Tak, będę

Niestety nie będzie gier pokazowych, ale wiem, że organizatorzy będą mieli wolnych ludzi do opowiedzenia o grze itp.
Tak, będę
Takie rzeczy to raczej w FLGSach, np w Warszawie w Paladynacie. Chociaż na Gladiusie np były (i będą) nie tylko pojazdy ale też nauka gry w różne systemy, więc pewnie zależy od konwentu... Asoiaf też tam było w zeszłym roku.
Jeśli przyjazd do Wrocławia to nie problem to umów się z kimś np: w Bolterze. Możesz napisać na ich FB że szukasz kogoś, kto Cię wprowadzi w grę. Widziałem, że gracze szybko reagują i zawsze jest ktoś chętny.
Niestety ale będąc na OMG nie było raczej możliwości aby zagrac przykładową rozgrywkę a nie chciałem być nachalny zawodnikom którzy brali udział w zawodach bo czuć było tam wielkie emocje. Coś tam Marek z GTTV mi poopowiadał i nawet fają cenę na starter zrobił ale ostatecznie odpuściłem. Dlaczego? Bo stanąłem w prawdzie że u mnie w mieście i okolicy scena graczy bitewniakowych jest biedna więc nie chcę się pakować w coś co jedynie ja będę chwalił. Fajnie to wyglądało, sporo miejsca zajmowało (chyba jak X-wingi) ale odpuszczam definitywnie. Może kiedyś w przyszłości jak będą lepsze warunki.....
Jeżeli chodzi o aktualność kart to chyba minimalnie lepiej stoi PL wersja, ale jeżeli chcesz być maksymalnie na bieżąco to do wersji PL też będziesz musiał sporo drukować. Generalnie czy do pl czy do eng wszystko jest do wydrukowania. Ten uprgade pack z 21 do eng wersji już też jest w kilku miejscach nieaktualny. Więc najlepiej kupuj boxy i drukuj zmienione karty i wsadzaj w koszulki.Mr_Fisq pisze: ↑01 maja 2023, 13:07 Coś nie mogę znaleźć w wątku więc dopytam:
która wersja się lepiej sprawdza - polska czy angielska?
Teoretycznie można mieszać - dla starszych jednostek można iść w sumie w polską i ew. dokupić upgrade kart, ale jak rozumiem z kartami taktyk nie jest już tak różowo.
Na razie jeszcze nie skusiłem się na żaden starter ani pudełko bohaterów, ale jak w końcu się złamię i będę chciał kupić któryś starter to chciałbym wiedzieć w co najlepiej się pakować![]()
Tak wygląda. Fajnie, że można mieszać figurki między systemami ale ja w sumie jednak liczyłem, że w skirmishu dadzą większą skalę i będą fajniejsze figurki. No ale nie można mieć wszystkiego, więc się pocieszę tym, że będzie można mounted Robertem zagrać w normalnego ASOIAFCyel pisze: ↑03 lut 2024, 16:40 https://www.youtube.com/live/xBV6acNIoa ... P6T3DJGlZf
Wersja skirmishowa. Wygląda spoko![]()