Mam jednak pytanie o kapslowanie żetonów:
Ktoś widział gdzieś albo posiada zestawienie ile konkretnych rozmiarów kapsli (do całości gry lub z rozbiciem na dodatki) należy zakupić?
Grałem raz na poziomie 'normalnym'. Przegrałem. Talia Automy jest mocna. Zachęca do kolejnych podejśćkm007tbg12 pisze: ↑04 lip 2023, 16:57 A co z fanowskim wariantem solo?
minęło sporo czasu od udostępnienia. Ja właśnie biore sie za tłumaczenie tego wariantu
Dokładnie co do sztuki nie napiszę ile potrzeba, bo nie mam obecnie gry pod ręką, ale ja kupiłem i zakapslowałem wszystko (oczywiście sporo kapsli zostało zapasowych (; ) takim zestawem:
Dokładnie tak jest. Ale można je wydobyć bez uszkodzenia, chociaż trzeba się chwilę pobawić, np wyginając kapsel co niestety może spowodować jego pęknięcie. Można próbować podważyć czymś płaskim. Na pewno się da, bo przekapslowywałem całą GoT i żetonu żadnego nie uszkodziłem (;
A to nie jest tak, że możesz wykorzystać tę umiejkę tylko raz na walkę i tylko w pierwszej turze?
W Dzikim Gonie:666wiciu666 pisze: ↑08 lip 2023, 01:19 Hej, wiecie może czy będzie dostępny do kupienia dodatek kooperacyjny dziki gon? Może ktoś powiedzieć na czym on polega?
Jestem w stanie uwierzyć w 6 godzinną partię przy pierwszej rozgrywce z tłumaczeniem zasad.
W instrukcji jest sumaryczna ilość kart danego typu, nie rozbicie na konkretne karty i ich ilości.
Żeby nie to, że nasza trwała niecałe 4 to bym pomyślał, że siedzieliśmy przy jednej stolesqb1978 pisze: ↑10 lip 2023, 14:19 Nasza ostatnia 4 osobowa trwała 6h, nie licząc tłumaczenia. Graliśmy z petardami, mutagenami, zaawansowanymi akcjami i potworami, tropami oraz legendarnymi łowami. Ja byłem po 6 rozgrywkach, ale jedna osoba nowa a druga po samej podstawce. Ale fakt, było też whisky, przerwy na palenie i jedzenie. Niemniej to był świetnie spędzony czas a najfajniejsze było wczuwanie się w głosy w trakcie czytania treść questów oraz kibicowanie potworomnastępnym razem dla urozmaicenia dodamy możliwość obstawiania wyników walk z potworami.
Karty w koszulkach z SG mieszczą się wszystkie w pudełku od SG. Co prawda jest ciasno ale daje radę. Oczywiście mówię o koszulkach od GoB. Oprócz tego mam jeszcze Legendarne Łowy i tam tez wszystko się mieści, choć pięknie to nie wyglada.
Pisałem o swoich przemyśleniach nt. wyprasek i koszulek (o tutaj), ale powtórzę - u mnie udało się wszystko zmieścić do właściwych pudełek, i to po zakoszulkowaniu w grube Paladiny. Było faktycznie z tym sporo kombinowania, ale udało mi się wszystko poukładać - mam tutaj na myśli zestaw podstawka + SG już po zmieszaniu, tzn. razem wszystkie karty przygód (miasto, dzikie ostępy), razem wszystkie zestawy startowe dla wszystkich bohaterów (+ umiejętności specjalne), razem wszystkie potwory etc., niekoniecznie tak, że w podstawce tylko karty z podstawki, a w pudle od SG tylko karty od SG (nie chciałoby mi się tego potem segregować, zresztą byłoby to bez sensu). Jeśli chcesz, to mogę jutro przysiąść i zrobić zdjęcie i podpisać co gdzie jest.
Trzeba do niego wracać? Ja nie zamierzam bez niego w ogóle rozkładać.
Na chłopski rozum po prostu nie używasz tej słabości. Zamiana konkretnej nazwy karty na użycie koloru karty to ogromne ułatwienie. Wg tego co ustaliło się na discordzie GoB magowie są po prostu #useless w związku z takimi słabościami
Często ląduje, a pisałem w marcu 2023 rokiem wiedźmina to nie wierzyli