(Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2023
- Sawmody
- Has thanked: 72 times
- Been thanked: 9 times
Re: (Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2023
To ja też wylistuję:
- Inventions: Evolution of Ideas
- Evacuation
- Scholars of the South Tigris
- Voidfall
- Septima
- Dune: War for Arrakis
- Cyberpunk 2077
- Cthulhu DMD: FotU + Season 4
- Cthulhu: Dark Providence
- Zombicide: White Death
- White Castle (premiera na Portalconie)
- dodatki do Mindbuga (premiera na Portalconie)
- Rats of Wistar
- Inventions: Evolution of Ideas
- Evacuation
- Scholars of the South Tigris
- Voidfall
- Septima
- Dune: War for Arrakis
- Cyberpunk 2077
- Cthulhu DMD: FotU + Season 4
- Cthulhu: Dark Providence
- Zombicide: White Death
- White Castle (premiera na Portalconie)
- dodatki do Mindbuga (premiera na Portalconie)
- Rats of Wistar
Ostatnio zmieniony 17 sty 2024, 13:39 przez Sawmody, łącznie zmieniany 1 raz.
Innowacje w wersji Ultimate mogliby zrobić. Po starej dobrej znajomości z ciężkimi karciankami. A może Leser w Lucrum to przeforsuje, zdaje się lubi tę grę.
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
-
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 104 times
Nie wiem czy trafnie dedukuję, ale jakoś dziwnie czuję, że zapowiedzą Szeryfa z Nottingham 2n Edition. Podpieram swoją tezę tym, że jest grafika Szeryfa na jednych z grafik reklamujących to wydarzenie, ale czy muszą? Gra mocno niezależna językowo, więc aż tak konieczne to nie jest 

- psia.kostka
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 1299 times
Ten wczorajszy wysyp plotek, to jakies przecieki/zarciki z pejsa, czy gdzies prezentacja powerpoint z wydarzenia sie odnalazla?
Szeryf troche ryzykownie, wznowienie Wojownikow Podziemi chyba nie urwalo niczego. Ale moze Portal musi zbalansowac czyms te Lacerdy. Albo jakis nowy spinoff z Szeryfem? nie sledze.

Szeryf troche ryzykownie, wznowienie Wojownikow Podziemi chyba nie urwalo niczego. Ale moze Portal musi zbalansowac czyms te Lacerdy. Albo jakis nowy spinoff z Szeryfem? nie sledze.
To literowka, czy przespalem "Kampanie 3"?
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
-
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 104 times
FotU to Fear of the Unknown i to jest Kampania 3, tak samo jak samą Cthulhu Death May traktuje się, albo tylko ja tak myślę, jako 1. kampanie
- BOLLO
- Has thanked: 1327 times
- Been thanked: 2026 times
- Kontakt:
- Hardkor
- Has thanked: 1567 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Trochę risky patrząc jak się słabo pierwsza edycja sprzedawała. Owszem teraz jest jakieś zainteresowanie, ale czy tak duże by się opłaciło?antonio3333 pisze: ↑17 sty 2024, 11:28 Nie wiem czy trafnie dedukuję, ale jakoś dziwnie czuję, że zapowiedzą Szeryfa z Nottingham 2n Edition. Podpieram swoją tezę tym, że jest grafika Szeryfa na jednych z grafik reklamujących to wydarzenie, ale czy muszą? Gra mocno niezależna językowo, więc aż tak konieczne to nie jest![]()
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
-
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 48 times
Hej, dobrze zapamiętałem z wywiadu z Grzegorzem, że w zapowiedziach mają królować eurasy?- Nie chce mi się przesłuchiwać jeszcze raz całości, żeby stwierdzić, czy sobie tego nie wymyśliłem.
- psia.kostka
Cos Trzewik tez takiego potwierdzil (obejrzalem ostatnio ze 2 najnowsze lajwy), ze silna reprezentacja. Ale czy to cos nowego/innego?

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- walkingdead
- Has thanked: 277 times
- Been thanked: 683 times
Na grupie ameri Portal podrzucił info, że będzie kategoria ameri. Z komentarzem: " oj będzie" 

♀
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 30 times
Ale u nich Ameri to nowe Zombicide i tym podobne gry od CMON.
- BOLLO
- Kontakt:
Przypomniało mi się jak na live Gambit otwierał wielką paczuchę od Portalu myśląc że to BloodBorne albo Massive Darkness a to była Czerwona Katedra. Mina Tomka bezcennashuji pisze: ↑18 sty 2024, 09:11Co nic nie znaczy, bo Portal potrafi zepsuć oczekiwania nawet co do dobrej gry nakręcając ludzi na każdą jakby miała być jakimś masterpiece.walkingdead pisze: ↑18 sty 2024, 07:32 Na grupie ameri Portal podrzucił info, że będzie kategoria ameri. Z komentarzem: " oj będzie"![]()

- PytonZCatanu
- Has thanked: 2045 times
- Been thanked: 2641 times
Zombicide XXXXL Mega super Paka
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
- BOLLO
- Kontakt:
Nie mam wymagań...te wersje z samurajami mi stykną. Mechanika spoko...no i cena żeby mnie nie zabiła.
- BOLLO
- Kontakt:
Też jestem za tym aby "bomba" była tym czym powinna być. Może i w oczekiwania nie umie ale za to w marketing tak bo patrząc na swoje regały po Portalowe logo jest na wieeeeelu pudłach. Czy się bardzo zawiodłem? Na razie na 1 grze (ale to stajnia 2pionki) no i oczywiście Aeons End.shuji pisze: ↑18 sty 2024, 10:26Nie no oni są jak ojciec który mówi dziecku że dostanie najlepszy prezent na świecie, a potem się okazuje że to hot wheels za 5 złZ ktorego ogólnie dziecko by się mega cieszyło, jakby powiedzieć wcześniej, że dostanie małego bumaka
![]()
sorry jak przykład niezrozumiały, ale mam 3 latka w domuChodzi mi o to, że IMO, Portal ogólnie nie umie w budowanie oczekiwań i niektóre tematy zwyczajnie przegrzewa.
- walkingdead
- Has thanked: 277 times
- Been thanked: 683 times
- psia.kostka
Ale czy winny jest prawidlowo wskazany? Sprzedawca sprzedaje, najlepiej jak umie, czyli wszedl motzno "Steve Jobs style". Ale to, ze dorosli klienci posikuja w majty z zachwytu jakby 5latek mial dostac LEGO, a to tylko planszowki przeciez beda, to nie wina sprzedawcy planszowek

- VivoBrezo
- Has thanked: 182 times
- Been thanked: 650 times
- Kontakt:
Wracając do wątku, mam dziwna teorię. Ostatnio na grupie sprzedażowej natknąłem się na 2 egzemplarze Projekt Gaja. Tak sobie myślę, że ktoś ma przeciek i stara się puścić grę, przed zapowiedzią.
Wiem, że mocno naciągane, ale w sumie czemu nie?
Wiem, że mocno naciągane, ale w sumie czemu nie?
Podcast: KPiB| Handlowiec: Hurt-Rebel
Kości, Piony i Bastiony Youtube
Kości, Piony i Bastiony Spotify
Rozumiem niechęć do przesady w marketingowym przekazie, ale nie rozumiem żali do wydawców, że gra była nie tak dobra, jak obiecywali. Oczywistym jest, że sprzedawca będzie towar wychwalał, ale gry relatywnie łatwo zweryfikować - są recenzje, gameplaye, instrukcje, a na koniec można pudło sprzedać i odzyskać dużą część kwoty.
No i najlepiej kupować gry, które chce się kupić, a nie te, które ktoś chce nam sprzedać.
Chciałbym, żeby Portal zapowiedział jakąś własną ciekawą grę. Czy Trzewik jeszcze projektuje?
No i najlepiej kupować gry, które chce się kupić, a nie te, które ktoś chce nam sprzedać.
Chciałbym, żeby Portal zapowiedział jakąś własną ciekawą grę. Czy Trzewik jeszcze projektuje?
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
- psia.kostka
A doroslego Paladyna jeszcze latwiej

Don Trzewik wyznal, ze mieli tyle tytulow w 2023, ze handlowcy nie wiedzieli co wchodzi drzwiami, a co wylatuje juz oknem. Stad tez efekt komety. Z drugiej strony ja o Virtu czy Basilica nie chcialbym ogladac materialow przez miesiac

Korona Królów: Jagiellonowie
z kartonowymi standamizaskoczyć![]()

Ogladaliscie TV Portal najnowsze?
Pada tam haslo: kazdy pracownik dolozyl cegielke w fakap z Robinsonem
Pobudzilo to moja foliarska wyobraznie, moze to wrzucic w temat Portal-dyskusje
Ad przeciek ( VivoBrezo)
Tez jakis tytul mi sie wyswietlal czesciej ostatnio i tez tak pomyslalem
#Dramka o "cegielkach" Portalu? Bunt na Bounty?
-
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 330 times
Była jakaś plotka o polskim wydaniu ostatnio, ale to niekoniecznie bedzie Portal ( poza tym wyszło ostatnio Age of Innovation - więc zwiększenie sprzedaży starszego tytułu też nie dziwi)
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
-
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 213 times
Wiadomo o premierze dodatku i wiadomo ze miala byc pl wersja, dosc oczywiste jest ze zostana wydane razem prawdopodobnie w 24r. ktokolwiek to wyda
Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D Niezwiązany z branżą.
NA SPRZEDAŻ Projekt Gaja - nakładki na plansze Carnegie + dodatek Trickerion Too Many Bones PL i inne
NA SPRZEDAŻ Projekt Gaja - nakładki na plansze Carnegie + dodatek Trickerion Too Many Bones PL i inne
- VivoBrezo
- Has thanked: 182 times
- Been thanked: 650 times
- Kontakt:
Ze Względu na zdrowie i fakapy w firmie, Ignacy trochę zarzucił dział dewelopmentu, ale podobno ma wrócić. W tymże dziale zaszły też zmiany personalne, więc nie spodziewał bym się w tym roku jakiś perełek. Raczej nowa Diuna, Batman i dowiezienie Thorgala (zieew), plus jakieś coś od zagranicznego projektanta typu Dreadfull Circus, Eleven, czy Podziemne Imperium.
Też czekam bo od czasu pierwszego Detektywa nic nie zrobiło na mnie wrażenia. Chociaż Podziemne faktycznie jest ok i ponoć nawet się dobrze sprzedaje na świecie.
Podcast: KPiB| Handlowiec: Hurt-Rebel