Pytam ogólnie, skoro ogólnie stwierdziłeś "Oczywiście, że cel zrealizuję".
Tak czy owak - powodzenia w zabawie i daj znać, jak poszło i jakie wnioski!

Wysłałam prośbę do moderacji o wydzielenie tego offtopa.
Pytam ogólnie, skoro ogólnie stwierdziłeś "Oczywiście, że cel zrealizuję".
To ja tu staram sie uratowac wam skore, wplatajac z bolem portfela kolejne szopoholizmy, a tu taka krecia robota...
Zimą to u mnie akurat czas na klimat wyspowy.psia.kostka pisze: ↑20 gru 2023, 18:46 Mam tez troche sentyment do klimatu zimowego, swego czasu nawet popelnilem o tym temat na forum.
Jedyny dodatek jaki wprowadza jakikolwiek gameplay content to Pionierzy. Malutkie pudeło z kilkudziesięcioma kartami. Reszta to albo figurki/drewienka budynków(dla mnie kretynizm kwadrat, bo i tak trzeba używać wciąż kafelków z podstawki, bo na plastiku nie ma określenia ogrzewania ani co to robi) albo upiększacze surowców(plastik) lub mapy(mata). Mam w sumie podstawkę + pionierzy(nawet nie otworzyłem) + te ulepszone surowce. Gram w samą podstawkę jak na razie i dla mnie jej zawartość jak najbardziej pasuje, więc sumarycznie możesz co najwyżej rozejrzeć się za Pionierami, by mieć cały gameplay.psia.kostka pisze: ↑20 gru 2023, 18:46To ja tu staram sie uratowac wam skore, wplatajac z bolem portfela kolejne szopoholizmy, a tu taka krecia robota...
Ostatnio kupilem Frostpunk, bo... bylo w promocji![]()
Mam tez troche sentyment do klimatu zimowego, swego czasu nawet popelnilem o tym temat na forum.
Alez to wielkie i ciezkie pudlo, chyba bije Nemesisa. W zwiazku z tym nie polecam kupowac przez Amazon![]()
Znajomek cos heheszkowal, ze ta gra ma wiecej dodatkow niz brazylijski tasiemiec odcinkow, ale pobieznie sprawdzilem, ze sporo to tylko figuresy i inne nie gameplayowe wodotryski. Dobrze mysle? Sama podstawka ze swoja niebagatelna masą i rozmiarem juz daje rade? Czy sa "must have" expansiony juz wytypowane przez weteranow gry?
...to się nazywa priorytetypsia.kostka pisze: ↑20 gru 2023, 18:46To ja tu staram sie uratowac wam skore, wplatajac z bolem portfela kolejne szopoholizmy, a tu taka krecia robota...
Poważnie ? Qrde, posmarkałem sięZygfrydDeLowe pisze: ↑30 gru 2023, 08:03 Ostatecznie los mnie przekonał, bo znalazłem 1k PLN schowane nie wiadomo czemu i nie wiadomo kiedy w pudełku Iron Claysów.
Absolutnie i na 100% poważnie. Dawno nie grałem we własny egzemplarz Brassa, ani inną grę, gdzie te żetony uroku dodają, więc nawet nie pamiętam kiedy mogły zostać tam włożone, a tym bardziej jaki zamysł tym kierował bo gramy co najwyżej na rodzynki, a że wokół WoPa krążę i tak już jakiś czas, to postanowiłem uśmiech losu spożytkować w zbożnym celu.wajwa pisze: ↑30 gru 2023, 08:57Poważnie ? Qrde, posmarkałem sięZygfrydDeLowe pisze: ↑30 gru 2023, 08:03 Ostatecznie los mnie przekonał, bo znalazłem 1k PLN schowane nie wiadomo czemu i nie wiadomo kiedy w pudełku Iron Claysów.![]()
Moze to wlozyly jakies skrzaty, ktore poznaly sie na Tobie, ze jestes w porzadku. Np zostawiasz im lyzke kaszy na progu itpZygfrydDeLowe pisze: ↑30 gru 2023, 08:03 znalazłem 1k PLN schowane nie wiadomo czemu i nie wiadomo kiedy
Jeśli mieszkasz z kobietą to lepiej dopytaj czy to nie jej skarb. Moja żona takie „boki boków” ma pochowane w różnych miejscachZygfrydDeLowe pisze: ↑30 gru 2023, 08:03 Ostatecznie los mnie przekonał, bo znalazłem 1k PLN schowane nie wiadomo czemu i nie wiadomo kiedy w pudełku Iron Claysów.