Jak wygląda Trove Chest, pewnie każdy zainteresowany wie, ale na wszelki wypadek zamieszczam zdjęcie:

Pierwsza wąska szufladka od góry
Tu znajdują się 3 instrukcje, karty Gearloków, karty pomocy oraz neopreny do Build-Your-Tyrant. Nigdy w to nie zagrałem, więc żeby nie przeszkadzały w szukaniu właściwych planszetek, trzymam je właśnie tam.

Największa szufladka pozioma, druga od góry
Trzymam tutaj zasobniki z kośćmi i żetonami postaci. 13 zasobników leży pionowo na dnie (mieszczą się idealnie), na nich leżą 4 kolejne i piąty położony bokiem. Starczyło tu jeszcze miejsca na jedno pudełko z kartami (wrzuciłem tu talię Riffle`a) oraz jedego bossa (w tym wypadku jest to April`s Fool: Family Reunion).

Trzecia szufladka od góry
Trzymam tutaj wszystkie maty i zdecydowaną większość kart. NIE włożyłem tam map (mam obie), bo ich w praktyce nie używam i zajmowałyby tylko miejsce, ale dałoby się je jeszcze tam wcisnąć. Szufladka pewnie ciężko by chodziła, ale byłoby to możliwe. Na dole leżą maty do walki, a na nich postaci oraz Gearloc Child.

Kart Lootu zrobiło się tak dużo, że musze je trzymać w dwóch pudełkach, przeznaczonych wyłącznie na nie. Trzecie pudełko to talia Trove Loot. Czwarte (największe) to wszystkie spotkania z podstawki, razem z kartami pierwszych 3 dni oraz wydarzeniami specjalnymi. Piąte i szóste pudełko zawierają to samo, ale do Undertowa, zaś Unbreakable zmieścił się w całości w siódmym, ostatnim pudełku.

Czwarta szuflada od góry, pierwsza z lewej
Tu wrzuciłem wszystkie kości, niezbędne do gry. Oczywiście nie włożyłem absolutnie wszystkich, bo nie ma takiej potrzeby. Dwie tacki zawierają wyłącznie kości ataku i obrony, a dwie pozostałe - efektów, 3 zestawy do otwierania skrzynek (a co!), kości K6 i inne, których zastosowania nie pamiętam (są używane w kampanii, Build Your Tyrant i w czymś jeszcze). Zmieścił się tu jeszcze pojemnik na żetony, który zawiera złoli (Kreliny i Breaki) oraz żetony lawy i 3-punktowe żetony życia. Z boku w torebkach strunowych umieściłem nieużywane szpilki i jakieś plastikowe znaczniki.

Dolna prawa szuflada
Tutaj trzymam żetony. Jedna szufladka to żetony życia, trzy kolejne kryją złoli (dzielę je na typy, a nie na poziomy). Tu chyba nie ma się rozpisywać.

Pierwsza pionowa szufladka od góry
Trzymam tam bossów oraz dwa pudełka z kartami. Są to karty kampanii i karty do BYT. Nigdy nie grałem ani w jedno ani w drugie, więc nie muszę ich mieć pod ręką, bo i tak po nie nie sięgam.

Druga pionowa szufladka od góry
Tutaj jest reszta złoli oraz kary i kości od dodatku "The Gearloc Child". Również rzadko z nim gramy, więc może leżeć tam osobno.

Czy to naprawdę wszystko?
No cóż, PRAWIE. Jako, że nie gram w ogóle SOLO, wyjąłem z TC wszystkie karty do grania solo (czyli jednym Gearlokiem), ale prawdopodobnie zmieściłyby się one do jednego pudełka na karty, a na takie pudełko jest jeszcze miejsce obok "Gearloc Child". Jeśli i to by było za mało, duża szuflada z kartami mogłaby jeszcze coś zmieścić. Byłby ścisk, ale pewnie by weszło.
W TC nie znalazła się też plastikowa podstawka na karty (dość użyteczna, pozwalała mi ułożyć w jednym miejscu oraz wygodnie losować Looty, Eventy i Chesty. Nie jest to jednak element grywalny i uważam, że jego brak nie stanowi problemu.
Układając komponenty w Trove Cheście, nie oglądałem żadnych filmików ani niczym się nie sugerowałem. Prawdopodobnie, niewiele jest tu jednak możliwości na inne kombinacje. Niemniej jednak, jeśli ktoś zna lepszy układ, niech da znać