Dziękuję Wam wszystkim za aktywność! Mamy tego trochę, więc czas na pierwsze podsumowanie
Mam nadzieję, że ktoś może skorzysta z tej listy lub w ogóle z tej listy i pomoże mu to w zakupie gry. Ja na przykład zobaczyłem, że najbliżej mi gustem do:
PytonZCatanu,
mbuka,
buhaj,
Wakabayashi,
alex_dp88, więc zupełnie inaczej będę ważył teraz ich opinie na temat gier na forum
Każdy z Was napisał post na swój sposób - polskie tytuły, angielskie, mieszane, w trakcie doszły cyfry(super pomysł!). Zdarzyły się przewały, starałem się korzystać z polskich tytułów, ale gdy niektóre gry zapisane po angielsku zyskiwały większą popularność, decydowałem się je zostawić w tej formie(np. Underwater cities, Heat). Niektóre litery mają samotnych liderów, ale na niektórych na prawdę się pali, co z resztą widać po remisach. Zbierając do kupy wszystko to co napisaliście, wyszło mi coś takiego:
Najpopularniejsze tytuły na forum od A do Z w tym wątku
- CYFRA - 7 Cudów świata: Pojedynek
A - Akr Nova
B - Brass (jako marka)
C - Clash of Cultures
D - Diuna: Imperium
E - Eclipse / Everdell (remis)
F - Food Chain Magnate
G - Great Western Trail (seria)
H - Heat: Pedal to the metal
I - Inis
J - Jaipur / John Company (remis)
K - Kemet / Keyflower / Kanban (marka) (remis)
L - Lost ruin of Arnak
M - Marvel Champions / Marco Polo (marka) (remis)
N - Nemesis
O - Orleans
P - Pax Pamir 2nd Edition
Q - The Quest for El Dorado
R - Race for the galaxy / Rising Sun / Root
S - Star Wars: Rebelia
T - Terraformacja Marsa
U - Underwater Cities
V - Viticulture (marka)
W - Watergate / Władca Pierścieni: Gra Karciana (remis)
X - X-wing
Y - Yinsh
Z - Zamki Burgundii
Na poniższej grafice zamieszczam najpopularniejsze tytuły przy danych literach. Jak się przyjrzycie, to np. Pandemic ma tyle samo głosów, co Pax Pamir, ale Pandemica liczyłem jako serię, a niektórzy z Was wyszczególniali poszczególne części serii, jak "tylko Legacy"
Z mojej listy do "TOPki A-Z" trafiło 13 tytułów(uwzględniam też te zremisowane). W 11 tytułów z powyższej listy nie grałem w ogóle, więc mam cel do nadrobienia