Już testuję

Przy swojej popularności pewnie szybko się ją odbuguje (jesli coś jest).
Może skoro na BGA jest tryb premium, to BGA płaci twórcom jeden grosik za każdą rozegraną partięarturmarek pisze: ↑27 lis 2023, 10:02 Interesujący jest fenomen BGA. Ciekawe czy są jakieś analizy jak udostępnienie na BGA wpływa na sprzedaż. Pierwsz myśl jest taka, że jak ludzie mogą zagrać "za darmo", to nie będą kupować. Druga myśl jest całkiem odwrotna, że jak ludzie spróbiją za darmo, to chętniej kupią...
Ja sam sporo gram na BGA i, w sumie, nie należę do żadnej z tych grup. Zupełnie nie traktuję tego jak grania w planszówki, więc negatywnie na zakup nie zadziała. Jednak też żadna gra nie spodobała mi się do tego stopnia na BGA, żeby ją później kupić.
Wg mnie Barrage jest lepszy na BGA niż na stole. To jest dość ciężka gra nie wybaczająca błędów i wymagająca dłuższej analizy. Na stole trochę się dłuży, a na BGA turowo jest wspaniała.Azazelek pisze: ↑27 lis 2023, 11:45 Ja z kolei na bga gram w gry które posiadam, ale nie mam wystarczajàco często okazji zagrać w realu (zamki, pax pamir, ark nova, zaginiona wyspa arnak).
Do nowych gier raczej cieżko mi samego siebie przekonać, choć mam ja celowniku projekt gaja i barage (do przetestowania przed zakupem)
Jak wy sprawdzacie gry Alpha? Ja widzę tylko gry w BETA wersji. Zapoda ktoś linka.LukaszLozz pisze: ↑27 lis 2023, 09:51 Terraformacja Marsa wjechała dzisiaj na Alfę.
Już testuję
Przy swojej popularności pewnie szybko się ją odbuguje (jesli coś jest).
pronto_ pisze: ↑14 lis 2023, 10:34Nie, nie każdyPytonZCatanu pisze: ↑14 lis 2023, 10:17każdy maTo widać jak się kliknie w gry.
https://boardgamearena.com/gamelistTrzeba zagrać minimum 750 partii w 50 różnych gier.
To teraz tylko taką odznakę na BGG i możesz przejść na emeryturę
niepabula pisze: ↑28 lis 2023, 15:20Jedna jest. no prawie jak 18xx
https://boardgamearena.com/gamepanel?ga ... gshoulders
Musisz jeszcze poprosić o dostęp. Jak klikniesz w "społeczność", to tam powinien być odnośnik i wszystkie aktualne warunki, które trzeba spełniać. Nie dają dostępu do alfy z automatu.