Ale pamiętaj, że chat również bardzo fajnie tłumaczy kod.raj pisze: ↑12 kwie 2023, 11:49Niby tak, ale niekoniecznie. Jedną z kluczowych umiejętności seniora jest rozumienie kodu i umiejętność wyszukiwania błędów logicznych w kodzie. Co czasem bywa wielkim problemem. Ludzie, którzy nauczą się, że automat pisze kod za nich mogą mieć problem z opanowaniem takiej umiejętności.Arius pisze: ↑11 kwie 2023, 21:56 Seniorzy mogą spać spokojnie, ale:
Ale kolega widzi jak juniorzy dzięki chatowi wybijają mocno do przodu i są efektywniejsi.
Ale też widzi jak inne uwarunkowania sprawiają (choćby spadek inwestycji itp), że jednak pracy jest trochę mniej niż było.
Tak więc seniorzy mogą spać spokojnie, ale ten oddech na karku ludzi którzy będą używać chata raczej poczują.
Wydaje mi się, że dzięki czatowi łatwiej będzie zostać juniorem, co spowoduje, że będzie ich więcej. Oznacza też, że więcej juniorów nie będzie miało cech potrzebnych do zostania seniorem.
Ja siedzę glownie w sqlu i pythonie (analiza danych) i jak teraz jak dostaję kod do przeróbki to tak, posiłkuję się tym co chat mi o nim opowie.