- High Frontier 4 All + moduły 1-4 - na forum napotkałem na świetną ofertę, więc stwierdziłem, że muszę zaryzykować, tym bardziej, że Wojennik wychwalał grę w grze miesiąca. Zagrałem już jedną partyjkę i jest bardzo dobrze. Gra jest ciężka, zasady to 40 stron dokumentacji, ale frajda z gry jest nie do opisania. Klimat wylewa się z gry. Ekipę już nagrałem, więc liczę, że w nadchodzących tygodniach pogram więcej.
- El Grande - zagrałem dwie partie 3os i gra mnie kupiła z miejsca. Banalne zasady. Partia zamyka się w 1h, a oferuje lekką i przyjemną rozkminę wraz z ciągłą walkę o przewagę. Wybory zawsze są ciekawe i powodują spore przetasowania w danych regionach. Mechanika króla, który blokuje dany region świetnie się sprawdza, a dodatek, który daje nam talię dla jego ruchów daje kolejne opcje.
- Roll Camera! Super Hero Story Pack - brakujący dodatek do mojego zestawu. Czas na fazę Marvela w Roll Camera
- SideQuest: 7th Sea (edycja polska) - ograłem wszystkie inne z serii, więc i w ten musowo musiałem wejść
- Terraformacja Marsa - Zestaw dodatkowy #8 (5 kart) - promosków do TM nigdy nie za mało

- Mityczny Wiatr komplet - zgadałem się z kumplem, że bierzemy na spółkę. Gra wygląda na lekką gierkę z asymetrycznymi postaciami do pyknięcia, gdy mózg już wyparował po ciężkim dniu. Coop legacy/z kampanią? BIERĘ
- Great Western Trail: Nowa Zelandia - uwielbiam 1ED, Argentyna nie siadła, ale NZ wygląda jak bardzo ciekawy mariaż zmian i ulepszeń względem 1ED. Niestety nikt w grupie nie ma, więc bez sprawdzenia musiałem wziąć. Nie wiem czy kolekcja ma miejsca na 2 GWT. Jest to coś co z chęcią sprawdzę

Zaginiona wyspa Arnak: Poszukiwania ekspedycji - kampania dla 2os w Arnaku? Muszę mieć

Wyprawa Darwina + Ziemia Ognista - zagrałem raz, siadło bardzo, choć pewne obawy o regrywalność są w 2os. Dodatek daje podobno kopa, choć i tutaj są rozbieżne opinie na forum. Z chęcią sprawdzę też na większą liczbę osób w swojej grupie. Grę mi wcisnął japanczyk po świetnej cenie(no dobra, trochę pomarudzić musiałem o nią). Paka już do mnie jedzie.
Chyba nic nie pominąłem. Jedyne co jescze może wjedzie na listę zakupów w listopadzie to Clinic w zestawie, ale nie jestem w 100% przekonany czy potrzebuję takiego kolosa w kolekcji(kto to ogra) a negocjacje cenowe trwają. Co ciekawe na BF zakupiłem tylko El Grande, choć było sporo bardzo dobrych promocji, to jak ktoś mądrze rzekł na forum: "jeśli gra Cię nie interesowała przed promką to i teraz nie powinna" - cytat nie dokładny w 100%. Na grudzień planów brak, ale listopad pokazał, że sam siebie mogę zaskoczyć. Nie wiem na ile nie jest to podyktowane zbliżającym się banem zakupowym od stycznia, który sobie wbiję(na pewno wpływ jest), ale pocieszam się, że ostał już tylko miesiąc xD