Mystery box, czyli kupowanie w ciemno.
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 348 times
Re: Mystery box, czyli kupowanie w ciemno.
Kurcze, nawet bez zniżek w rebelu całkiem dobrze to wypadło
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
- Seraphic_Seal
"Tajemniczy zestaw specjalny za 239 zł (obniżka od SCD 42%)Dwie gry euro od jednego wydawcy w pakiecie.
Co to będzie? Co to będzie?!
Tajemnicze podpowiedzi:
klasyk i nowość z tego roku
obie na BGG avg rating miedzy 7 a 8
obu grom gracze najczęściej dają ocenę 8/10
na okładce każdej z gier jest widoczna przynajmniej jedna postać.
Cieszymy się, że nic nie pomogliśmy
Kto zaryzykuje?
Cena 239 zł spada dla osób ze stałymi rabatami klienta.
Jeśli macie jakiś kod promocyjny, to ten również może obniżyć cenę gier z dogrywki.
Tajemniczy zestaw specjalny pojawi się krótko po godzinie 17:00 w dogrywce PYL."
Co obstawiacie?
Co to będzie? Co to będzie?!
Tajemnicze podpowiedzi:
Cieszymy się, że nic nie pomogliśmy
Kto zaryzykuje?
Cena 239 zł spada dla osób ze stałymi rabatami klienta.
Jeśli macie jakiś kod promocyjny, to ten również może obniżyć cenę gier z dogrywki.
Tajemniczy zestaw specjalny pojawi się krótko po godzinie 17:00 w dogrywce PYL."
Co obstawiacie?
- karmazynowy
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 502 times
Nowość z tego roku - może Pakt z Diabłem? Nie sądzę żeby dali GWT czy Tiletum.
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1648 times
- Been thanked: 1829 times
- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 2002 times
- Kontakt:
- Misiek1977
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 11 times
Jakby ktoś to brał a chciał tylko Gwiezdną Flotę to ja byłbym chętny na Tzolkina.Tzolkin i gwiezdna flota to moje typy na dziś.
- RUNner
- Has thanked: 657 times
- Been thanked: 1117 times
Dostałem ostatnio Mystery Box3 z akcji Bohaterowie Rebela, a w nim Splendor (którego w wybranej przeze mnie grupie miało w ogóle nie być) i K2. Napisałem do Rebela ale mnie zlali, tak że Mystery Box... never again.
Pomalowane figurki na wymianę: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 3#p1148253
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690
Oni mają jakiś kryzys w dziale reklamacji chyba. Kiedyś byli dla mnie wzorem obsługi klienta. A ostatnio jak był problem z moim zamówieniem to mi wysyłali "w tym tygodniu" kilka razy przez 4 miesiące. Ale w końcu dotarło jak się cierpliwie upominałem 

- psia.kostka
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 1284 times
Z jednej strony rozumiem rozczarowanie niepotrzebnym Splendorem, ale ta akcja to zabawa i nagrody dla lojalsow. Trudno to nazywac kupowaniem w ciemno, bo te paczki ida do nas "za darmo"
Ja w MB3 mialem 5tribes i TTR Amsterdam. Jako ze bardzo latwo tam o kasztany z przecen lub duble w kolekcji, to polecam wybor kategorii pod wzgledem atrakcyjnosci odsprzedazy tych potencjalnych gier

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- RUNner
Niepotrzebnym Splendorem? Jego w ogóle nie powinienem dostać, bo w wybranej grupie go nie było 

Pomalowane figurki na wymianę: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 3#p1148253
- psia.kostka
No ale go dostales za darmo. Tak, wg regulaminu moze to powinno byc cos innego. Nie rozumiem natomiast tego "never again". Chcesz powiedziec, ze obraziles sie i nie bedziesz juz aplikowal po darmowe nagrody za lojalnosc w sklepie rebel?
PS
Gdyby ta pomylona gra to bylo cos fajnego, to tez bylbys taki regulaminowy?
dlatego "niepotrzebny Splendor"
PS2
Splendor to popularna i chodliwa gra, latwo ja uplynnic, sprezentowac (mikolajkowo dzieciakom). Sa duzo gorsze pozycje z wysokim SCD, ktorych nikt by nie chcial na olx
Zerknij w ten kwitek z magazynu, bo ja dostalem taka liste zawartosci. Moze nastapila pomylka w kompletowaniu itp Majac ten kwitek i maile z ogreslona kategoria nagrod da sie "udowodnic" niezgodnosc. Tylko musisz miec dostep do list gier MB, te listy chyba tez sie czasem zmieniaja.
PS
Gdyby ta pomylona gra to bylo cos fajnego, to tez bylbys taki regulaminowy?

PS2
Splendor to popularna i chodliwa gra, latwo ja uplynnic, sprezentowac (mikolajkowo dzieciakom). Sa duzo gorsze pozycje z wysokim SCD, ktorych nikt by nie chcial na olx

Zerknij w ten kwitek z magazynu, bo ja dostalem taka liste zawartosci. Moze nastapila pomylka w kompletowaniu itp Majac ten kwitek i maile z ogreslona kategoria nagrod da sie "udowodnic" niezgodnosc. Tylko musisz miec dostep do list gier MB, te listy chyba tez sie czasem zmieniaja.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Seraphic_Seal
Myślę, że tu chodzi przede wszystkim o brak odpowiedniej reakcji po kontakcie z Rebel.pl.psia.kostka pisze: ↑14 wrz 2023, 13:52 No ale go dostales za darmo. Tak, wg regulaminu moze to powinno byc cos innego. Nie rozumiem natomiast tego "never again". Chcesz powiedziec, ze obraziles sie i nie bedziesz juz aplikowal po darmowe nagrody za lojalnosc w sklepie rebel?
Ps
Gdyby ta pomylona gra to bylo cos fajnego, to tez bylbys taki regulaminowy?dlatego "niepotrzebny Splendor"
Biorę udział w chyba niezbyt opłacalnej akcji, no ale przynajmniej wiem z jakiej puli gre mogę dostać. A potem dostaje coś zupełnie spoza tej puli, co ani troche mnie nie interesuje, pisze do działu reklamacji czy gdzieś tam, i nie dostaję odpowiedzi. No bardzo słabo
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1648 times
- Been thanked: 1829 times
Telefon w abonamencie też dostawało się za darmo

Aż chciałem sprawdzić co obecnie jest w MB (jednego zamówienia brakuje mi do MB2), ale strona rebela z wrażenia aż 5XX rzuca u mnie.
- psia.kostka
Nie wiemy jak to sie odbylo. Mysle ze dzial reklamacji nieczesto dostaje uzasadnione sygnaly w sprawie MisteryBox. Za to pewnie mase o duble i chec wymiany. Ale rozumiem, dlatego podpowiadam jak to mozna zrobic bardziej formalnie. Zerknac w regulamin akcji, dolaczyc dwa dokumenty potwierdzajace. Nie tracic nadziei, mystery zabawa trwa!Seraphic_Seal pisze: ↑14 wrz 2023, 14:25 Myślę, że tu chodzi przede wszystkim o brak odpowiedniej reakcji po kontakcie z Rebel.pl.

Hmm, regulaminowo jestes w stanie dostac w ciagu roku gier za 600zl SCD. Nawet jak polowa to kasztany, a reszta nietrafiona w gust, to sprzedajesz to na olx za polowe SCD i masz gratis Wojne o Pierscien. Slabo?Biorę udział w chyba niezbyt opłacalnej akcji

Klikam tam regularnie promoski/wyprzedaze sobie, znajomkom i szwagrom z internetu. Kart Bohaterow mam sporo, nadwyzki wymieniam, rozdaje. Gry za 600zl SCD juz otrzymalem dwukrotnie, 22 i 23rok. Ja tak to widze, ale oczywiscie nikogo na sile nie namawiam.
- Propi
- Administrator
- Has thanked: 567 times
- Been thanked: 414 times
Czy ktoś już wyliczył, ile z grubsza trzeba wydać w ciągu roku żeby otrzymać prezenty każdego poziomu? Widzę 199zł miesięcznie - ale żeby dostać paczki trzeba mieć 9 bohaterów i to jeszcze unikatowych, dobrze rozumiem?
- Qrzy
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 120 times
- Kontakt:
Na pierwszy poziom 3 bohaterów, na drugi 6, na trzeci 9.
Duplikaty kart można wymieniać między sobą.
Więc, z grubsza, żeby się dokładnie wstrzelić i dostać wszystkie 3 MB - 9 * 199 zł = 1791 zł.
- Propi
- Administrator
- Has thanked: 567 times
- Been thanked: 414 times
Nie ma dramatu, Wiedźmin Deluxe, Weather Machine i Rebelia i mamy to 
Nie jest to jakaś szczególna masakra, a jeśli odliczyć od tych 1800zł wartość MB (i mieć na uwadze rabaty wykorzystane po drodze) to jest już całkiem przyjemnie. Rebel niskich cen nie ma, ale czasem da się trafić okazję czy rzadszą pozycję w promocji.
Inna sprawa, że skoro pozwalają wybierać czy przekazywać preferencje, to powinni je uszanować, a nie wciskać ludziom Splendor na siłę, jak U2

Nie jest to jakaś szczególna masakra, a jeśli odliczyć od tych 1800zł wartość MB (i mieć na uwadze rabaty wykorzystane po drodze) to jest już całkiem przyjemnie. Rebel niskich cen nie ma, ale czasem da się trafić okazję czy rzadszą pozycję w promocji.
Inna sprawa, że skoro pozwalają wybierać czy przekazywać preferencje, to powinni je uszanować, a nie wciskać ludziom Splendor na siłę, jak U2

- psia.kostka
Karty sa owszem wymagane, ale to raczej wtorny problem, bo mozna je pozyskac/wymienic na fb.
Podstawa to 9 miesiecy zaliczone.
Czyli wydajesz 1800, dostajesz fanty za nominalnie 600, realnie powiedzmy 300. Czyli kolejny rabat 15%
Fanty sila rzeczy nie sa jakies bombastic, wiec je uplynniasz. A skoro tak, to co cie boli, ze to Splendor? Splendor kupi co drugi poczatkujacy, a Ostatnia Godzine kto zechce lub jakies party-crap z przeceny.
BTW fanty z MB tez ludzie wymieniaja na fb, ale w to bym za mocno nie szedl. Marne szanse.
BTW2 gry z rebela sa pakowane dosc charakterystycznie z strecz i babelki, kto widzial, ten wie
czujny obserwator znajdzie sporo takich pakunkow z klasykami MB na zdjeciach olx, bazarek fb 
Podstawa to 9 miesiecy zaliczone.
Czyli wydajesz 1800, dostajesz fanty za nominalnie 600, realnie powiedzmy 300. Czyli kolejny rabat 15%
Fanty sila rzeczy nie sa jakies bombastic, wiec je uplynniasz. A skoro tak, to co cie boli, ze to Splendor? Splendor kupi co drugi poczatkujacy, a Ostatnia Godzine kto zechce lub jakies party-crap z przeceny.
BTW fanty z MB tez ludzie wymieniaja na fb, ale w to bym za mocno nie szedl. Marne szanse.
BTW2 gry z rebela sa pakowane dosc charakterystycznie z strecz i babelki, kto widzial, ten wie

- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3713 times
- Been thanked: 3897 times
To nie do konca tak
warunkow jest wiecej
Trzeba miec zaliczone 9 miesiecy
Zeby miec zaliczony mieisac trzeba zrobic zakupy dostarczone w danym miesiacu na 200 zl
Wiec de facto co miesiac przez 9 miesiecy musicie robic w rebelu zakupy, dsotac bohaterow i dopiero dostajecie za friko msytery boxa o wartosci 100-200 zl w zaleznosci od progu
warunkow jest wiecej
Trzeba miec zaliczone 9 miesiecy
Zeby miec zaliczony mieisac trzeba zrobic zakupy dostarczone w danym miesiacu na 200 zl
Wiec de facto co miesiac przez 9 miesiecy musicie robic w rebelu zakupy, dsotac bohaterow i dopiero dostajecie za friko msytery boxa o wartosci 100-200 zl w zaleznosci od progu
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Seraphic_Seal
No gdyby nie rebelowe ceny to może byłoby to dobre wyjście. SCD - czyli gry de facto warte na rynku dużo mniej, a pierw trzeba wydać kupę hajsu w tym jednym konkretnym sklepie, właśnie w cenie SCD. Jak ktoś nie ma nabitego dużego rabatu i nie optymalizuje kodami to raczej słaby biznes - a żeby te PDK nabić to też w wielu przypadkach trzeba "sprzedać duszę" Rebelowi - większość graczy nie kupuje raczej tylu gier, żeby w wielu sklepach nabić wysokie rabaty. Gry nietrafione z MB można sprzedać na OLX - ale to też nie sprzedaje się w 5 sekund, niektóre gry będą wisieć wiekami, albo sprzedaż za dodatkowo zaniżoną cenę.psia.kostka pisze: ↑14 wrz 2023, 14:35 Hmm, regulaminowo jestes w stanie dostac w ciagu roku gier za 600zl SCD. Nawet jak polowa to kasztany, a reszta nietrafiona w gust, to sprzedajesz to na olx za polowe SCD i masz gratis Wojne o Pierscien. Slabo?![]()
Lubię Rebela wizerunkowo, robi mnóstwo spoko akcji. Ale IMO te mystery boxy itp za karty finansowo nie są wcale atrakcyjne - co najwyżej jakkolwiek uzasadniają standardowe zakupy w tym sklepie (bez polowania na promki itp), przy okazji typowa strategia marketingowa, żeby uzależnić od siebie klienta - bo jak ma dwie karty to już będzie chciał kolejne, żeby się nie zmarnowały.
I jeszcze potem trzeba się bawić w wymienianie ewentualnych duplikatów kart, meh
- psia.kostka
Bo to nie jest biznes, tylko zabawa w tajemnicze paczuszki.
Ale mam nadzieje, ze moje powyzsze wyliczenia ukazuja, ze idzie miec z tego ucieche i profity.
No bo to jest wlasnie zabawa, w klub Bohaterow rebela!I jeszcze potem trzeba się bawić
Na szczescie zabawa nie jest obowiazkowa

Maksowanie rabatow sklepowych na gry, jest swego rodzaju grąSeraphic_Seal pisze: ↑14 wrz 2023, 15:25 żeby te PDK nabić to też w wielu przypadkach trzeba "sprzedać duszę"

Moje wyniki do wgladu w odpowiednim watku

A wczoraj puscilem zamowienie na -25%, bo z kazdym MB przychodzi dodatkowy kodzik na rabat 5, 10 i 15% Ahoj przygodo!
- RUNner
To by było zbyt piękne. Musisz ciułać co miesiąc 200zł i towar musi być dostarczony w danym miesiącu więc preordery (często całkiem korzystne w Rebelu) długoterminowe raczej odpadają.