Do wcześniejszych polecajek dorzucę jeszcze Karty Komputera oraz nieco większy dodatek Eksploracja, którego (nieskromnie dodam) jestem autorem. Wszystkie dodatki możesz pobrać (link na wspomnianej grupie), wydrukować na domowej drukarce, przetestować i ewentualnie zapisać się na zbiórkę.
Nemesis (Adam Kwapiński)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Erni
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 79 times
Re: Nemesis (Adam Kwapiński)
Autorskie Dodatki Nemesis
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
Musiałbym mieć Facebooka a nie zanosi się na to. Jakby grupa była otwarta to może przez email bym sie dogadał.
Szkoda.
Szkoda.
- Erni
Tutaj znajdziesz wszystkie autorskie dodatki, które właśnie trafiły na zbiórkę do druku:
https://patrykkon1990.wixsite.com/aunem ... -ma%C5%82e
Możesz je pobrać i wydrukować (na własny użytek!).
https://patrykkon1990.wixsite.com/aunem ... -ma%C5%82e
Możesz je pobrać i wydrukować (na własny użytek!).
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Dzięki za wszystkie propozycje! Rozumiem, że większość poleca dodatki karciane na pewno wezmę przy aktualnej akcji druku
, a jak postacie? Ja posiadam zestaw z pierwszego KSa razem z Medykiem. Na start chyba najlepiej po jednej postaci z każdego koloru. Propozycje co jest spoko i nie jest OP? 

- Erni
Zazwyczaj gram solo/koop trzema postaciami. Jeszcze nigdy nie potrzebowałem jednocześnie wszystkich znaczników szmeru i wątpię, by kiedykolwiek taka sytuacja wystąpiła w grze.
-
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 48 times
Dzięki, dobrze wiedzieć. Zostanie tylko drobny niesmak brakujących elementów, ale przeboleje jeśli nie ma to wpływu na grę ;D Na pewno zrobili je na zapas, żeby mieć pewność, że nawet jak ktoś się uprze, to nie wykorzysta wszystkich.
- Erni
Stolik w pokoju zawalony cały, na nim plansza, karty, czasem jakieś autorskie dodatki i jedna planszetka postaci. Ja na pufie przy stole, a po bokach dwie pufy, a na nich dwie pozostałe planszetki postaci. No i jeszcze na półce podstolikowej wypraska z figurkami obcych i resztą rzadziej używanych żetonów/elementów

- Hardkor
- Has thanked: 1567 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Policz sobie liczbę korytarzy + dodaj techniczne i masz odp ile teoretycznie max trzeba.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Ja gram w salonie i poza całym stołem (plansza główna, planszetka postaci i wszystkie stosy talii kart) wykorzystuję blat aneksu kuchennego do insertu z figurkami, znacznikami i resztą. A instrukcja na kolanach albo pod pachą. 

- Hardkor
- Kontakt:
Druga strona planszy ma 2 korytarze techniczne.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- Hardkor
- Kontakt:
7
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 763 times
Robię porządek w swoich pudłach (mam Nemesis, Lockdown + SG, Medyka i fanowskie dodatki - wszystko leci na sprzedaż (tak, wiem, moment wybrałem pewnie nienajlepszy ale ceny będą myślę konkurencyjne) i zastanawiam się skąd pochodzą te cztery karty?
Tak samo czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy/gdzie znajdę spis kart, które powinny znaleźć się w pakiecie Medyka?
Spoiler:
Na bgg była chyba tabelka w excelu po angielsku z kartami i do jakiej cześci są, a przynajmniej ja kiedyś się nią posiłkowałem jak swoje ogarniałem 
A to przypadkiem te fajowskie dodatki o których piszesz nie namieszały tu aby?

A to przypadkiem te fajowskie dodatki o których piszesz nie namieszały tu aby?
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 763 times
Hm tylko zapomniałem wspomnieć, że Nemesis mam ENG, a obie te karty w górnym rzędzie są po polsku...
A ta ostatnia karta do wylosowania Medyka w Lockdown to jesteście pewni że jest w pudełku od podstawki (czy SG)? Bo nie ma jej nigdzie w spisie elementów. Jest możliwe, że przy kampanii Lockdown dodawali do zamówionego wtedy Medyka karty do losowania postaci do Lockdown właśnie?
Dzięki, poszukam w takim razie (chyba, że masz może gdzieś pod ręką, to będę wdzięczny). Dodatki fanowskie w większości są zafoliowane i niegrane, poza właśnie jedną podejrzaną paczuszką, z której mogłem coś wyjąć

EDIT: Przyjrzałem się tym dwóm kartom z górnego rzędu (Wybór postaci do pierwszego Nemesis) i one się trochę różnią odcieniami rewersów. Czy jest możliwe, że ta druga karta z górnego rzędu była częścią pakietu naprawczego, który dosyłał Rebel (bo takie też mam)?