Descent: Legends of the Dark (Kara Centell-Dunk, Nathan I. Hajek)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- psia.kostka
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 1284 times
Re: Descent: Legends of the Dark (Kara Centell-Dunk, Nathan I. Hajek)
Pod haslem "halloween" sa promocje w rebelu, a co za tym idzie pewnie i w hurtowni, bo obnizki w aleplanszowkach, 3trollach, grybezpradu, gandalf itp
Pandemic, nemesis, arkham, descent, betrayal... Niby klimatyczny wybor. Raczej nie chodzi o to, ze trafila sie "partia z grzybem". Czystka (na koniec kwartalu, premie sprzedazowe, KPI? zgaduje)
Wchodzi tez drugi tom cyklu, wiec trzeba rozruszac towarzystwo.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Widzę, że podstawka spadła nawet poniżej 400zł, jak myślicie dorwiemy dodatek poniżej 500 zł?
Dla mnie totalnie niezrozumiałe jest, że dodatek ma takie sam SCD jak podstawka, gdzie jest o wiele mniej komponentów, mniej misji w kampanii. Ciekawi mnie ile procentowo nakład dodatku jest mniejszy od podstawki, która nadal jest na rynku.
Jeżeli dodatku jest mało, może okazać się, że absurdalna cena powyżej 600zł będzie standardem...
Dla mnie totalnie niezrozumiałe jest, że dodatek ma takie sam SCD jak podstawka, gdzie jest o wiele mniej komponentów, mniej misji w kampanii. Ciekawi mnie ile procentowo nakład dodatku jest mniejszy od podstawki, która nadal jest na rynku.
Jeżeli dodatku jest mało, może okazać się, że absurdalna cena powyżej 600zł będzie standardem...
W dodatku płacisz za figurkę Levirax, która jest:
- duża
- szczegółowa
- lekka
Czy będzie tańszy? Na pewno - kiedy? Najpóźniej przy premierze 3 aktu.
- duża
- szczegółowa
- lekka
Czy będzie tańszy? Na pewno - kiedy? Najpóźniej przy premierze 3 aktu.
- garg
- Has thanked: 1767 times
- Been thanked: 1270 times
Niekoniecznie - jeśli nakład był mały, cena wcale nie spadnie. Podobnie, jak to było z dodatkiem do planszowego Starcrafta.
Mam / Sprzedam/wymienię
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
(Może nie wystawiłem, ale też chętnie wymienię)
Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)
A zmieniając temat - czy komuś udało się odnaleźć recepturę na ulepszoną miksturę leczenia i na pancerze?
Ostatnia z nieulepszonych broni to miecz rodowy - przechodziłem na różne sposoby sennie udało mi się nigdy uzyskać tych ulepszeń w wersji podstawowej.

Ostatnia z nieulepszonych broni to miecz rodowy - przechodziłem na różne sposoby sennie udało mi się nigdy uzyskać tych ulepszeń w wersji podstawowej.

Ukończyliśmy pierwszy akt kampanii tylko raz, ale trafiliśmy na jedną z receptur, których brakuje na screenie, który wrzuciłeś.

-
- Has thanked: 44 times
- Been thanked: 28 times
a ja mam pytanie troche z innej beczki. Czy komuś udało sie przenieść aplikacje ze stanem gry pomiedzy komputerami z Windowsem? Grałem połowe kampanii na jednym laptopie z Windowsem i niesetety musze sie przeniesc na inny. Czy jest to możliwe? ktos ma doświadczenie w tym temacie lub czy jest gdzies instrukcja jak to zrobić.
- Jareks1985
- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 147 times
Jak sądzicie, czy dodatek stanieje?, bo patrząc na cene 600zł boli mnie, że mam wydać tyle na dodatek do gry w cenie 400zł czy warto?
Stanieje jak będzie zbliżała się premiera aktu IIIJareks1985 pisze: ↑13 lis 2023, 08:29 Jak sądzicie, czy dodatek stanieje?, bo patrząc na cene 600zł boli mnie, że mam wydać tyle na dodatek do gry w cenie 400zł czy warto?
Kupiłem w tym tygodniu Descent Legendy Mroku, ale niestety brakuje jednej wypraski. Kupno po bardzo okazyjnej cenie więc dostałem do tego gratis w postaci brakującej wypraski ;( Udało mi się zidentyfikować brakujące elementy. W śród nich jest 10 żetonów blizn(czerwone), 5 żetonów interakcji(biało niebieskie), 3 żetony przerażenia(żółte).
Czyli został mi:
- 6 blizn
- 11 interakcji
- 13 przerażenia
Czy grając w 3 osoby bardzo odczuję brak tych żetonów i muszę organizować zamienniki? Do reszty elementów z wypraski przygotowuje druk 3d więc zastanawiam się czy też przygotować się na robienie zamienników do żetonów.
Czyli został mi:
- 6 blizn
- 11 interakcji
- 13 przerażenia
Czy grając w 3 osoby bardzo odczuję brak tych żetonów i muszę organizować zamienniki? Do reszty elementów z wypraski przygotowuje druk 3d więc zastanawiam się czy też przygotować się na robienie zamienników do żetonów.
- JollyRoger90
- Has thanked: 1321 times
- Been thanked: 309 times
Proponuję napisać do Rebela, może będą w stanie jakoś pomóc 

- psia.kostka
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 1284 times
Tez uwazam, ze rebel ma sporo oklepow Descenta3 z racji rozmiarow pudla. A z racji ceny, takie oklepy sa z pewnoscia zwracane do sklepow i dystrybutora. Wiec pula czesci zamiennych moze byc duza
Jakas przeszkoda moze byc paragon, jesli bedzie wymagany przez nich. Ale mozna wprost napisac, ze to uzywana, niekompletna gra i poprosic ladnie o pomoc. Lub inny prezent od cioci. Ewentualnie pokryc koszty dostawy arkusza zetonow.

Jakas przeszkoda moze byc paragon, jesli bedzie wymagany przez nich. Ale mozna wprost napisac, ze to uzywana, niekompletna gra i poprosic ladnie o pomoc. Lub inny prezent od cioci. Ewentualnie pokryc koszty dostawy arkusza zetonow.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Tak, też od razu zrobiłem. Dostałem informację, że teraz nie mogą mi pomóc i żebym się przypomniał za 1-2 miesiące. Jakbym miał paragon to pewnie sytuacja byłaby rozwiązana szybciej. Niemniej jednak bardzo miła rozmowa z Rebel-em.
Ja mam pytanie o Wojnę Zdrajcy:
Ogrywaliście drugi akt, warto? Cena podobna jak sama podstawka (jeśli nie większa), a z tego co widzę to wszystkiego jest mniej w tym misji.
Ogrywaliście drugi akt, warto? Cena podobna jak sama podstawka (jeśli nie większa), a z tego co widzę to wszystkiego jest mniej w tym misji.
Jest wielki SMOK!!!
A tak poważnie:
Misje są dłuższe i bardzo rozbudowane
Jak bardzo się akt 1 podobał to warto, bo jest duża przyjemność z grania. Jak nie jest się wielkim fanem to szkoda kasy. Generalnie cena bazowa jest mocno zawyżona, ale na jakiejś fajnej promce to dobry produkt
A tak poważnie:
Jak bardzo się akt 1 podobał to warto, bo jest duża przyjemność z grania. Jak nie jest się wielkim fanem to szkoda kasy. Generalnie cena bazowa jest mocno zawyżona, ale na jakiejś fajnej promce to dobry produkt
- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 2002 times
- Kontakt:
Myślę że warto poczekać z zakupem. Podstawkę kupowałem za jakieś 550pln a po 1.5r promka na 350. Gra nie należy do najtańszych a Rebel raczej nie drukował 500szt jak inne wydawnictwa, Więc jest szansa na promocję. Może nawet już w tym roku na BW.edimaru pisze: ↑30 maja 2024, 20:04 Jest wielki SMOK!!!
A tak poważnie:
Cześć Wszystkim.
Czy ma ktoś na stanie dodatek?
Niestety kupiłem w wersji Wloskiej.
Instrukcje mam już w PLAY jednak karty juz nie.
Czy byłby ktoś w stanie zeskanować karty i przesłać mi je w pdfie? Odwdzięczę sie.
Pozdrawiam
Marek
Czy ma ktoś na stanie dodatek?
Niestety kupiłem w wersji Wloskiej.
Instrukcje mam już w PLAY jednak karty juz nie.
Czy byłby ktoś w stanie zeskanować karty i przesłać mi je w pdfie? Odwdzięczę sie.
Pozdrawiam
Marek