Ktoś zrobił fanowski dodatek do Magów, co sądzicie?

Jeżeli dodatek potrzebuje fanowskiego dodatku to pewnie jest fantastyczny :>podejrzany pisze: ↑11 gru 2023, 12:35 https://1drv.ms/b/s!AhVBFmU_JCqji6cnIJe ... g?e=ePvgfn
Ktoś zrobił fanowski dodatek do Magów, co sądzicie?![]()
Fajnie, ale gdzie link do kart - tutaj jest sama instrukcja.podejrzany pisze: ↑11 gru 2023, 12:35 https://1drv.ms/b/s!AhVBFmU_JCqji6cnIJe ... g?e=ePvgfn
No i po co ta złośliwość? Mało jest fajnych gier z fanowskimi dodatkami? Np. Zakazane Gwiazdy, Terraformacja Marsa, Tyrants of the Underdark oraz wiele innych. Poza tym, żeby gra doczekała się fanowskiego dodatku, to musi mieć fanów. Podobnie jest z modami do gier komputerowych, gdzie próżno szukać modów do kiepskich gier.ave.crux pisze: ↑11 gru 2023, 13:00Jeżeli dodatek potrzebuje fanowskiego dodatku to pewnie jest fantastyczny :>podejrzany pisze: ↑11 gru 2023, 12:35 https://1drv.ms/b/s!AhVBFmU_JCqji6cnIJe ... g?e=ePvgfn
Oczywiście że tak, tylko nie chodzi tu o dodatki fanowskie do podstawki tylko do dodatkuMoonday pisze: ↑11 gru 2023, 14:42No i po co ta złośliwość? Mało jest fajnych gier z fanowskimi dodatkami? Np. Zakazane Gwiazdy, Terraformacja Marsa, Tyrants of the Underdark oraz wiele innych. Poza tym, żeby gra doczekała się fanowskiego dodatku, to musi mieć fanów. Podobnie jest z modami do gier komputerowych, gdzie próżno szukać modów do kiepskich gier.ave.crux pisze: ↑11 gru 2023, 13:00Jeżeli dodatek potrzebuje fanowskiego dodatku to pewnie jest fantastyczny :>podejrzany pisze: ↑11 gru 2023, 12:35 https://1drv.ms/b/s!AhVBFmU_JCqji6cnIJe ... g?e=ePvgfn
Ile jest gier z dodatkami do dodatków? Nawet sama instrukcja pokazuje, że są to zamienniki, żeby nie wyglądało to tak jak wygląda teraz, że magowie używają mutagenów, petard i eliksirów.Moonday pisze: ↑11 gru 2023, 14:42 No i po co ta złośliwość? Mało jest fajnych gier z fanowskimi dodatkami? Np. Zakazane Gwiazdy, Terraformacja Marsa, Tyrants of the Underdark oraz wiele innych. Poza tym, żeby gra doczekała się fanowskiego dodatku, to musi mieć fanów. Podobnie jest z modami do gier komputerowych, gdzie próżno szukać modów do kiepskich gier.
Już zdążyłeś przetestować dodatek oficjalny i fanowski? Mi mutageny, petardy i eliksiry nie przeszkadzają i bardziej liczy się dla mnie balans. Nie wiem na ile ten fanowski dodatek owy balans zaburza ale wiem, że fanowskie dodatki często mają to do siebie, że koncepcja jest fajna, ale słabo przetestowana. Możesz na siłę się czepiać, ale to wciąż będzie czepianie się na siłę.
Fanowski poza instrukcją nie istnieje. Oficjalnego nie kupiłem, bo jest z czapy.
Do wyścigu ociekającego klimatem dodali dodatek, w którym musisz zamieniać słowa wiedźmin na mag, zamieniać tarczę na energię(czy jakkolwiek to tam nazwali), używasz mutagenów, które były u wiedźminów, używasz eliksirów, których używali wiedźmini. Jedynie petardy tam leżą.
Zgadzam się, że instrukcja jest okropna. Brak spisu treści nie pomaga. Ja oglądałem OnTable ( a potem pierwsza/druga gra dość pilotażowa... Potem idzie już z górki.Mrukar pisze: ↑18 gru 2023, 22:44 Hej, mam problem z przebiciem się przez zasady Wiedźmina, gra uznawana za banalną pokonała mnie na etapie czytania instrukcji. Dla mnie nic się tu nie klei, jest nieintuicyjne, ikonografia pochowana w dziwnych miejscach, wyjątki, gra przez to leży od czerwca na półce.
Poleci ktoś porządny tutorialu do Wiedźmina, który wyjaśni jak pastuch krowie jak w to grać? Obejrzałem rozgrywkę na Planszówki Online, ale nic to nie pomogło.
Mile widziany też jakiś opis ikon.
Trudniejsze gry ogarniam, ale ta jest wybitnie ze mną niekompatybilna i chyba poleci w koncu na sprzedaż bez zagrania.
Nie wiem, pewnie nic, póki co instrukcja nie pozwala mi tego sprawdzić (dla porownania poradziłem sobie z Robinsonem i Imperium: Antyk). Wydaje mi się, że poza instrukcją, winny temu może być też sposób przedstawienia ikon. Użycie kolorów dużo by tu pomogło, a tak wszystkie te piktogramy w większości nie są dla mnie intuicyjne. Odbiłem się i tyle z całej historii, gra może uszczęśliwi kogoś innego.
Kolory malo kto umie uzyc z glowa, a to big nono dla daltonow...
Nie poddawaj sie tak latwo (moze ogladales tez takie sobie filmy instruktazowea tak wszystkie te piktogramy w większości nie są dla mnie intuicyjne. Odbiłem się i tyle z całej historii, gra może uszczęśliwi kogoś innego.
Jedyna rzecz, która może być ciężko zapamiętać są wyniki walk - tylko że jest to fantastycznie nadrukowane na planszy więc pamiętać tego nie trzeba.
Imho ta gra jest ledwo grywalna przy 4 osobach a co dopiero przy 6. Downtime zabójczy.
Dla mnie ta gra to jest maks trzyosobówka, na cztery osoby jest boleśnie, na 5-6 to byłaby absolutna tortura a nie granie.
Potwierdzam, z tym, że jak jest 4 ogranych + następny gra turę jak poprzedni kupuje to jest znośnie.
Pod tym ja się też podpisuję - tj. najczęściej grałem w różnych składach 4os (niekoniecznie ogranych) i nadal było przyjemnie ale pod koniec już miewałem dość ("rusz się wreszcie, my tu we 2 w sumie grę kończymy w następnym ruchu, pytanie tylko czy walka wyjdzie"). Więc najlepszy skład to 3 osoby, na 4 ograne też będzie bardzo fajnie.