(Podcast) dżentelmeni przy stole
- dzentelmeniprzystole
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 159 times
- Kontakt:
Re: (Podcast) dżentelmeni przy stole
Kolejna aktualizacja zasobów, znów koleje i Bear Trap ale na horyzoncie pojawiają się nowe gry
Wywiad z projektantem:
i znów misiek
Wywiad z projektantem:
i znów misiek
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
W dzisiejszym odcinku: Dominion killer!! Smutny żywot cyberpunka. Łapanie oddechu pod kamieniem i kolejne koleje. Zapraszamy
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
Kontynuujemy wątek poświęcony polskiej 18stce, a więc 1894 tym razem historia powstawania mapy i firm:
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
- Bruno
- Has thanked: 1694 times
- Been thanked: 1294 times
Łał, tytuł zapowiada się bardzo ciekawie! W sam raz na odsłuch podczas świątecznych porządków.
Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
Odrobinę później ale jest, jeszcze ciepły środowy odcinek. Zapraszamy
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
Piotrek powrócił. Był umarły ale powrócił. Obstawiał 70 odsłon ale pomylił się aż o 20!! Tak poza tym obchodzimy dziś 3 urodziny więc składamy sobie wszystkiego najlepszego i zapraszamy do odcinka z klimatem
-
- Has thanked: 1782 times
- Been thanked: 544 times
- Kontakt:
Hej,
Niestety gra jest bardzo ciezko dostepna (prawie tylko z drugiej reki), ja gram na TTS. Natomiast za jakis czas bede organizowal zamowienie (druk) zbiorowe, wiec zapraszam wszystkich potencjalnie zainteresowanych, zeby sledzili watek Codex.
Pozdrawiam!
Podcast dżentelmeni przy stole:
-
- Has thanked: 1782 times
- Been thanked: 544 times
- Kontakt:
Moze niedlugo pojawia sie jakies audycje w tym temacie wiec zachecam do zerkania od czasu do czasu na kanal

Podcast dżentelmeni przy stole:
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
Recenzja ark nova już na kanale. Zapraszamy
Może chociaż tak ktoś kliknie!!
Może chociaż tak ktoś kliknie!!

- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
Odświeżamy zakurzony wątek.
Polskie edycje tak wymagających tytułów zawsze cieszą
Polskie edycje tak wymagających tytułów zawsze cieszą
Cześć!
Stawiając pierwsze kroki na forum, choć zdecydowanie nie pierwsze w hobby, nie mogę nie "wpaść" na wątek mojego ulubionego planszówkowego kanału na YT, co by tym razem tutaj wyrazić wielką wdzięczność za to co Dżentelmeni robią. Panowie, kawał świetnej roboty! Serio.
To dzięki Wam, w naszej grupie zaczęliśmy grać w splottery i chyba jestem już na zawsze Waszym dłużnikiem bo w zeszłym roku spędziłem setki godzin na grach perełkach a nie sałatkach
Zamiast długich laudacji napiszę po prostu - DZIĘKI!
Stawiając pierwsze kroki na forum, choć zdecydowanie nie pierwsze w hobby, nie mogę nie "wpaść" na wątek mojego ulubionego planszówkowego kanału na YT, co by tym razem tutaj wyrazić wielką wdzięczność za to co Dżentelmeni robią. Panowie, kawał świetnej roboty! Serio.

To dzięki Wam, w naszej grupie zaczęliśmy grać w splottery i chyba jestem już na zawsze Waszym dłużnikiem bo w zeszłym roku spędziłem setki godzin na grach perełkach a nie sałatkach

Zamiast długich laudacji napiszę po prostu - DZIĘKI!

-
- Has thanked: 591 times
- Been thanked: 288 times
No i pięknie.
A gdzie jest ten śmieszny od pociągów, w piłkę jego kopany? Schował się skruszony do szafy w odpowiedzi na to, że Krychowiak zachwyca, czy może zardzewiał razem z dwójkami?
- vinnichi
- Has thanked: 1378 times
- Been thanked: 839 times
- Kontakt:
To my pięknie dziękujemy! Jeszcze kilka lat temu nie do pomyślenia żeby te "brzydkie" gry wzbudzały zainteresowanie większe niż uśmiech politowania:) a dziś czekamy na kolejne polskie edycje. Super że u Was też siadło!El_Vis pisze: ↑12 lut 2024, 16:18 Cześć!
Stawiając pierwsze kroki na forum, choć zdecydowanie nie pierwsze w hobby, nie mogę nie "wpaść" na wątek mojego ulubionego planszówkowego kanału na YT, co by tym razem tutaj wyrazić wielką wdzięczność za to co Dżentelmeni robią. Panowie, kawał świetnej roboty! Serio.![]()
To dzięki Wam, w naszej grupie zaczęliśmy grać w splottery i chyba jestem już na zawsze Waszym dłużnikiem bo w zeszłym roku spędziłem setki godzin na grach perełkach a nie sałatkach![]()
Zamiast długich laudacji napiszę po prostu - DZIĘKI!![]()
Nie wiem oni w tym Opolu znikają. Autor Strażników Xobos, Maryla Rodowicz teraz Piton... Podobno ktoś go widział jak gra w euro....
kręcimy wąsem na dobre gry
you tube
you tube
- dzentelmeniprzystole
- Kontakt:
Oto ON!!! Był umarły ale powrócił.
Nowy głos na kanale i kolejna porcja niedostępnych tytułów
Ostatnio zmieniony 07 mar 2024, 20:49 przez dzentelmeniprzystole, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 591 times
- Been thanked: 288 times
I to bardzo w formie. Radość.
Bardzo fajne i unikatowe przedstawienie sedna gier. Na szybkich przykładach, skupienie się na tym co trzeba, na gimmikach. To czego mi brakuje w wielu prezentacjach. Już dawno temu wspominałem panu herbatnikowi - można godzinami mówić o w miarę prostych 18patentach na zmieszanie z błotem przeciwnika i robieniu cudów mając tylko 18PriorityDeal - w wyobraźni słowo zrozumieją Ci, co i tak już o tym wiedzą, a można to pokazać na wideoprzykładzie i dotrzeć do rzeszy takich nieogarniętych jak ja. Ale jak najbardziej rozumiem - co innego przygotować filmik z prostą karcianką, a co innego namęczyć się godzinami z przygotowaniem scenariusza i prezentację na kamerze konkretnej wieloosobowej sytuacji ze środka partii w rozbudowanej 18xx. Tym bardziej, jak każdy z Was nagrywa gdzie indziej.dzentelmeniprzystole pisze: ↑06 mar 2024, 08:01 Nowy głos na kanale i kolejna porcja niedostępnych tytułów
- vinnichi
- Has thanked: 1378 times
- Been thanked: 839 times
- Kontakt:
Mam też dziwne wrażenie że im więcej w te kokejowki ludzie grają tym mniej chętnie się wypowiadają. Widzą że na każdy pomysł dobrą radę jest kontra i każdy ruch robi się mocno sytuacyjny i wymagałby dodatkowego wyjaśnienia no im głębięj w las tym więcej lasu. Może mi uda się kiedyś dokończyć tą serię podstaw. Umysł mam nie skażony wiedzą wyższego poziomu więc trochę glupot mogę pogadać:) ale oczywiście ciekawiej by było gdyby siedział w tym przedziale też Piton i komentował złośliwie. Dzięki i dobrej środy!
kręcimy wąsem na dobre gry
you tube
you tube