Gra działa dobrze na dwóch. Nie wszystkie mapy będą idealne na 2, ale nie przejmuj się. Do gry wyszło ich już tyle, że jest w czym wybierać:
https://boardgamegeek.com/filepage/1706 ... p-all-maps
Gra działa dobrze na dwóch. Nie wszystkie mapy będą idealne na 2, ale nie przejmuj się. Do gry wyszło ich już tyle, że jest w czym wybierać:
Ostatnie info, że planują wydać Concordię Venus było na Planszowych newsach 9 kwietnia 2022 (a wcześniejsza zapowiedź padła 8 października 2021). Od tego czasu cisza.
Więcej, Egmont nie zamierza w ogóle kontynuować wydawania tego tytułu i w bliższej i dalszej perspektywie czasowej. Ich zdaniem tytuł nie przyjął się na rynku polskim i sprzedaż dodruku podstawki nie spełnił ich założeń biznesowych...
Skąd takie info?
No nie, właśnie siedzimy i czekamy na dodruk (mięzynarodowy)Grellenort pisze: ↑19 mar 2023, 13:52 Czekając na polską Wenus można przegapić tę angielską, o dodatkach mapowych (które na pewno mają o wiele mniejsze nakłady) nie wspominając.
Bezpośrednio z Egmontu. Nie zamierzają kontynuować wydawania całej serii (były bezpośrednie wypowiedzi na FB).bobule pisze: ↑19 mar 2023, 09:24Skąd takie info?
Dzięki, właśnie coś mi tak chodziło po głowie, ale nie miałem czasu tematu przeglądać, bo mi mały od rana na głowę wchodzi.
To teraz mi gwoździa wbiles czy czekać czy szukaćcohlerc1 pisze: ↑16 kwie 2023, 09:38 Nie kojarzę by egmont mówił że porzuca Concordie. O ile seria geek im się nie przyjęła i raczej wiecej nie wydadzą tak Concordia podobno im się dobrze sprzedaje. Słowa samego prezesa: planszowe newsy wywiad
Mogło też się coś zmienić bo Kołodziejczak odszedł z Egmontu ale właśnie nie kojarzę info o porzuceniu Concordii
Jakiś czas temu pisałem do Egmontu z zapytaniem o dodruk Salsy i odpowiedzieli, że nie przewidują.
U nas bardzo dobrze sprawdza się Kreta. W rozszerzeniu Salsa też jest chyba Hiszpania fajna na 2 osoby.