Assassin's Creed: Brotherhood of Venice (Thibaud de la Touanne, F. Lamidey, M. Rozoy)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 106 times
Re: Assassin's Creed: Brotherhood of Venice (Thibaud de la Touanne, F. Lamidey, M. Rozoy)
Szczerze to nie wiem jakie ceny się spodziewałem ale na pewno nie takiej, pewnie to mój błąd bo nawet nie patrzyłem ile kosztuje wersja angielska. W każdym razie 

- Gromb
- Has thanked: 932 times
- Been thanked: 412 times
Re: Assassin's Creed: Brotherhood of Venice (Thibaud de la Touanne, F. Lamidey, M. Rozoy)
W punkt. To była moja pierwsza reakcja również. Rozumiem, że licencja kosztuje, ale tutaj nie znajduję uzasadnienia, dla tej ceny.karawanken pisze: ↑02 wrz 2023, 09:33 Szczerze to nie wiem jakie ceny się spodziewałem ale na pewno nie takiej, pewnie to mój błąd bo nawet nie patrzyłem ile kosztuje wersja angielska. W każdym razie![]()
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
-
- Has thanked: 328 times
- Been thanked: 329 times
Cena portalowa robi wrażenie ale w normalnych sklepach jest duzo lepiej - mozna spokojnie kupic ponizej 400zl.
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3713 times
- Been thanked: 3897 times
400 zl za te gre to bardzo dobra cena, nie wiem czego się spodziewaliście skoro jest to Tytuł duzo wiekszy od któregokolwiek z zombicide'ow
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
-
- Has thanked: 1035 times
- Been thanked: 661 times
Kwestia wygody. Zamiast podawać sobie kości każdy ma swój zestaw.
-
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 703 times
Cena jest akceptowalna, gra jest bardzo dobra ale raczej jednorazowa, więc po przejściu można sprzedać. No chyba, że się czeka na dodatek jeszcze.
Ktoś się pokusi może o porównanie do V-Commandos (co się zmieniło, jak wiele gry mają wspólnego)?
I o ocenę znaczenia tematyki i jej odbiór dla osoby, która nie ma zielonego pojęcia o komputerowym pierwowzorze?
Gra raczej poza moją orbitą zainteresowań, ale śledzę premiery, a V-Commandos był kiedyś na szerokiej liście zainteresowań. Więc ktoś może będzie tak miły i rozwieje powyższe wątpliwości
I o ocenę znaczenia tematyki i jej odbiór dla osoby, która nie ma zielonego pojęcia o komputerowym pierwowzorze?
Gra raczej poza moją orbitą zainteresowań, ale śledzę premiery, a V-Commandos był kiedyś na szerokiej liście zainteresowań. Więc ktoś może będzie tak miły i rozwieje powyższe wątpliwości

-
- Has thanked: 1730 times
- Been thanked: 1057 times
Powiedzmy, że dla fanów może być „dwurazowa”

-
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 703 times
No własnie nie wiem, sam jestem fanem, ogrywałem wersję komputerową do czasu aż zamienili serię w Fifęfeniks_ciapek pisze: ↑02 wrz 2023, 14:48 Powiedzmy, że dla fanów może być „dwurazowa”czyli można ponad 30 partii rozegrać. Patrząc na inne podobne gry to ta cena jest bardzo ok.

-
A ja właśnie chętnie powtórzę z postaciami z dodatku i z drugim HQ, jak dotrze do mnie Apocalypse. Czyli pewnie za jakieś 1.5 roku 

-
- Has thanked: 428 times
- Been thanked: 194 times
Totalnie nie miałem gry na radarze. Ale tak totalnie wcale i … właśnie poszedł preorder
Żona lubi assassina (konsolowego - od 1 części)… mam nadzieję że uda się ograć, a jak się skończy kampanię to w ten czas (jaki był poświęcony assassinowi) wejdą euraski

Żona lubi assassina (konsolowego - od 1 części)… mam nadzieję że uda się ograć, a jak się skończy kampanię to w ten czas (jaki był poświęcony assassinowi) wejdą euraski

Niegdyś Azazelek, narodzony na nowo jako Kal-El83 ;)
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 31 times
Na razie mam za sobą dwa scenariusze tutorialowe, muszę przyznać, że porządnie zaprojektowane by nauczyć gracza mechaniki. Jeszcze nie miałam tego wprowadzającego fazę wroga, więc tu jeszcze nie mam zdania. Porządna produkcja, podstawki do standeesów w porównaniu do tych z Gloomhaven czy Szczęk Lwa to jakiś drugi koniec skali.
Tylko te "gniazda" nam zgrzytają, ale to powiedzmy, że drobiazg. Czekam aż nam wejdą porządne scenariusze.
Tylko te "gniazda" nam zgrzytają, ale to powiedzmy, że drobiazg. Czekam aż nam wejdą porządne scenariusze.
-
- Has thanked: 727 times
- Been thanked: 104 times
Dziś odpakowuję i zaczynamy z synem naukę! Pytanko, czy można tu grać na dwie ręce np każdy z nas ma po 2 postacie?
- The Fifth Horseman
- Has thanked: 236 times
- Been thanked: 84 times
Tak, jak najbardziej. Pamiętaj tylko że każda postać ma swój własny plecaczek więc np przeszukując ciała nie możesz wrzucić znalezisk do plecaczka drugiej - przedmioty można sobie przekazywac ale trzeba na to wykorzystać akcję.
-
Bardzo polecam grać całą drużyną większość misji, ale nie wszystkie. 

-
Nawet grając solo?feniks_ciapek pisze: ↑14 wrz 2023, 15:42 Bardzo polecam grać całą drużyną większość misji, ale nie wszystkie.![]()
-
Ja tak lubię, jeszcze od czasu Laser Squadsasquach pisze: ↑14 wrz 2023, 21:07Nawet grając solo?feniks_ciapek pisze: ↑14 wrz 2023, 15:42 Bardzo polecam grać całą drużyną większość misji, ale nie wszystkie.![]()

-
Jasne, że do ogarnięcia. Ale czasami robi się więcej ogarniani niż grania
Osobiście wolę takie gry na dwie ręce solo.
A za nawiązanie do Laser Squada masz u mnie piwko jakbyśmy się kiedyś spotkali. Choć za Rebelstara byłoby whisky

A za nawiązanie do Laser Squada masz u mnie piwko jakbyśmy się kiedyś spotkali. Choć za Rebelstara byłoby whisky

Zaku w swoim filmie (newsy) wspominał coś o lektorze do Assassin's creed.
Ktoś wie o co chodzi, jaki lektor, po co, co ma czytać?
Ktoś wie o co chodzi, jaki lektor, po co, co ma czytać?
-
Nie wiem jak w polskiej wersji, ale na stronie angielskiego wydawcy jest dostępny angielski lektor do ściągnięcia.
A czyta rozdziały z księgi kampanii. Jeśli nie wiesz, to AC jest grą kampanijną gdzie rozgrywamy kolejne fabularne misje.
A czyta rozdziały z księgi kampanii. Jeśli nie wiesz, to AC jest grą kampanijną gdzie rozgrywamy kolejne fabularne misje.
tylko przyklasnąć, wydawnictwo uczy się. (zakładam, że po incydencie z forgotten waters.)
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 31 times
Nie chce mi się teraz sięgać po pudełko, ale zdaje się w Księdze Kampanii jest kod QR do plików mp3. Ja chyba trafiłam jakoś kompletnie osobno buszując po stronie oryginalnego wydawcy.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3713 times
- Been thanked: 3897 times