Przepraszam, ale kompletnie nie wiem o co lata? Grałem w Terkę tak z pół setki partii i nie kojarzę "żetonów zwierząt", Może to jakoś w drugiej edycji?

Jeżeli ktoś uważa, że karty w AN ma lepszy design niż te z Terraformacji, to chyba nie grał w ogóle w TM. Tam często wystarczy zerknąć na kartę, żeby od razu wiedzieć, co dana karta robi. Pomijam już fakt, że działanie kart z podstawki jest mega intuicyjne. Karty z AN często trzeba dokładnie czytać, a i tak zdarzają się błędy interpretacyjne.
Nie wiem jak bardzo musisz mieć złe doświadczenia, by dojść do takich wniosków. Grałem oczywiście za mało solo (bo tylko raz), ale partie trzyosobowe trwają dokładnie tyle samo czasu co dwuosobowe, a wyścig po punkty i karty jest zdecydowanie bardziej emocjonujący. Gra na dwóch jest dość statyczna. Na cztery osoby grałem raz i rzeczywiście było bardzo długo, ale ogranym graczem w towarzystwie byłem tylko ja. Przy czwórce wymiataczy myślę, że czas byłby niewiele dłuższy od partii trzyobowej.
Jeżeli ktoś zagra tylko raz, z (ciach... przesadzasz - seki) zamulaczami, to rzeczywiście można odnieść wrażenie, że gra jest przesadnie długa. Ale pograjcie w ogranym towarzystwie, to sami się przekonacie, jak z każdą kolejną partią będzie się redukował czas (i obsługa) gry.