Conquest of Paradise (Kevin McPartland)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- assurbanipal
- Has thanked: 1 time
Conquest of Paradise (Kevin McPartland)
Chciałbym poinformować, że kilka dni temu na BGG pojawiła się polskojęzyczna instrukcja do Conquest of Paradise. Wszystkich zainteresowanych zapraszam TUTAJ. Mam nadzieję, że komuś moje wypociny się przydadzą.
https://boardgamegeek.com/boardgame/159 ... t-paradise
https://boardgamegeek.com/boardgame/159 ... t-paradise
Re: Conquest of Paradise
Dzieki wielkie! Great job!
Zapraszam do gry. Jak zaczniecie swoją przygodę z grą WoWs przez ten link to dostaniecie i ja także bonusy do gry jak okręty premium i surowce potrzebne w grze. Uważajcie gra uzależnia:P
- Dwntn
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 36 times
Hej,assurbanipal pisze:Chciałbym poinformować, że kilka dni temu na BGG pojawiła się polskojęzyczna instrukcja do Conquest of Paradise. Wszystkich zainteresowanych zapraszam TUTAJ. Mam nadzieję, że komuś moje wypociny się przydadzą.
Wielkie dzięki za pracę włożoną w tłumaczenie. Jestem pewien że przyda się przy zapoznawaniu nowych graczy z tą grą.
- K.
-
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 23 times
Ja również dziękuję za wykonaną pracę. Tłumaczenie dotyczy pierwszej wersji gry jak widzę, druga jest znacznie lepsza jeśli chodzi o jakość elementów. Wszystkim polecam tą grę. Jak na standardy GMT jest bardzo prosta, ale daje dużo możliwości kombinowania. Ma świetny klimat!
- Leviathan
- Has thanked: 457 times
- Been thanked: 1236 times
- Kontakt:
- Leviathan
- Kontakt:
-
- Has thanked: 516 times
- Been thanked: 286 times
Re: Conquest of Paradise (Kevin McPartland)
Czy oprócz jakości elementów, są jakieś różnice między pierwszą i drugą edycją? A ta jakościowa to jest bardzo wyraźna, znaczaca?
- Leviathan
- Kontakt:
W zakresie zasad podstawowych nie ma różnic. Zasadniczymi zmianami są jednak:Barbarzyńca pisze: ↑27 lis 2023, 00:14 Czy oprócz jakości elementów, są jakieś różnice między pierwszą i drugą edycją? A ta jakościowa to jest bardzo wyraźna, znaczaca?
1. Dodanie trybu solo
2. Dodanie kart wydarzeń
Obydwu elementów nie było w pierwszym wydaniu
Phalanx ogłosił, że wyda trzecią edycję Conquest of Paradise. Za informacją z planszowych newsów: "Kampania nowej edycji ruszy 27 maja. Na ten moment nie ma decyzji czy pojawi się też polska wersja. "
Mam tę grę. Bardzo ją lubię, ale nie wiem, czy chcę w nią grać na macie (planszy ma nie być). Nie wiem też, czy jest tu coś do poprawiania. Lubię ten lekko ascetyczny klimat zaprezentowany na planszy. Gdzieś ktoś pisał, że tryb solo ma wylecieć z edycji Phalanxa. W czasach, gdy wszędzie próbuje się wcisnąć gracza solo, to nie wiem czy jest to dobra biznesowa decyzja. Kolejna edycja tej gry w programie GMT P500 zebrała niewielką ilość zamówień, dlatego uznano, że nie warto jej już wydawać. Nie wiem, czy wojennicy rzucą się teraz na nią, jak zagranicą na rynku wtórnym była dostępna spora ilość kopii w dość niskich cenach. Druga gra tego samego autora tworzona latami (coś ponad 15 lat) o podobnej tematyce - Maori: Warriors of the Long White Cloud, jakoś szału na rynku nie zrobiła. Ciekawy ruch ze strony Phalanxa. Jak cena gry będzie dla mnie ok, to się może jeszcze zastanowię i zmienię zdanie
, ale jak nie będzie ok, to nie kupię, bo grze od GMT niczego nie brakuje.