Spolszczenie do Oathsworn: Into the Deepwood rozdziały 1-14 i Dziennik
Re: Spolszczenie do Oathsworn: Into the Deepwood rozdziały 1-6
Jestem na 13 rozdziale i gram po ang, nie potrzebuję polskiego. Pierwszy rozdział powstał przy użyciu ChatGPT raczej tak w ramach eksperymentu, kolejne już innymi metodami. Błędów na pewno jest wiele różnej maści, nie było w ogóle żadnej korekty, ja nie grałem w ogóle w tę polską wersję, nie sprawdzałem jej, pobieżnie raczej czytałem coby jakieś literówki wyłapać. Jesteś pierwszą osobą, która pisze, że grała. Wyślij mi te błędy na priv, to poprawię w tekście i uaktualnię udostępniony plik.
Ja na pewno przejdę ale w tym roku skonczyłem pierwszy raz po angGribbler pisze: ↑15 paź 2023, 02:10 Jestem na 13 rozdziale i gram po ang, nie potrzebuję polskiego. Pierwszy rozdział powstał przy użyciu ChatGPT raczej tak w ramach eksperymentu, kolejne już innymi metodami. Błędów na pewno jest wiele różnej maści, nie było w ogóle żadnej korekty, ja nie grałem w ogóle w tę polską wersję, nie sprawdzałem jej, pobieżnie raczej czytałem coby jakieś literówki wyłapać. Jesteś pierwszą osobą, która pisze, że grała. Wyślij mi te błędy na priv, to poprawię w tekście i uaktualnię udostępniony plik.

-
- Has thanked: 561 times
- Been thanked: 920 times
- Kontakt:
Wojo zapraszam do wątku dedykowanemu grze i chętnie posłucham argumentów na ten temat że gra trzyma poziom do końca. Ze szczególnym uwzględnieniem: progresu postaci, itemizacji, wagi gamplayowej części fabularnej, konsekwencjalizmu czyli znaczenia wyborów, jakości starć i jakości mechanik antycypacyjnych...itd itp...Wojo19 pisze: ↑23 paź 2023, 10:14Ja na pewno przejdę ale w tym roku skonczyłem pierwszy raz po angGribbler pisze: ↑15 paź 2023, 02:10 Jestem na 13 rozdziale i gram po ang, nie potrzebuję polskiego. Pierwszy rozdział powstał przy użyciu ChatGPT raczej tak w ramach eksperymentu, kolejne już innymi metodami. Błędów na pewno jest wiele różnej maści, nie było w ogóle żadnej korekty, ja nie grałem w ogóle w tę polską wersję, nie sprawdzałem jej, pobieżnie raczej czytałem coby jakieś literówki wyłapać. Jesteś pierwszą osobą, która pisze, że grała. Wyślij mi te błędy na priv, to poprawię w tekście i uaktualnię udostępniony plik.Jeśli ktoś ma wątpliwości czy gra zwalnia lub nie daje rady trzymać wysoko poprzeczki do końca to rozwiewam wątpliwości. Jest mega dobrze do samego końca
![]()
Ty masz chyba jakąś "misję" dopierdzielania tej grzetommyray pisze: ↑23 paź 2023, 15:36 Wojo zapraszam do wątku dedykowanemu grze i chętnie posłucham argumentów na ten temat że gra trzyma poziom do końca. Ze szczególnym uwzględnieniem: progresu postaci, itemizacji, wagi gamplayowej części fabularnej, konsekwencjalizmu czyli znaczenia wyborów, jakości starć i jakości mechanik antycypacyjnych...itd itp...

-
- Has thanked: 561 times
- Been thanked: 920 times
- Kontakt:
Hejże hola, mości Gibbler powiedziałem coś tu negatywnego? Wojo podobno jest w posiadaniu tajnych informacji rozwiewajacych wątpliwości malkontentów. Chcę poznać! 

Ja Ci w tym „watku dedykowanym” odpowiedzialem na wszystkie Twoje zale (dawno temu i kilka razy). Jak juz nie masz komu (i gdzie) plakac na Oathsworn to odpal pamietnik i tam pisz. Serio Twoje biadolenie jest naprawde meczace, nie wnosi nic (btw to jest watek o tlumaczeniu). Idz zrob cos innego.tommyray pisze: ↑23 paź 2023, 15:36Wojo zapraszam do wątku dedykowanemu grze i chętnie posłucham argumentów na ten temat że gra trzyma poziom do końca. Ze szczególnym uwzględnieniem: progresu postaci, itemizacji, wagi gamplayowej części fabularnej, konsekwencjalizmu czyli znaczenia wyborów, jakości starć i jakości mechanik antycypacyjnych...itd itp...Wojo19 pisze: ↑23 paź 2023, 10:14Ja na pewno przejdę ale w tym roku skonczyłem pierwszy raz po angGribbler pisze: ↑15 paź 2023, 02:10 Jestem na 13 rozdziale i gram po ang, nie potrzebuję polskiego. Pierwszy rozdział powstał przy użyciu ChatGPT raczej tak w ramach eksperymentu, kolejne już innymi metodami. Błędów na pewno jest wiele różnej maści, nie było w ogóle żadnej korekty, ja nie grałem w ogóle w tę polską wersję, nie sprawdzałem jej, pobieżnie raczej czytałem coby jakieś literówki wyłapać. Jesteś pierwszą osobą, która pisze, że grała. Wyślij mi te błędy na priv, to poprawię w tekście i uaktualnię udostępniony plik.Jeśli ktoś ma wątpliwości czy gra zwalnia lub nie daje rady trzymać wysoko poprzeczki do końca to rozwiewam wątpliwości. Jest mega dobrze do samego końca
![]()
Świetna robota! Będą dalsze rozdziały ? 

Mój wątek sprzedażowy: viewtopic.php?f=65&t=66909
No ba! Mówisz i masz. Właśnie wgrałem rozdział 7. Jeszcze ciepłe 59 stron wersji polskiej. Nojka sztuka.

Z chęcią bym Ci pomógł tylko nie wiem jak

Re: Spolszczenie do Oathsworn: Into the Deepwood rozdziały 1-7
Pomocy w tłumaczeniu nie potrzebuję. Przydałoby się, żeby ktoś pograł, posprawdzał, wyłapał błędy. Bo tu praktycznie żadnej korekty nie było. Ale najbardziej przydałaby mi się pomoc w zdobywaniu cyfrowego angielskiego skryptu, najlepiej w formacie worda. Na tę chwilę, dzięki uprzejmości Sir Yaro, mam przygotowane do tłumaczenia cyfrowe wersje ang rozdziałów 8 i 9.
Tłumaczę sobie w wolnych chwilach, z doskoku, bez ciśnienia, jak mam czas. Jeden rozdział zajmuje mniej więcej miesiąc. W wakacje z racji wyjazdów robię mniej, wiadomo, więc wtedy dłużej. W takim tempie cała pierwsza księga (rozdziały 1-11) na wiosnę. Ale kto wie, ile uda się zrobić. Że całość - obiecać nie mogę. Na razie jest 287 stron polskiej wersji. To już w sumie mała książka
Tłumaczę sobie w wolnych chwilach, z doskoku, bez ciśnienia, jak mam czas. Jeden rozdział zajmuje mniej więcej miesiąc. W wakacje z racji wyjazdów robię mniej, wiadomo, więc wtedy dłużej. W takim tempie cała pierwsza księga (rozdziały 1-11) na wiosnę. Ale kto wie, ile uda się zrobić. Że całość - obiecać nie mogę. Na razie jest 287 stron polskiej wersji. To już w sumie mała książka

Okej obecnie jestem na drugim rozdziale więc pogram i wrócę z feedbackiemGribbler pisze: ↑03 lis 2023, 13:12 Pomocy w tłumaczeniu nie potrzebuję. Przydałoby się, żeby ktoś pograł, posprawdzał, wyłapał błędy. Bo tu praktycznie żadnej korekty nie było. Ale najbardziej przydałaby mi się pomoc w zdobywaniu cyfrowego angielskiego skryptu, najlepiej w formacie worda. Na tę chwilę, dzięki uprzejmości Sir Yaro, mam przygotowane do tłumaczenia cyfrowe wersje ang rozdziałów 8 i 9.
Tłumaczę sobie w wolnych chwilach, z doskoku, bez ciśnienia, jak mam czas. Jeden rozdział zajmuje mniej więcej miesiąc. W wakacje z racji wyjazdów robię mniej, wiadomo, więc wtedy dłużej. W takim tempie cała pierwsza księga (rozdziały 1-11) na wiosnę. Ale kto wie, ile uda się zrobić. Że całość - obiecać nie mogę. Na razie jest 287 stron polskiej wersji. To już w sumie mała książka![]()

Super. Tylko pisz na priv.
EDIT: W sensie listę błędów. Zachwyty mogą być tutaj

- KaSaKakaDemola
- Has thanked: 8 times
Chciałem zaznaczyć, że jesteś zaje**stym człowiekem

Gdybym wiedział, że się znajdzie tak odważna osoba do tłumaczenia, to bym brał na KSie, zamiast po czasie teraz te wielkie pudła.

Dziękuję za miłe słowa, ale tłumaczenie tekstu gry planszowej nie ma nic wspólnego z odwagą. To strażacy czy dajmy na to górnicy są odważni, nie tłumacze.KaSaKakaDemola pisze: ↑07 lis 2023, 22:50Chciałem zaznaczyć, że jesteś zaje**stym człowiekem![]()
Gdybym wiedział, że się znajdzie tak odważna osoba do tłumaczenia, to bym brał na KSie, zamiast po czasie teraz te wielkie pudła.Czy może ktoś ma wersje TTSową, żeby prędzej móc testować to pyszne tłumaczenie
![]()
Rozdział 8 już gotowy. Wyszło łącznie 70 stron.
Wciąż czekam na jakieś poprawki, jeśli ktoś w tę polską wersję gra

Re: Spolszczenie do Oathsworn: Into the Deepwood rozdziały 1-8
Ja gram!
W rozdziale 5 na koniec skryptu 3.12 nie ma odnośnika do jakiego kolejnego skryptu mamy przejść

W rozdziale 5 na koniec skryptu 3.12 nie ma odnośnika do jakiego kolejnego skryptu mamy przejść

Tylko 4 i 5 narazie 

Sprawdziłem. Odnośnik jest, do 3.17. Może graliście w jakąś starą wersję? Ja je co jakiś czas uaktualniam. Najnowsza wersja piątego rozdziału to v1.04
Super! Szacun za pracę i dzięki tobie kupiłem i namówiłeś mnie do gry
czekam na kolejne tłumaczenia, skąd bierzesz scenariusze do tłumaczenia?
Ja też właśnie kupiłem grę, tłumaczenie było dodatkowym argumentem stojącym za decyzją. Wielkie Dziękuję za tą pracę, sam się tym trochę zajmuję i wiem, ile to roboty.
Moje projekty:
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
Jeden użytkownik forum wysyła mi skany a inny przerabia je na format tekstowy, który jest mi potrzebny do tłumaczenia. Gdyby nie oni, raczej bym się już poddał.
Dziewiąty w produkcji. Gotowy w 80%.
Zero presji

Re: Spolszczenie do Oathsworn: Into the Deepwood rozdziały 1-9
Rozdział 9 gotowy.
Skończyło mi się źródełko. Potrzebuję angielskie skrypty lub skany rozdziałów 10-12. Zainteresowanych pomocą proszę o kontakt na priv (nie mailem).
Skończyło mi się źródełko. Potrzebuję angielskie skrypty lub skany rozdziałów 10-12. Zainteresowanych pomocą proszę o kontakt na priv (nie mailem).