pod czyjeś lasy.
W sklepie Grybezpradu.eu jest preorder na kapsuły do miast i inne bajery.
Jak już dowodzono na tym forum wielokrotnie cena jest rzeczą wysoce względną. Dla Ciebie o wiele za drogo, dla mnie też. Ale dla kogoś kto kocha TM czystą planszówkową miłością (może nawet odwzajemnioną?) to może być wręcz okazja nie do przegapienia
Wpadło na listę jeszcze przed premierą (do jestem pies na deckbuildery), ale jakoś ciągle odkładam zakup. Koncept mi się podoba. Mimo podobieństw do Star/Hero Realms, Terrors of London Jest tu trochę nowatorskich rozwiązań. Może kiedyśPytonZCatanu pisze: ↑30 mar 2023, 10:40 Star Wars Deckbuilding Game
Lubie Star Warsy i od początku miałem tę grę na radarze. Potem jednak paru kolegów kupiło i pomyślałem, że oszczędzę… A jeszcze potem zaczęły spływać ciepłe recenzje i zakląłem w serduszku i kupiłem jednak. Moc jest słaba we mnie… Nie żałuję. Gra jest dokładnie tym czym ma być. Jest prosta mechanika znana z innych tytułów (ale z twistami) i klimat SW. Gra mimo prostoty potrafi naprawę postawić przed graczem ciekawe wybory. Może bym tylko jakoś skrócił czas gry, bo na 4 bazy wychodzi nam 50 min.
Koniecznie podziel się wrażeniami jak już pograsz.Jiloo pisze: ↑30 mar 2023, 10:58 High Frontiers 4 All – znów trochę oszukuję, bo tak naprawdę zamówienie z końca zeszłego roku, ale właśnie dotarło. Od dawana zastanawiałem się nad tą grą. Temat lubię, skomplikowania się nie obawiam, Leaving Earth grałem więc pora na krok dalej. Co prawda znajomy mnie ostrzegał, że się mocno od tej gry odbił, ale obejrzałem tyle materiałów, więc co może pójść nie tak?![]()
Jeśli mogę liczyć 51stan z KS na poprzedni rok, to w tym roku kupiłem tylko bot Faktory na premierę!rastula pisze: ↑30 mar 2023, 10:37 Myślę, że do jutra wytrzymam ...więc z dumą stwierdzam: w marcu kupiłem:
NIC, ZERO , NULL -
nawet na wyprzce, promocji, gardło sobie podżynam...już czuję jak niewidzialna ręka rynku zapala wydawcom excela na czerwono
![]()
(Powiem więcej - dwie gry wypadły z tegorocznej , bardzo krótkiej zresztą wish listy - dodatek do Epickich Podziemi i Hamlet).
PS. ale kupiłem sobie farbki...
Bite szklane, nie liczy się.. było kupowane!