Portal Games - dyskusja o wydawnictwie
Re: Portal Games - dyskusja o wydawnictwie
Generalnie odpowiadając przedmówcy i będąc w temacie marketingu, to akurat Portal imo potrafi trzymać swoje zapowiedzi w ryzach i na PortalConie faktycznie jest show i zaskakiwanie tytułami. Nawet taki Trickerion, gdzie poszła fama chyba z rok wcześniej, że bierze się za niego Portal do końca wielu nie było pewnym czy faktycznie tak będzie!
Więc raczej nikt pary z ust nie puści. Można się domyślać, że będą nowe Zombicide, że będzie nowy Suchy, możliwe że Lacerda... IELLO nowe może ale nie musi bo chyba wszystkiego Portal nie bierze.
Więc raczej nikt pary z ust nie puści. Można się domyślać, że będą nowe Zombicide, że będzie nowy Suchy, możliwe że Lacerda... IELLO nowe może ale nie musi bo chyba wszystkiego Portal nie bierze.
- karmazynowy
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 502 times
Mysle, że pewniaki to White Castle oraz Evacuation. Było też oczko od prezesa na alegramy odnosnie Cyberpunka od CMON oraz info, że myślą o Shipyard 2ed. ale prawdopodobnie byłoby to w formie druku na żądanie jak uzbiera się odpowiednia liczba osób (stara to gra, niezbyt urodziwa i nie wiedza jakby się przyjęła).
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
-
- Has thanked: 525 times
- Been thanked: 613 times
-
- Has thanked: 632 times
- Been thanked: 207 times
Będą
Jestem tak stary, że pamiętam internet do którego sie dzwoniło...
-
- Has thanked: 632 times
- Been thanked: 207 times
Są po fazie testów na dwóch graczy ale mieli jeszcze ograć tryb wieloosobowy. Według mnie wydadzą bo IP mocne.
Jestem tak stary, że pamiętam internet do którego sie dzwoniło...
- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 1997 times
- Kontakt:
Chyba że będzie tak jak w tym roku "już witał się z gąską" ale przyszła Galakta i zabrała

- Irr3versible
- Has thanked: 723 times
- Been thanked: 682 times
Sprawdź wydawce Dune War of Arrakis, zbędnie siejesz ferment. Jedyna opcja na zmianę lokalnego wydawcy to globalny deal z Asmodee.
- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 1997 times
- Kontakt:
Hmmm...Czy zatem CMON nie może dawać swoich gier innym podmiotom? (jedynie pytam)Irr3versible pisze: ↑05 gru 2023, 09:17Sprawdź wydawce Dune War of Arrakis, zbędnie siejesz ferment. Jedyna opcja na zmianę lokalnego wydawcy to globalny deal z Asmodee.
- karmazynowy
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 502 times
Może, ale Portal dostaje pierszeństwo jako stały partner. Jak oni zrezygnują z wydania danego tytułu to CMON może szukać dalej.
A, przypomniało mi się, Ahoy został wstrzymany bo prawdopodobnie będzie od razu z dodatkiem PL.
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 370 times
- Been thanked: 750 times
Tak sobie w sumie przypomniałem - wie ktoś co się stało z Oath? Gra została przedrukowana, były wysyłane jakieś fixpacki? Nie śledziłem dalej wątku, gra została naprawiona?
- psia.kostka
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 1284 times
Spytaj na Planszowki TVEsperanzaDMV pisze: ↑07 gru 2023, 18:27 wie ktoś co się stało z Oath? Gra została przedrukowana, były wysyłane jakieś fixpacki? Nie śledziłem dalej wątku, gra została naprawiona?

Sprawdz temat gry na forum, cos bylo przedrukowane/naprawiane. Czy wszystko? Niekoniecznie.
Czy Portal promuje tytul jak rok temu, jako hit pod choinke? Nie bardzo. Czemu? (foliarstwo wycenzurowano

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- 8janek8
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 28 times
TakEsperanzaDMV pisze: ↑07 gru 2023, 18:27 Tak sobie w sumie przypomniałem - wie ktoś co się stało z Oath? Gra została przedrukowana, były wysyłane jakieś fixpacki? Nie śledziłem dalej wątku, gra została naprawiona?
Collection
Sprzedam
Kupię dodatki do: Runewars (Banners of War), Warhammer: Inwazja (Ukryte Królestwa), Battle Star Galactica (Świt), Revolution! (The Palace), Fresco, Scoville
Sprzedam
Kupię dodatki do: Runewars (Banners of War), Warhammer: Inwazja (Ukryte Królestwa), Battle Star Galactica (Świt), Revolution! (The Palace), Fresco, Scoville
- psia.kostka
Jakos myslalem, ze rozowych mepelkow bylo wiecej (oraz ze sam mam wiecej roznych
), ale wychodzi, ze byly 3 zwierzaczki i 3 ludziki. Takie oto notatki poczynilem "kolekcjonerskie"
ku chwale Forum i Portalu
(jestesmy w temacie dyskusje, nie plany wydawnicze
)

A przy okazji, macie/pamietacie moze zasade tych bonusowych kodow dla 15% progu lojalnosciowego? One przychodza samopas jakos raz na kwartal, czy o to sie wnioskuje moze gdzies o dopisanie do mail listy? Troche szukalem na fb, ale bez efektu.

(jestesmy w temacie dyskusje, nie plany wydawnicze

Fanty ze sklepu Portalu
2023
01 Krowa + cele na styczeń
02 (Krowa) + katalog 2023
03 Słoń + cele na marzec
04 Jeleń + Prosto z Portalu #1
05 Jenny + Prosto z Portalu #2
06 górnik Bob + Prosto z Portalu #3
07-08 Wilhelm i cele na wakacje
09 kostka k6 z ikonkami gier
10 naklejki odznaki dla graczy
11 naklejki na prezenty
12 cele planszowe na święta
2024
01-03 co miesiąc nowe krowo-dowcipo-kody rabatowe

A przy okazji, macie/pamietacie moze zasade tych bonusowych kodow dla 15% progu lojalnosciowego? One przychodza samopas jakos raz na kwartal, czy o to sie wnioskuje moze gdzies o dopisanie do mail listy? Troche szukalem na fb, ale bez efektu.
Spoiler:
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- psia.kostka

Lekarze zwykli mowic w takich sytuacjach: "za 24-48 godzin guzik/moneta/klocek/mepel wroci do pana"
Dzieki za odzew i nadzieje

A zeby pozostac w temacie Portalu, to dosc fajny material o exclusivach byl na P tv, niby nic odkrywczego dla starych lisow KSa, ale opowiedziane z perspektywy wydawcy

Szczegolnie ten aspekt czy wspierac za 100+30shipping i miec unikatowa figurynke, czy kupic za 70 z darmowa wysylka w sklepie, ale bez figurynki. Niby kazdy to wie, ale w trakcie kampanii nie kazdy chce zauwazyc

PS przekaz wydaje sie "az nazbyt szczery", czyzby Portal sparzyl sie wspieraczkami na amen? No ale pinionzek to pinionzek, wiec nie tracilbym nadziei

Spokojnie, od małego uczyłem go, że nie je się komponentów z gry, ale do tej pory nie nauczyłem go, że zabawkami się nie rzucapsia.kostka pisze: ↑09 mar 2024, 16:32![]()
Lekarze zwykli mowic w takich sytuacjach: "za 24-48 godzin guzik/moneta/klocek/mepel wroci do pana"
Dzieki za odzew i nadzieje
A zeby pozostac w temacie Portalu, to dosc fajny material o exclusivach byl na P tv, niby nic odkrywczego dla starych lisow KSa, ale opowiedziane z perspektywy wydawcyi w ignacowym stylu.
Szczegolnie ten aspekt czy wspierac za 100+30shipping i miec unikatowa figurynke, czy kupic za 70 z darmowa wysylka w sklepie, ale bez figurynki. Niby kazdy to wie, ale w trakcie kampanii nie kazdy chce zauwazycno i ryzyko, ze bieda wersja bedzie zbyt okrojona.
PS przekaz wydaje sie "az nazbyt szczery", czyzby Portal sparzyl sie wspieraczkami na amen? No ale pinionzek to pinionzek, wiec nie tracilbym nadziei![]()
- psia.kostka
Temperament po ojcu

Wysylac krowke samojeden to pewnie nie kalkulowaloby sie i tak, musialbym Twoja liste gier na sprzedaz poznac. Zdaje sie ze czesto goscisz na Ptv, to chyba jest kolekcja zacna

Zrobilem rozpiske mepli dla siebie z ciekawosci (bo podejrzewalem, ze one sie ciagnely przez caly 2023rok), ale i podzielilem sie, bo moze ktos ma 3 jelonki i nie wie, ze brak mu rodzenstwa, i moze sie powymieniac z sasiadami. Ja zdublowanego rogacza oddalem szwagrowi (hłe hłe

Ja bym lobbowal za powrotem mepelkow do bonusow sklepowych. Poprosimy o kolejne fantazyjne wzory

Chociaz rabat tez jest fajny i czasem sie przydaje ;P
A ile znaczek i koperta kosztuje w tych czasach 2/3 zł?psia.kostka pisze: ↑09 mar 2024, 18:15Temperament po ojcu
Wysylac krowke samojeden to pewnie nie kalkulowaloby sie i tak, musialbym Twoja liste gier na sprzedaz poznac. Zdaje sie ze czesto goscisz na Ptv, to chyba jest kolekcja zacna
Zrobilem rozpiske mepli dla siebie z ciekawosci (bo podejrzewalem, ze one sie ciagnely przez caly 2023rok), ale i podzielilem sie, bo moze ktos ma 3 jelonki i nie wie, ze brak mu rodzenstwa, i moze sie powymieniac z sasiadami. Ja zdublowanego rogacza oddalem szwagrowi (hłe hłe) Bardzo udany mepelek. Natomiast kostka widac, ze z innego rozdzielnika (innej fabryki) i ma niepasujacy odcien różu.
Ja bym lobbowal za powrotem mepelkow do bonusow sklepowych. Poprosimy o kolejne fantazyjne wzory
Chociaz rabat tez jest fajny i czasem sie przydaje ;P
Kolekcja nie jest wielka ale myślę, że większość to rodzinki
- Gizmoo
- Has thanked: 3131 times
- Been thanked: 3059 times
Niemal wszystko w dodatku jest niezależne językowo. Tylko instrukcja i planszetki do solo są po angielsku. I raczej Portal nie podejmie się wydania tego na lokalny rynek, bo Tawantinsuyu niestety ma słabą sprzedaż

-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 30 times
Na zeszłorocznym Portalconie, podczas Q&A z Prezesem i Grzegorzem była informacja, że nie będą tego wydawać.
- Wehr
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 15 times
Anglo wersja jest dostępna za śmieszne pieniądze w sklepie Board and Dice, no i wysyłka tania, bo to polska firma.
Poza tym to trochę skąpy dodatek jest, mało elementów (na razie tylko jeden moduł wypróbowałem, modulik w zasadzie, bo to nakładka na świątynię).
Poza tym to trochę skąpy dodatek jest, mało elementów (na razie tylko jeden moduł wypróbowałem, modulik w zasadzie, bo to nakładka na świątynię).
- psia.kostka
Troche czuje sie odpowiedzialny (mało), bo odswiezylem ten wątek mymi rozkminami o rozowych sloniach
ale on jest wlasnie do plotek o wydawnictwie. Natomiast plany wydawnicze maja osobny wątek (viewtopic.php?t=81291)w tym samym dziale. Wiec Beskid moze zbłądził i tu moze mniej merytorycznie byc, niz tam. Ahoj! 
(ale to moze byc material do dyskusji o rozczlonkowywaniu wątkow, np polskie i zagraniczne okazje zakupowe
)
o, sam sie wlasnie pogubilem, czy w dobre miejsce wklejam

(ale to moze byc material do dyskusji o rozczlonkowywaniu wątkow, np polskie i zagraniczne okazje zakupowe

o, sam sie wlasnie pogubilem, czy w dobre miejsce wklejam