staniach21 pisze: ↑28 kwie 2023, 18:51
MaciekK5454 pisze: ↑28 kwie 2023, 15:13
Ale z pozytywów to warto zwrócić uwagę, że po raz pierwszy od dwóch lat wydawnictwo podało jakieś konkrety: rusza proces produkcji, planujemy zakończyć wtedy i wtedy, transport tyle i tyle, a nie że będzie będzie do końca roku w trzecim kwartale (a tak naprawdę to jeszcze plików nie mielismy).
Przecież nie mogli Ci powiedzieć w 2021, że produkcja ruszy czerwiec 2023, bo byś ich wyśmiał i nie składał zamówienia

Jak dają Ci znać teraz to 2mies do produkcji i kolejne 2-3 logistycznie jeszcze jesteś w stanie zaakceptować
W 2021r byłem tak nahypowany, że bym kupił tak czy siak. Dziś, po dwóch latach, bym się poważnie zastanowił czy nadal mi zależy na opcji all inn, wiec tu faktycznie wydawnictwo jest do przodu.
Tu nie chodzi o czas oczekiwania a o to, co wydawca komunikuje klientom. W 2021 roku zapowiadali, że będzie do końca 2021r. Na początku 2022r powiedzieli, że na dniach dostaną pliki, zaraz ruszają tłumaczenia a gra będzie w 3 kwartale 2022r. Jak pisałem wtedy (na początku 2022) że skoro wydawnictwo dopiero zaczyna tłumaczenia to dla mnie realna jest druga połowa 2023r to wydawca zapierał się, że będzie trzeci kwartał 2022.
W połowie 2022r powiedzieli, że pliki do tłumaczenia jednak dostaną dopiero jak zakończy się wysyłka kickstartera (wiadomo było, że to będzie jesień 2022) a gra będzie do końca 2022r. Jesień 2022 termin przesunięty na 1 kwartał 2023. Na osłodę dostaliśmy karty promocyjne na gwiazdkę, co bylo milym potwierdzeniem, że coś się z grą już dzieje. Marzec 2023 informacja że tłumaczenia trwają, jest tego bardzo dużo, więc premiera przesunięta na drugi kwartał 2023. Wiedźmin też miał być w drugim kwartale, ale tu była informacja że gra jest już w transporcie, więc oczywistym było, że drugi kwartał na Everdell jest nierealny. Kolejne informacje miały się pojawić na przełomie marca/kwietnia - oczywiście żadna informacja się wtedy nie pojawiła. Po cichu liczyłem na Rebelcon, wielką imprezę będącej swoistym świętem firmy, ale nie było żadnego info dotyczącego bądź co bądź jednego ze sztandarowych tytułów Rebela. No i dopiero teraz, pod sam koniec kwietnia, mamy wreszcie jakiś wiarygodny harmonogram. Dla mnie zapowiadanie, że gra będzie za dwa kwartały, podczas gdy nawet nie jest dogadanie kiedy tłumacz dostanie pliki nie jest uczciwym podejściem (styczeń 2022). I tu mam największy zarzut.
A o obiecywanym dwa lata temu tłumaczeniu FAQ zasad do pobrania już nie wspomnę.