Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Filippos pisze:A że nie masz nic ciekawego to też wymówka kiepska. Designerem jesteś - usiądź i wymyśl coś!
Sprzedaj mi ze dwa kilo czasu. Mogę też wziąć na litry. Bardzo bym chciał mieć pracę zostawiającą mi sporo wolnego albo od 9 do 17 ale niestety, takowej nie mam... (ale może masz jakąś ciekawą ofertę? ) Więc dopiszę jeszcze, że niestety nie mam kiedy dorobić sobie prototypu
Bardzo, bardzo wstępne pytanie...
Czy są jakieś wygórowane wymagania, co doświadczenia planszówkowego by uczestniczyć w spotkaniach testowych?
Swoją grę mam na etapie embrionalnym i nie będzie jeszcze długo grywalna, ale inicjatywa z założenia jest społecznościowa, tak więc chciałbym dopomóc w testowaniu gier, co by za kilka... lat mieć gdzie przetestować swoje pomysły .
Witam,
jesli dobrze koncypuje to tegotygodniowe spotkanie jest w środę w monsun cafe? Czy istniała by możliwość udziału mojej skromnej osoby (:P) w testowaniu, o ile są jeszcze miejsca? i grono nie jest grupą zamkniętą?
Pozdrawiam
Właściwie każdy może przyjść i zagrać, warto jednak -- jak zauważył przedmówca -- zapytać wcześniej na forum, czy warto.
Nie zawsze mogą być wolne miejsca -- wszyscy organizatorzy, o ile planują przybycie, chcą wspólnie zagrać, a w jednej chwili męczy się (przynajmniej na razie) tylko jeden prototyp. Na dodatek bywa, że na przykład gra jest dla trzech albo akurat testuje się tryb dla mniejszej liczby graczy -- więc dobrze wcześniej sprawdzić, czy jest po co przychodzić.
Potem, po grze, najczęściej następuje dyskusja, czasem długa i trwa tyle, ile trzeba. Gdy już wszystkie uwagi testerów zostaną cierpliwie wysłuchane, często siada się do następnej partii, jednak w międzyczasie nie gra się w nic.
Dobrze, jeśli amator nowych gier miałby ochotę popróbować się kilka razy z tym samym tytułem -- aby zobaczyć, czy na podstawie jego (i nie tylko) uwag autorzy wprowadzili jakieś zmiany.
Spotkania na dodatek i dla niepoznaki są raz w środę, a raz w poniedziałek, ale kto się w tym kalendarzu połapie, kogo to nie odstraszy, kogóż te wymogi nie przerażają -- niech przybywa. Zapraszamy.
Spotkania odbywają się na przemian w poniedziałki i środy co tydzień. W tym tygodniu przypada spotkanie na środę. Nie ma żadnych ograniczeń co do testerów czy gier, które chcemy przynieść. Nie słuchałbym się też stalkera Jeżeli przyjdzie więcej osób i będzie można zagrać w dwa prototypy jednocześnie to super! W innym przypadku, osobiście wolałbym nie testować samemu własnego prototypu, tylko z boku patrzeć na grę innych osób. Poza tym czasami wykrusza się ktoś na ostatnią chwilę, tak więc Sir Lothar - wpadaj.
@Konev - nie ma ograniczeń. Jak chcesz to przynieś swoją grę, ale raczej nastawiamy się na testowanie jakiś pomysłów i gier "jakoś" grywalnych. Raczej nie zakładaliśmy burzy mózgów w stylu "a jak sądzicie jak powinienem rozwiązać taki problem"? (oczywiście takie pytania na pewno po testowaniu padną, ale lepiej próbować na "żywym organiźmie")
ZnadPlanszy | YouTube Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Nic dodać nic ująć - Yosz wyłożył wszystko. Także zapraszamy - testerzy są jak punkty zwycięstwa - trudno ich zdobyć, łatwo stracić i nigdy ich za wiele
Perpetka to przyjdź w poniedziałek. Tym razem już będę
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, 09:56 przez Filippos, łącznie zmieniany 1 raz.
Klnę się na kielnię i cyrkiel, odzierasz nasze spotkania z otoczki mistycznej tajemnicy i pozwalasz każedmu wejść na spotkania naszej sekretnej konfraterni!
Ale to prawda, że autorzy czasem lubią po prostu popatrzeć na innych graczy, samemu nie biorąc udziału. Więc tak, tak, przybywajcie!
O której zaczynamy? 17.30? Ja mogę być gdzieś od 17.00. Może na początek Magnum Sal, a potem kilka rundek pret-a-porter (tyle ile zdązymy)? Muszę uprzedzić, że pret-a-porter przeszła małą rewolucję i może się okazać, że nie jest grywalna i trzeba na bieżąco coś korygować, albo wręcz przerwać grę. Paulina jest z Klarą na wsi i nie mam pod ręką testera z pierwszej linii ognia, który takie wtopy mógłby wyłowić .
Dziękuję wszystkim za kolejne udane spotkanie. W czterosobowym składzie najpierw rozegraliśmy całe Magnum Sal (śmiga już całkiem ładnie, jeszcze jeden fajny mały pomysł który się wczoraj pojawił trzeba sprawdzić) a później jedna licytacja w nowym systemie Pret-a-Porter i dyskusja twórcza nad nią i innymi elementami.
Na poniedziałek piszę się ja i Ja_n. Pierwszeństwo będą miały Pret-a-Porter i ewentualnie coś Draco lub Stalkera jeśli przyniesiecie, ewentualnie ja będę miał Magnum Sal. Kto jeszcze się pisze na poniedziałek?? Zapraszamy wszystkich testerów!!! Za wczorajsze spotkanie specjalne podziękowania dla Sir Lothara, który całkiem altruistycznie wspierał polską myśl projektową.
Żona i córka w górach, wiec mam czas testować. Refugium - nie ma problemu, bo śmiga dobrze. Poza tym mam bardzo świeży projekt gry dla dzieci pod roboczym tytułem Psy 6.
O której dzisiaj jest spotkanie?
Czy jest możliwe dostanie na e-maila choćby wstępnej instrukcji do testowanych gier, co bym mógł się chociaż trochę przygotować? Czy raczej wszystko jest tłumaczone na miejscu?