Wiedźmin: Stary Świat / The Witcher: Old World (Łukasz Woźniak)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Sarna
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 63 times
Re: Wiedźmin: Stary Świat / The Witcher: Old World (Łukasz Woźniak)
Dwudziesty dziewiąty troll trafił do dodatku Monster Trail prawem niespodzianki, nie jest w głównym pudełku jak pozostałych dwadzieścia osiem.
-
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 15 times
Re: (zagramw.to / KS) Wiedźmin: Stary Świat / The Witcher: Old World
Ja już po pierwszej rozgrywce, było super
Mechanika walki wypada świetnie, są emocje, a poker uzależnia xD Monety się mega przydają, czuć ich braki cały czas i chce się je zdobywać, skille się fajnie buduje. Na pierwszy ogień poszła tylko podstawka i tylko na dwie osoby, w piątek będziemy ogrywać podstawkę na 3 to też się wypowiem jak już z większym doświadczeniem wypada. 2 razy przeceniłem swoje siły i potwór mnie dojechał a później i ja i dziewczyna trochę nafarmiliśmy kart to szły takie combosy że potwory 3 poziomu nawet nie miały polotu xD Trzeba dobrze wyczuwać momenty kiedy się porwać na potwory
Wymiene Descent ed.2 węrdrówki w mroku za Cthulu death may die 2 kampania +przedwieczny (dopłace jeśli dorzucone będą obaj przedwieczni) lub za Posiadłość Szaleństwa sama podstawka
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1981 times
- Kontakt:
Do mnie gra jeszcze nie przyjechała ale z ciekawości zobaczyłem sobie jak ja produkowali. Rozmach robi wrażenie nie ma co:
Zapach jak nowych wycieraczek albo dobrych gumofilców.Moonday pisze: ↑26 maja 2023, 18:02 12. Mata 6/10
Na plus: Grafiki są ostre, jest ogromna.
Na minus: Jest jaśniejsza niż plansza (trochę wyblakła). Czuć gumą. Nie jest obszyta. Mata z Tytanów była dużo lepsza. Raczej bym nie kupił samej maty, gdyby nie była częścią zestawu. Wątpię, że będzie używana. Najbardziej przeszkadza zapach.
Mam nadzieje, że zapach z czasem ulotni się.
Bardzo fajnym zaskoczeniem są monety, prawdziwe cudo.
Nie sprawdzałem, ale intuicyjnie coś czuję, że będzie problem z wciśnięciem wszystkiego do jednego big boxa, mam na myśli koszulki, dodatkowe kości, monety oraz Eredina na koniu. Coś trzeba będzie trzymać osobno.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Przyznaj się, że nie byłeś w drukarni, która obsługuje duże wolumeny, prawda?

- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1981 times
- Kontakt:
No to tak to właśnie wygląda "normalnie"

-
- Has thanked: 184 times
- Been thanked: 311 times
I do mnie też dziś dotarło wielgachne pudło. Jakoś specjalnie nie zwróciłem uwagi na zapach maty. Może to kwestia indywidualnej wrażliwości. Monetki śliczne. Kostki totalnie mi nie pasują. Wiem, że to wiedźmińskie znaki no ale nie podobają mi się. W ogóle nie czuję w nich wiedźmińskiego klimatu.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 1827 times
Przypominam, że od pytań o koszulki jest dedykowany temat.
- Siersciu
- Has thanked: 191 times
- Been thanked: 63 times
Mam pytanie do tych co już otrzymali swój egzemplarz. Na planszy głównej nazwy miast i lokacji są w języku angielskim. Czy jest to celowy zabieg, aby zmniejszyć koszt produkcji? Nie to żebym się czepiał, bo nie przeszkadza to w żaden sposób w rozgrywce, ale wydaje mi się to trochę dziwne w grze produkowanej na taką skalę. Co o tym myślicie?
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3890 times
???Siersciu pisze: ↑30 maja 2023, 08:10 Mam pytanie do tych co już otrzymali swój egzemplarz. Na planszy głównej nazwy miast i lokacji są w języku angielskim. Czy jest to celowy zabieg, aby zmniejszyć koszt produkcji? Nie to żebym się czepiał, bo nie przeszkadza to w żaden sposób w rozgrywce, ale wydaje mi się to trochę dziwne w grze produkowanej na taką skalę. Co o tym myślicie?
Przeciez tam same Loc, Kaer itd - Wyzima to wyzima - po angielsku bylo Vizima
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
-
- Has thanked: 184 times
- Been thanked: 311 times
Nie jestem pewien o co chodzi. Nazwy są z uniwersum. Nie wiem co tam jest do tłumaczenia na polski. Za wyjątkiem Skelligie, gdzie jest "Wyspa Mgieł" i tę nazwę mam po polsku.Siersciu pisze: ↑30 maja 2023, 08:10 Mam pytanie do tych co już otrzymali swój egzemplarz. Na planszy głównej nazwy miast i lokacji są w języku angielskim. Czy jest to celowy zabieg, aby zmniejszyć koszt produkcji? Nie to żebym się czepiał, bo nie przeszkadza to w żaden sposób w rozgrywce, ale wydaje mi się to trochę dziwne w grze produkowanej na taką skalę. Co o tym myślicie?
A czy przypadkiem oprócz Wyzimy to w obu wersjach językowych wszystkie nazwy są takie same?Siersciu pisze: ↑30 maja 2023, 08:10 Mam pytanie do tych co już otrzymali swój egzemplarz. Na planszy głównej nazwy miast i lokacji są w języku angielskim. Czy jest to celowy zabieg, aby zmniejszyć koszt produkcji? Nie to żebym się czepiał, bo nie przeszkadza to w żaden sposób w rozgrywce, ale wydaje mi się to trochę dziwne w grze produkowanej na taką skalę. Co o tym myślicie?
- yrq
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 445 times
Czy gdzieś są dostępne finalne pliki z instrukcjami do podstawki i dodatków? Polskie lub angielskie.
W aktualizacjach były zamieszczane tylko "work in progress".
W oczekiwaniu na dostawę chciałbym już ostateczną wersję poczytać
W aktualizacjach były zamieszczane tylko "work in progress".
W oczekiwaniu na dostawę chciałbym już ostateczną wersję poczytać

- goldsun
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 208 times
--
Dołączam różne wyrazy i pozdrawiam
Goldsun
Dołączam różne wyrazy i pozdrawiam
Goldsun
- Bart Henry
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 933 times
Miałem problem z identyfikacją kilku figurek, pomógł mi ten wpis: https://boardgamegeek.com/thread/308616 ... ys-labeled
Figurki (i wypraski na nie) mają numerki, których nie widziałem na ich kartach. Widział ktoś może listę figurek i przypisanymi do nich numerami?
Figurki (i wypraski na nie) mają numerki, których nie widziałem na ich kartach. Widział ktoś może listę figurek i przypisanymi do nich numerami?
- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Właśnie mega zaskoczony jestem, że wpadli na tak dobry pomysł by dać numerki, a potem ich nie dodali do kart xDBart Henry pisze: ↑30 maja 2023, 10:32 Figurki (i wypraski na nie) mają numerki, których nie widziałem na ich kartach. Widział ktoś może listę figurek i przypisanymi do nich numerami?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Wydaje Ci się, nic takiego nie ma miejsca.
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Tyle, że na planszówkowym bazarze codziennie są jakieś oferty.
- scraber
- Has thanked: 296 times
- Been thanked: 136 times
W końcu dotarł mój egzemplarz w wersji standard.
Spore pudła jak na niecałe 300zł.
Niestety w trakcie kampanii nie mogłem sobie pozwolić na wejście all in.
Faktycznie sporo ofert na różnych portalach i grupach. Może poczekam chwilę aż ceny zejdą bliżej tej z kampanii i sobie kupię od kogoś, a swój puszczę dalej.
Spore pudła jak na niecałe 300zł.
Niestety w trakcie kampanii nie mogłem sobie pozwolić na wejście all in.
Faktycznie sporo ofert na różnych portalach i grupach. Może poczekam chwilę aż ceny zejdą bliżej tej z kampanii i sobie kupię od kogoś, a swój puszczę dalej.
Ironia to musi Cię w tyłek kopnąć, żebyś ja zauważył?:D
Wiadomo że.multum osób kupiło na handel niektórym.opadl hajp po 2 latach, a niektorzy sprzedajo, gob oszukało

Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
- Hardkor
- Kontakt:
Nie ma tego tak dużo jak się spodziewałem, ale też obstawiam, że ludzie raczej na handel wzieli podstawki niż all in, a tylko te drugie są teraz wrzucane.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- Hardkor
- Kontakt:
Póki co same egzemplarze w folii widzę na sprzedaż