A grałeś już? Czy się jeszcze zastanawiasz nad rozpoczęciem przygody/zakupem ?
Zasady zawarte w grze są wg mnie w porządku.
A grałeś już? Czy się jeszcze zastanawiasz nad rozpoczęciem przygody/zakupem ?
I pytanko jeszcze czy robiłeś sobie jakieś swoje homerule? Czy jechałeś tak jak jest
Homerule w tej grze są banalne do wprowadzenia. Reguła jest taka - jak ci dane rozwiązanie mechaniczne grzebie rozgrywkę to zmieniasz. Póki nic ci nie wadzi - zostawiaj jak jest.
Urok rozbudowanej paragrafówki, mapa i walki to w sumie tylko dodatek.tommyray pisze: ↑27 lis 2023, 10:39Homerule w tej grze są banalne do wprowadzenia. Reguła jest taka - jak ci dane rozwiązanie mechaniczne grzebie rozgrywkę to zmieniasz. Póki nic ci nie wadzi - zostawiaj jak jest.
Gra jest na tyle oryginalnie pozbawiona balansu i kontroli projektowej na power levelem gracza, że cokolwiek w niej zmienisz to nie zaszkodzi niczemu.
Poza upierdliwościami mechanicznymi ta gra ma problem z trakowaniem story i backtrackingiem na mapie. O ile mechaniki łatwo poprawić, to designu związanego ze story i łażeniem już nie.
Tak, tylko pierwsza kampania. Z tym, że któryś rozdział poświęciłem na zwiedzanie mapy krok po kroczku i robienie najwięcej jak się da, ale to jak już byłem w miarę wyekspiony i miałem różne fajne zdolności i karty w ekwipunku, jak np. darmowe jedzenie w osadzie itp (nie musiałem wtedy w kółko polować).brazylianwisnia pisze: ↑27 lis 2023, 09:37 Ten czas co poddajecie to tylko pierwsza kampania? Mi jedna postacią zajęło to 25-30h - 10 sesji. Raz dostałem po łapach i zresetowalem w 3cim chapterze i może dlatego poszło szybko bo miałem nastawienie, że co by się nie działo trzeba iść naprzód![]()
Tak cyfrowy dziennik to super sprawa. Szkoda tylko, że Pani która czyta (w bardzo klimatyczny sposób) czyta po angielsku...