Komu udało się wygrać łowcami?

3 rozgrywki, dwie wygrane bestii, raz łowcy. Raz łowcy byli bardzo blisko.
Tak jest. U nas to samo. Wnet gracz Bestii oburzony był "ale tam nie ma scieżki!" gdy Łowcy tamtędy poszli. No ale Bestia powinna patrzeć na obie mapy. Niemniej błąd fatalny. Pozostaje dorysować jakimś pisaczkiem.
Wreszcie! Kawusia i oglądam.
Ciekawe porównanie z tym Dead by Daylight, bo u mnie ta właśnie gra " wyrzuciła" z radaru Bestię i widzę, że na dobre wyszło.
Ok, sensowne - tylko gdzie o tym jest w instrukcji?
Nie jest to może oczywiste (w mojej grupie też mieliśmy wątpliwości, i (wbrew mojej opinii) też uznaliśmy, że ma być za darmo), ale na tej karcie nie masz nigdzie "odblokuj za darmo" ani nic podobnego. Plusem tej karty jest to, że nie musisz czekać do końca dnia, żeby odblokować dane ulepszenie, możesz zacząć korzystać z niego już danego dnia
Osadnik ma 2 lub 3 życia oraz leczy się do pełna na koniec poprzedniego dnia. Przypadek powyżej - że w pierwszej turze bestia ruszy się, zaatakuje i skończy grę będzie możliwe tylko wtedy, gdy jest ona w stanie zadać 2/3 obrażenia jednym ciosem. Jak sam napisałeś, łowcy mogą temu zapobiec odpowiednimi kartami - a może już wcześniej powinni nie dopuścić do takiej sytuacji - np. strażnicą. Pułapka też może się w takiej sytuacji przydać. Nie pamiętam jak działały flara i granat - ale nie czy przypadkiem nie doprowadzą do sytuacji, że bestia jest ujawniona na polu łowcy (lub blisko), i teraz łowcy będą mieli okazję ją ubić?Odi pisze: ↑20 kwie 2023, 22:39 2. Problem pierwszego ruchu. Jest trzeci dzień. Bestia rusza się jako pierwsza. Jedna karta ruch, druga atak, osadnik nie zyje - koniec. Łowcy nawet nie są w stanie nic zrobić. Zrobili tylko draft, wybrali karty, ale to nie mialo znaczenia. Bestia rusza się pierwsza, łowcy nie są w stanie tego zablokować. Tzn niby mogą którąś kartą oręża (Flara, Granat), ale tylko jeśli takie karty dojdą, no i trzeba mieć na nie pieniążki, o co generalnie trudno u łowców. Zresztą nawet użycie flary i granatu tylko odsuwa nieuniknione na jedną turę.
W instrukcji nie ma, ale na angielskich karta było coś oczywistego typu "Buy" or "Purchase". Także "Odblokuj ulepszenie" = KUP ulepszenie. Też osobiście to sprawdzałem na TTSie.
Zgadzam się co do Listów, natomiast w Tajemnicy Whitehall balans został poprawiony. Jest ciasno na planszy, a Kuba musi pojawić się w konkretnych sektorach, co powoduje, że policjanci siedzą mu na karku.
Ekhm... No nie. W trzech z czterech rozgrywek uczestniczył mój współgracz, z ktirym regularnie gramy w Whitechapel, Whitehall i Narcosa, a dawniej grywaliśmy w Rebelię. W jednej z rozgrywek tworzyliśmy duet łowców, a Bestią kierował teoretycznie nieco mniej doświadczony gracz. Z tym samym rezultatem.Opinie na zasadzie, gram ciągle po stronie bestii i ciągle tą samą vs różni (nowi) gracze i ciągle wygrywam to o kant tyłka rozbić...
Pytanie czy tak to tu wygląda?
Dodatkowo jest szansa, że zostały wiele razy ograne i sensownie przetestowane pod kątem balansu.
ZygfrydDeLowe pisze: ↑06 maja 2023, 11:09Dodatkowo jest szansa, że zostały wiele razy ograne i sensownie przetestowane pod kątem balansu.
strona z kontraktamidragonstar pisze: ↑06 maja 2023, 19:58ZygfrydDeLowe pisze: ↑06 maja 2023, 11:09Dodatkowo jest szansa, że zostały wiele razy ograne i sensownie przetestowane pod kątem balansu.
Te fanowskie scenariusze to są w wersji Kickstarter? Bo na bgg nic nie znalazlem.