Te 5 kart za 12 czy 13zł? Jest tutaj, o ile strona zacznie znowu chodzić.
Kaskadia / Cascadia (Randy Flynn)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Lucky Duck Games
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 1069 times
Re: Cascadia/Kaskadia (Randy Flynn)
Tak, będziemy.bisk pisze: ↑24 lis 2022, 21:04A macie może w planach być 10-11 grudnia na Planszowych Mikołajkach w Arenie Gliwice?Lucky Duck Games pisze: ↑24 lis 2022, 12:27 Równo z BF na stronie pojawi się mini-dodatek do Kaskadii na naszej stronie. Podobnie jak w przypadku Calico będzie dostępny tylko na stronie i na konwentach.
Strona już działa.
- konradstpn
- Has thanked: 209 times
- Been thanked: 319 times
Zmiany sposobów punktacji na nowych kartach są znaczące czy kosmetyczne?
Gram, więc jestem.
Świetnie! Mam nadzieję, że mini-dodatek do Kaskadii będzie jeszcze wtedy dostępnyLucky Duck Games pisze: ↑25 lis 2022, 15:42Tak, będziemy.bisk pisze: ↑24 lis 2022, 21:04A macie może w planach być 10-11 grudnia na Planszowych Mikołajkach w Arenie Gliwice?Lucky Duck Games pisze: ↑24 lis 2022, 12:27 Równo z BF na stronie pojawi się mini-dodatek do Kaskadii na naszej stronie. Podobnie jak w przypadku Calico będzie dostępny tylko na stronie i na konwentach.
Strona już działa.
15 zł za 5 kart to niezła przebitka. Zamówiłem budżetowo Neopolis, Small Islands oraz tacki. Dobrze że nie wiedziałem o tych kartach bo jeszcze bym wziąłbisk pisze: ↑25 lis 2022, 19:19Świetnie! Mam nadzieję, że mini-dodatek do Kaskadii będzie jeszcze wtedy dostępny
-
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 78 times
-
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 32 times
w Sklepie bgg pojedyncze karty promo chodzily kiedys po 5$ + 1$ za wysylke, a teraz to nawet boje sie sprawdzic ile to kosztujeMarbel pisze: ↑25 lis 2022, 20:5315 zł za 5 kart to niezła przebitka. Zamówiłem budżetowo Neopolis, Small Islands oraz tacki. Dobrze że nie wiedziałem o tych kartach bo jeszcze bym wziął
Ja nie rozumiem, czemu ktoś pisze karty promo... Dla mnie to minidodatek, bo trzeba go kupić a nie dostać do zamówienia czy na konwencie.ENDryu pisze: ↑27 lis 2022, 20:25w Sklepie bgg pojedyncze karty promo chodzily kiedys po 5$ + 1$ za wysylke, a teraz to nawet boje sie sprawdzic ile to kosztuje
Nieważne ile na BGG. Stosunek ceny to zawartości to czyste dojonko.
-
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 39 times
Gdyby ktos szukal zamiennikow szyszek i chcial druk 3D to polecam tego olx’owicza: https://www.olx.pl/d/oferta/kaskadia-sz ... SK19Y.html.
Swoje wlasnie odebralem i sa swietnej jakosci.
Planszowe newsy:
Nadchodzi dodatek do Kaskadii! Landmarks wprowadzi m.in nowe karty celów, kafelki z siedliskami i możliwość grania do 6 osób. Premiera angielskiej wersji - jesień 2023 r.
- salaba
- Has thanked: 234 times
- Been thanked: 373 times
Potwierdzam, też kupiłam ostatnio i fajna sprawa i tanioPluck pisze: ↑19 sty 2023, 11:59 Gdyby ktos szukal zamiennikow szyszek i chcial druk 3D to polecam tego olx’owicza: https://www.olx.pl/d/oferta/kaskadia-sz ... SK19Y.html.
---
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 329 times
- Been thanked: 676 times
Też kupiłem, plus mały zielony woreczek do przechowywania i gra się o niebo przyjemniej.
A czy w tym roku ten minidodatek też będzie dostępny, wraz z premierą dodatku?Lucky Duck Games pisze: ↑08 lis 2022, 10:33 Co do mini-dodatku (wątek się tu przewijał) - płynie z najnowszym dodrukiem, powinien być dostępny na naszej stronie (i konwentach) na koniec listopada.
- Lucky Duck Games
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 1069 times
TakK@mil pisze: ↑03 wrz 2023, 00:19A czy w tym roku ten minidodatek też będzie dostępny, wraz z premierą dodatku?Lucky Duck Games pisze: ↑08 lis 2022, 10:33 Co do mini-dodatku (wątek się tu przewijał) - płynie z najnowszym dodrukiem, powinien być dostępny na naszej stronie (i konwentach) na koniec listopada.
- PytonZCatanu
- Has thanked: 1859 times
- Been thanked: 2303 times
Pojawiła się przedsprzedaż dodatku.
Cena w moim sklepie: 122 zł
Drożej od podstawki, drożej od mającego za chwilę premierę dodatku do Ark Nova.
Zawartość: w zasadzie więcej tego samego + 6 graczy.
Ja podziękuję.
Cena w moim sklepie: 122 zł
Drożej od podstawki, drożej od mającego za chwilę premierę dodatku do Ark Nova.
Zawartość: w zasadzie więcej tego samego + 6 graczy.
Ja podziękuję.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 1.01.2024
- Irka
- Has thanked: 682 times
- Been thanked: 272 times
Ja też pasuję, niezależnie od ceny. Mam karty promo i wystarczy.
Właściwie dopiero niedawno rozpoczęłyśmy z mamą ogrywanie fury ciekawych wyzwań z podstawki.
Przeszliście je?
Właściwie dopiero niedawno rozpoczęłyśmy z mamą ogrywanie fury ciekawych wyzwań z podstawki.
Przeszliście je?
- ave.crux
- Has thanked: 807 times
- Been thanked: 1247 times
Cena też mi się nie podoba, ale zawartość dodatku to praktycznie tyle samo co w podstawce. Ja czekam na jakąś promocję to kupię, bo kaskadie uwielbiam.
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
- arturmarek
- Has thanked: 262 times
- Been thanked: 738 times
Ja nie przechodziłem wyzwań, jakoś mnie takie elementy mało bawią w grach rywalizacyjnych.
Co do dodatku, to widziałem recenzję Dice Tower i zupełnie mnie dodatek nie zainteresował. Granie w 5+ osób racze by mi nie przyszło do głowy. Rzadko gram w takim dużym gronie i raczej wyjmę inne, bardziej skrojone pod taką ekipę gry. Ta dodatkowa mechanika zupełnie mnie nie porwała: dodatkowe reguły, dodatkowe miejsce na stole i nie za wiele dodatkowej rozkminy. Dodatkowe karty punktowania zwięrząt są OK, ale gram za rzadko, żeby odczuć, że 4 dla każdego ze zwierząt to mało.
Co do dodatku, to widziałem recenzję Dice Tower i zupełnie mnie dodatek nie zainteresował. Granie w 5+ osób racze by mi nie przyszło do głowy. Rzadko gram w takim dużym gronie i raczej wyjmę inne, bardziej skrojone pod taką ekipę gry. Ta dodatkowa mechanika zupełnie mnie nie porwała: dodatkowe reguły, dodatkowe miejsce na stole i nie za wiele dodatkowej rozkminy. Dodatkowe karty punktowania zwięrząt są OK, ale gram za rzadko, żeby odczuć, że 4 dla każdego ze zwierząt to mało.
- Irka
- Has thanked: 682 times
- Been thanked: 272 times
Ale te wyzwania akurat ciekawie modyfikują rywalizację (np. tylko 3 kafelki do wyboru, gra bez jakiegoś zwierzęcia, itp.).arturmarek pisze: ↑09 lis 2023, 13:39 Ja nie przechodziłem wyzwań, jakoś mnie takie elementy mało bawią w grach rywalizacyjnych.
Nie chce Ci się tych mini-reguł wprowadzać, czy wprowadzasz bez zaznaczania, kto wygrał?
- arturmarek
- Has thanked: 262 times
- Been thanked: 738 times
Moje, indywidualne poczucie, że gram przeciwko przeciwnikowi, a tutaj zaczynam mieć wrażenie, że też trochę przeciwko grze.Irka pisze: ↑09 lis 2023, 14:09Ale te wyzwania akurat ciekawie modyfikują rywalizację (np. tylko 3 kafelki do wyboru, gra bez jakiegoś zwierzęcia, itp.).arturmarek pisze: ↑09 lis 2023, 13:39 Ja nie przechodziłem wyzwań, jakoś mnie takie elementy mało bawią w grach rywalizacyjnych.
Nie chce Ci się tych mini-reguł wprowadzać, czy wprowadzasz bez zaznaczania, kto wygrał?
- kuleczka91
- Has thanked: 742 times
- Been thanked: 488 times
Ja też widząc cenę dodatku podziękuję. Nie wydam na dodatek więcej niż za grę podstawową (kupiłam nową za 105). Widziałam w Spodku elementy tego dodatku i ogólnie nie najgorzej, ale nie za tą cenę. Poczekam, może kiedyś będzie jakaś ciekawa promocja na to. Jedynie co mnie w tym dodatku interesuje to rozszerzenie gry o 5 i 6 gracza, bo tego mi brakowało i nowe karty punktowań zwierzaków.
- konradstpn
- Has thanked: 209 times
- Been thanked: 319 times
Re: Kaskadia / Cascadia (Randy Flynn)
Dodatek do familijnej gierki bez mała w cenie nowego El Grande??? Na szczęście w tej kategorii zdecydowanie częściej i chętniej wyciągam Akropolis.
Gram, więc jestem.