Moze jedna runda, to nie koniec swiata, ale...PytonZCatanu pisze: ↑20 wrz 2023, 21:16 mam wrażenie zbyt skupiają się na danej rundzie, jakby to był koniec świata.
Gdzie był Gondor kiedy padała Zachodnia Bruzda?

Moze jedna runda, to nie koniec swiata, ale...PytonZCatanu pisze: ↑20 wrz 2023, 21:16 mam wrażenie zbyt skupiają się na danej rundzie, jakby to był koniec świata.
Te dwie karty promo są zmodyfikowanymi wersjami poprzednich (o których piszesz) i mają działać z dodatkiem Solo/Coop. Zresztą na zdjęciach też widać, że mają inny tekst i funkcję.PytonZCatanu pisze: ↑04 gru 2023, 10:37 Ponadto dodają 2 promo karty....i tutaj jest największy zgrzyt, bo to są to 2 z 4 kart, które były dodane do podstawki! Sprawdźcie mnie, czy się mylę (Gothmog i bicz dla Barloga) - ale jeśli mam rację to dla mnie trochę siara![]()
PytonZCatanu pisze: ↑04 gru 2023, 10:37 Jakie macie podejście do najnowszego dodatku?
Czytam sobie na stronie Galakty i to chyba tylko SOLO i KOOP, ale są też nowe 4 ścieżki i 2 bitwy - nie wiem czy można ich używać w zwykłej partii. Ponadto dodają 2 promo karty....i tutaj jest największy zgrzyt, bo to są to 2 z 4 kart, które były dodane do podstawki! Sprawdźcie mnie, czy się mylę (Gothmog i bicz dla Barloga) - ale jeśli mam rację to dla mnie trochę siara
Chyba podtrzymuję, że odpuszczam i poczekam na ten drugi, "prawdziwy" dodatek. Mam nadzieję że Galakta się schyli po niego w 2024.
Potem bedziesz go szukal, by dopelnic kolekcje jak dzis Haradrimowwarlock pisze: ↑04 gru 2023, 11:41 Mając Władcę LCG na półce nawet nie patrzę na ten dodatek. Za to kolejny zapowiedziany, czyli Fire & Swords to już zupełnie inna rozmowa https://boardgamegeek.com/boardgameexpa ... and-swords
Przepraszam, ale załamka. Czyli z 60 kart z dodatku Fire & Swords będziemy mieli X kart będących kopia siebie samych do grania koopa na 3 osoby, do którego potrzebny jest dodatek nr 2? A jak ktoś nie chce koopa to trudno?samuraj1369 pisze: ↑04 gru 2023, 14:28 Już pogrzebałem i się dowiedziałem.
Karty ścieżek i pól bitew to karty, którymi należy zastąpić karty z podstawki chcąc grać solo/co-op.
Bonusowe info:
W dodatku Fire & Swords, będzie dołączona dodatkowa talia automy odpowiadajaca nowym feakcjom z dodatku i w taki sposób będzie możliwy Co-op na 3 osoby![]()
Ja to rozumiem tak, że będą 3 nowe talie po 30 kart.PytonZCatanu pisze: ↑04 gru 2023, 14:31Przepraszam, ale załamka. Czyli z 60 kart z dodatku Fire & Swords będziemy mieli X kart będących kopia siebie samych do grania koopa na 3 osoby, do którego potrzebny jest dodatek nr 2? A jak ktoś nie chce koopa to trudno?samuraj1369 pisze: ↑04 gru 2023, 14:28 Już pogrzebałem i się dowiedziałem.
Karty ścieżek i pól bitew to karty, którymi należy zastąpić karty z podstawki chcąc grać solo/co-op.
Bonusowe info:
W dodatku Fire & Swords, będzie dołączona dodatkowa talia automy odpowiadajaca nowym feakcjom z dodatku i w taki sposób będzie możliwy Co-op na 3 osoby![]()
![]()
Chyba żartujesz. Przecież tam hula wiatr.salaba pisze: ↑04 gru 2023, 22:27 Rozważałam zakup dodatku solo, ale przyznam, że jedyne co mnie interesować może to nowe frakcje. Jeśli do kolejnych dodatków będą dawali też kolejne talie automy i dublowali jakieś karty to mi się to wszystko w pudełku podstawki zakoszulkowane po prostu nie zmieści. W tej sytuacji odpadam, bo mam zasadę 1 tytuł = 1 pudło podstawki (z powodu ograniczonego miejsca).
No właśnie, po wyjęciu wypraski... Aktualnie karty w koszulkach wypełniają miejsce po brzegi wypraski. Więc wypraska jak rozumiem jest nic nie warta i każdy powinien ją wyrzucić zaraz po zakupie? A jeśli chce by się nic po pudełku nie walało to powinien zapłacić drugie tyle co za grę by kupić sobie dedykowane puszki i pozbyć się całego pudełka? Oczywiście, każda nowa talia to kolejny wydatek na kolejną puszkę. Super biznes...PytonZCatanu pisze: ↑05 gru 2023, 07:27
Chyba żartujesz. Przecież tam hula wiatr.
Po wyjęciu wypraski w pudełku od podstawki zmieści się z 500 kart.
Niestety tak to właśnie wygląda w 99% gier.
Ależ to jest kolekcjonerka, tylko utajniona, żeby frajerzy... znaczy się klienci... nie zorientowali się tak od razu.
Hmm, no wlasnie tez mnie zaskoczyla ta uwaga, ze sie nie zmiesci, bo olbrzymie pudlo core box bylo wysmiewane od day 1. Wlasnie rowniez jako money grab expansionow.
Ha, przechytrzylem ich, Ares i Galakta mi niestraszne ze swoimi trikami.
Jeszcze lepsze jest pudełko po dodatku do Doomtown. Pewnie takich pudełek da radę znaleźć sporo. Naprawdę nie ma co się obrażać na świetną grę przez pudełko, no kaman ...Urkeith pisze: ↑05 gru 2023, 16:24 Nieśmiertelnie będę polecał pudełka po mniejszych karciankach. Jak już wcześniej wspomniałem, do podstawki idealnie sprawdza się pudełko po dodatku do Fantastycznych Światów. Gdy wyjdzie ten drugi dodatek to pewnie rozejrze się za jakimś większym pudełkiem (może nieużywane pudełko po frakcji do Tsukuyumi się dobrze sprawdzi)