Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
Re: Too Many Bones (Josh J. Carlson, Adam Carlson)
Q4
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 319 times
Grzegorz potwierdzał, że poszli za głosami z forum, i skorzystali z dorobku fanów gry zapisanych w ogólnej przestrzeni.
Za co zresztą obaj z Ignacym dziękowali community..
Oto te podziękowania:Uncle_Grga pisze: ↑05 maja 2023, 17:13Grzegorz potwierdzał, że poszli za głosami z forum, i skorzystali z dorobku fanów gry zapisanych w ogólnej przestrzeni.
Za co zresztą obaj z Ignacym dziękowali community..
https://youtube.com/clip/UgkxhLdnp-cntw ... x6FU6zeMNR
- polwac
- Has thanked: 1174 times
- Been thanked: 462 times
Nie chciałem przepłacać za oryginalne Premium health chips, wiec kupiłem na sztuki zwykłe pokerowe sztony.
Powiem Wam, że moim zdaniem bardzo dobra decyzja. Rozmiar i waga taka sama, a dodatkowo fajnie poprawia się widoczność w trakcje walki(każda linia ma sztony w swoim kolorze + te pokerowe sztony łatwiej policzyć, bo się tak ze sobą nie zlewają).
Jestem mega zadowolony, bo za 90 żetonów zapłaciłem(licząc z przesyłką) 51zł, gdzie za oryginalnych 65 sztonów do TMB wychodzi nie licząc przesyłki jakieś 140zł.
Moim zdaniem warto, chyba, że się ma więcej gier CTG i chce się jedne Premium Health Chips używać we wszystkich ich gra, to pewnie wtedy inaczej się na to patrzy.
Ja osobiście nawet do innych gier CTG bym kupił zamienniki, ale pewnie są osoby, które wolą oryginały
Jak już jesteśmy przy TMB, to miałem prawie roczną przerwę i sam się zdziwiłem jak łatwo jest po takim czasie wrócić do gry.
Trzon zasad jest tak prosty, że właściwie instrukcji nawet nie otwierałem(wystarczyły arkusze pomocnicze).
Dzisiaj postanowiłem w końcu wypróbować najnowszy nabytek - Riffle.
Przyjemnie się nim kombinuje, ale nie polecam go początkującym.
Przez to, że doszły karty to trochę jest inny feeling rozgrywki niż taka klasyczna partia TMB.
Dla mnie to jest super, bo lubię karciochy i deckbuilding, wiec miła odmiana, ale dla początkujących jednak standardowe gearlocki i skupienie się na kościach chyba jednak będzie lepszą opcją na poznanie TMB.
EDIT:
Odnośnie żetonów pokerowych ze zdjęcia:
Waga 11,5g, średnica 40mm(czyli takie same jak żetony "premium" w TMB)
Powiem Wam, że moim zdaniem bardzo dobra decyzja. Rozmiar i waga taka sama, a dodatkowo fajnie poprawia się widoczność w trakcje walki(każda linia ma sztony w swoim kolorze + te pokerowe sztony łatwiej policzyć, bo się tak ze sobą nie zlewają).
Jestem mega zadowolony, bo za 90 żetonów zapłaciłem(licząc z przesyłką) 51zł, gdzie za oryginalnych 65 sztonów do TMB wychodzi nie licząc przesyłki jakieś 140zł.
Moim zdaniem warto, chyba, że się ma więcej gier CTG i chce się jedne Premium Health Chips używać we wszystkich ich gra, to pewnie wtedy inaczej się na to patrzy.
Ja osobiście nawet do innych gier CTG bym kupił zamienniki, ale pewnie są osoby, które wolą oryginały

Spoiler:
Trzon zasad jest tak prosty, że właściwie instrukcji nawet nie otwierałem(wystarczyły arkusze pomocnicze).
Dzisiaj postanowiłem w końcu wypróbować najnowszy nabytek - Riffle.
Przyjemnie się nim kombinuje, ale nie polecam go początkującym.
Przez to, że doszły karty to trochę jest inny feeling rozgrywki niż taka klasyczna partia TMB.
Dla mnie to jest super, bo lubię karciochy i deckbuilding, wiec miła odmiana, ale dla początkujących jednak standardowe gearlocki i skupienie się na kościach chyba jednak będzie lepszą opcją na poznanie TMB.
EDIT:
Spoiler:
Waga 11,5g, średnica 40mm(czyli takie same jak żetony "premium" w TMB)
Ostatnio zmieniony 07 maja 2023, 18:11 przez polwac, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
Tu poproszę o doprecyzowanie, zwłaszcza dla rozważających takie rozwiązanie.
Waga taka sama jak które żetony od CTG?
Bo żetony życia dostarczone wraz z grą są bardzo lekkie w porównaniu do żetonów premium (myślę, że są kilkukrotnie lżejsze, nie mam małej wagi, aby to sprawdzić).
Moje projekty:
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
-
- Has thanked: 608 times
- Been thanked: 553 times
Tak się przyzwyczaiłem do wyglądu zdrowia, że trochę mi się mieni w oczach od tych różnych kolorow
Ale bardzo fajny pomysł!, który w sumie eliminuje potrzebę żetonów linii, no i kosztowo też dobrze wychodzi.

Ale bardzo fajny pomysł!, który w sumie eliminuje potrzebę żetonów linii, no i kosztowo też dobrze wychodzi.
- hamish
- Has thanked: 333 times
- Been thanked: 136 times
Możesz podrzucić link do źródła, w którym łowiłeś żetony?
- polwac
Tutaj znalazłem odpowiednie kolory, które dało się na sztuki kupić: https://holdemshop.pl
Paweł
- hamish
No i cóżem narobił. Całe forum chyba wjechało na sklep, bo error pińcet trzy wyskakuje 

- polwac
Zanim wkleiłem tu link to jeszcze działało ja sprawdzałem adres 

Paweł
- hamish
Szczerze mówiąc, to nie widzę tu tych żetonów, które pokazałeś na zdjęciupolwac pisze: ↑07 maja 2023, 19:09 Tutaj znalazłem odpowiednie kolory, które dało się na sztuki kupić: https://holdemshop.pl

- seki
- Moderator
- Has thanked: 1236 times
- Been thanked: 1456 times
Szukaj jako evergreen żeton. Tu np żółty https://holdemshop.pl/szukaj?controller ... it_search=hamish pisze: ↑07 maja 2023, 20:05Szczerze mówiąc, to nie widzę tu tych żetonów, które pokazałeś na zdjęciupolwac pisze: ↑07 maja 2023, 19:09 Tutaj znalazłem odpowiednie kolory, które dało się na sztuki kupić: https://holdemshop.pl![]()
- hamish
Fajna sprawa z tymi żetonami, właśnie przez wzgląd na kolorowe stanowiska. Dużo bardziej poprawi mi to widoczność w grze. Zamówiłem sobie jeszcze pojemniki na te żetony, jako że tych mi właśnie brakowało z racji posiadania jeszcze tego dużego boxa podstawowego. Teraz sobie jakoś może to łatwiej zorganizuję, jeśli nawet nie w pudełku, to przy stole.
Dla informacji - zbliża się realizacja wysyłek Unbreakable dla Europy, właśnie wysłali e-mail z prośbą o sprawdzenie czy adres się zgadza. Pewnie to jeszcze trochę potrwa, ale się zbliża 
- Jiloo
- Has thanked: 623 times
- Been thanked: 531 times
- Kontakt:
Na grupie TMB na FB już wpadają foty, stany już dostają. Ja brałem w grupowce wiec pewnie poczekam

- salaba
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 532 times
Czy ktoś ma może wolne pudełko od podstawki TMB - chodzi mi o to w najnowszej edycji (małe) i byłby chętny je oddać / odsprzedać? Wymyśliłam sobie organizację kolekcji by zajmowała mało miejsca i pomyślałam, że fajnie by było zamiast w randomowym pudełku mieć po prostu drugie identyczne 

---
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
salaba pisze: ↑17 maja 2023, 21:59 Czy ktoś ma może wolne pudełko od podstawki TMB - chodzi mi o to w najnowszej edycji (małe) i byłby chętny je oddać / odsprzedać? Wymyśliłam sobie organizację kolekcji by zajmowała mało miejsca i pomyślałam, że fajnie by było zamiast w randomowym pudełku mieć po prostu drugie identyczne![]()

Trove Chest na razie nie do dostania. Z drugiej strony zastanawiam się, że jak wszystko się tam włoży to waga tego będzie z 20-25 kg więc gra stanie się stacjonarna 

Nie tak źle jest z tym Trove Chest

- Jiloo
- Kontakt:
Jak wsadzisz do 3 pudełek to będzie ważyć podobnie

Wcześniej zamieściłem wszystko w 3 pudłach – od podstawki (nowej, mniejszej), 40 Days i AoT. Niby spoko, ale setup był upierdliwy, bo wszystkie 3 musiałem otwierać i wziąć coś z każdego. Jak tylko nadarzyła się okazja, dorwałem Trove Chest. NIe dość. że wszystko jest ładnie posegregowane, masz ułatwiony dostęp (szufladę łatwiej otworzyć niż wieczko pudełka) to jeszcze dedykowane pudełeczka na Gearlocki i Tyranów robią robotę.
Jeśli ktoś ma dużo dodatków to zdecydowanie polecam skrzynię.
- salaba
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 532 times
Trove chest jest dla mnie za duży i nie ma szans bym go kupiła ze względu na ograniczone miejsce (pomijajac dostępność). Szukam rozwiązania z dodatkowym oryginalnym pudełkiem, bo mogę sobie swobodnie rozdzielać na półce.
Nie ma co forsować ludzi do zakupu trove chest bo to nie tylko kwestia dostępności czy skąpstwa tylko po prostu miejsca i indywidualnego poczucia estetyki.
Odezwałam się na forum, bo skoro sporo ludzi, jak czytam ma Trove chest, to może i ma też niepotrzebne pudełka i chętna by była odstąpić jedno w małej wersji.
Nie ma co forsować ludzi do zakupu trove chest bo to nie tylko kwestia dostępności czy skąpstwa tylko po prostu miejsca i indywidualnego poczucia estetyki.
Odezwałam się na forum, bo skoro sporo ludzi, jak czytam ma Trove chest, to może i ma też niepotrzebne pudełka i chętna by była odstąpić jedno w małej wersji.
---
- Jiloo
- Kontakt:
Ktoś cię zmusza do zakupu Trove Chest? Niewybaczalne!
A tak serio, nikt niczego nie forsuje. Ja zwyczajnie wyraziłem swoją opinię dlaczego wolę TC zamiast bujania się z kilkoma pudełkami.
Ja się nie mogę doczekać trove chesta :p już teraz te 3 pudla dają mi wylew jak dojdzie UB i nowe gearlocki to chyba zgon na miejscu z 5 pudel wyciągać :p
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.