ISS Vanguard (M. Oracz, K. Piskorski, P. Samborski, M. Świerkot)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: ISS Vanguard (M. Oracz, K. Piskorski, P. Samborski, M. Świerkot)
Ja na chwilę obecną poza kartami sekcji zakoszulkowałem w sleevekingi standard karty wydarzeń, karty awansu oraz karty zdarzeń pokładowych. Mieści się to w pudle ale karty awansu przełożyłem na chwilę obecną do drugiego pudełka (z tego białego do tego czarnego) bo tam faktycznie za ciasno było. Karty sekcji trzymam poza pudłem głównym w tych fancy pudełkach na magnesy natomiast w tych sekcyjnych plastikowych kolorowych pudełkach trzymam drugi zestaw kości i karty akt personalnych.
Pojawiła się opcja w sklepie Aleplanszowki.pl. Planowana wysyłka, połowa marca.
https://aleplanszowki.pl/strategiczne/1 ... 70417.html
Nie wiem czy to dobra cena, nie wiem czym dokładnie się to to różni od wersji crowdfundingowej. Ale jak ktoś ma ochotę wejść na pokład, to ma możliwość w każdej chwili

- kaimada
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 168 times
A to nie core pledge? W kwietniu core pledge u nich kosztował 485 zł.
To chyba będzie w końcu wersja retailowa czyli bez SG. No bo wspierający już dostają, więc teraz AR wersję sklepową będzie sprzedawał. Ale co tam dokładnie siedzi, nie wiem. Nie wchodziłem w ten tytuł, nie mam go na radarze.
- Reku_
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 109 times
Nie wiem czy to core plade, ale jak u nich brałem w kwietniu to faktycznie kosztował te ~480. Szkoda tylko że personal files kosztowało 95 a teraz 75
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, Portal 6%, Mepel 2%, 3Trolle 7%(tylko to już nic nie znaczy) - chcesz coś zamówić - napisz
Rabaty: Aleplanszówki 3%, Portal 6%, Mepel 2%, 3Trolle 7%(tylko to już nic nie znaczy) - chcesz coś zamówić - napisz
To wersja sklepowa, czyli tylko core box. Kilka innych sklepów też dzisiaj rozpoczęło przedsprzedaż.nolify pisze: ↑14 lut 2024, 20:07Pojawiła się opcja w sklepie Aleplanszowki.pl. Planowana wysyłka, połowa marca.
https://aleplanszowki.pl/strategiczne/1 ... 70417.html
Nie wiem czy to dobra cena, nie wiem czym dokładnie się to to różni od wersji crowdfundingowej. Ale jak ktoś ma ochotę wejść na pokład, to ma możliwość w każdej chwili![]()
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
To nawet nie core pledge, a sama podstawka bez SG
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- niwgnip
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 17 times
Ktoś się orientuje które sklepy wysyłają wersje z gamefound w dwóch falach? W tym tygodniu dowiedziałem się że moja wersja z 3trolli zostanie wysłana dopiero jak będą mieć wszystko 

- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
Jest
Aleplanszowki na pewno i vanheim
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
SG to jest nowa kampania, rozgrywająca się ileś lat po kampanii ISS Vanguard plus chyba tam są chyba jeszcze pojedyncze misje.
A moglbys prosze rozwinac?
W SG jest po prostu kontunuacja kampanii? Czy raczej w gre wchodzi reset podstawki i gra od nowa?
I czy w SG jest dodatek personal files?
Dzieki

-
- Has thanked: 64 times
- Been thanked: 149 times
Personal files są dostępne z 1 falą.
Jak dobrze pamiętam kampania ze SG rozgrywa się po ukończeniu podstawki, jest to dalsza część. Personal files od razu z pierwszą falą przyszły. To nie SG a osobny dodatek, który można sobie dokupić (i uważam, że warto to zrobić).
- Goldberg
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 177 times
Vanaheim rzucil wczoraj 10 sztuk corpladge + sg (5 sundrop, piec zwyklych)
Udalo mi sie kupic za 699 base+sg , dzis juz wyslana
Teraz w kazdym sklepie widze w polowie marca ma byc wersja retail za 500+
Udalo mi sie kupic za 699 base+sg , dzis juz wyslana
Teraz w kazdym sklepie widze w polowie marca ma byc wersja retail za 500+
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
- Wakabayashi
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 19 times
Czy ktoś mógłby mnie oświecić odnośnie do wersji retail? Czy wystarczy mi ona żeby w pełni cieszyć się grą? Czy niezbędne są dodatki? Zaznaczam, że nie potrzebuje ozdób, figurek itp.
- Goldberg
Tak wersja retail to....po prostu gra ISS VANGUARD
A dodatki, to dodatki....dodatkowe

A dodatki, to dodatki....dodatkowe

A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
Wersja retail podstawki jest wystarczająca. Można dokupić dodatek Personel files, która rozszerza info o bohaterach, którymi grasz w grze, ale z tego co kojarzę, nie jest to konieczne. W 2 fali, czyli może pod koniec tego roku, będą 2 dodatki (2 kampanie, nieco krótsze niż ta w podstawce), które można również dokupić, jeżeli chcesz więcej historii z tego świata. Reszta to dodatki czysto kosmetyczne.Wakabayashi pisze: ↑15 lut 2024, 17:54 Czy ktoś mógłby mnie oświecić odnośnie do wersji retail? Czy wystarczy mi ona żeby w pełni cieszyć się grą? Czy niezbędne są dodatki? Zaznaczam, że nie potrzebuje ozdób, figurek itp.
- uyco
- Has thanked: 161 times
- Been thanked: 26 times
W pierwszym projekcie produkcyjnym - Narzędzia sekcji, instrukcja na drugiej stronie karty mówi, żeby dodać 2 apteczki, niestety w moim egzemplarzu gry jest tylko jedna apteczka. czy to jest błąd, czy faktycznie powinny być 2 apteczki?
- Goldberg
A sprawdzałęs co jest w kopercie? Bo ja sobie liczyłem wszystko i o zgrozo brakowało troche (stron statku i segregatora) i było w kopercie
A te apteczki sprawdze - dopiero skonczyłem wszystko segregowac i dzis w nocy ogarne sobie samouczek to napisze ci pw
-
- Has thanked: 64 times
- Been thanked: 51 times
Do sprawdzania zawartości polecam ten link: https://boardgamegeek.com/thread/296027 ... 1#41053771
Można tam znaleźć listę numerów kart, które występują w kilku kopiach, a także przerwy w numeracji.
Można tam znaleźć listę numerów kart, które występują w kilku kopiach, a także przerwy w numeracji.
Ja bym chciał skonfrontować z wami lekki zawód grą. Przeszedłem samouczek i pierwszą misję. W mojej opinii gra nie ma startu np. Do tainted grail tego samego wydawcy. Klimatu tylko troszkę i to głównie jakieś deafultowe pogadanki przez intercom, ciągłe rzucanie kostkami, których nie ma- może coś robię źle? Kości tak schodzą, że praktycznie zawsze 1 z 2 akcji to odpoczynek. I bardzo dużo przeskakiwania i wertowania różnych książek. Sporo też minimechanik, które de facto sprowadzają się do tego samego- rzuć kostką i sprawdź wynik. Emocje jak na grzybach. Przez to skakanie tempo jest takie, że grałem solo. Boję się, Że jakbym zaproponował żonie to by umarła z nudów. Macie podobne wrażenia? Gra się potem rozpędza?
-
- Has thanked: 1214 times
- Been thanked: 554 times
Nie grałem, ale jak ruszała kampania i prezentowano jakieś fragmenty rozgrywki, to doszedłem do takiego samego wniosku
- kości kości kości, szukanie czegoś po różnych stronach w wielu segregatorach, znowu kości kości kości i między tym parę zdań z fabuły. Czyli chyba od czasu prototypu niewiele się zmieniło
.

planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
- maciejo
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 132 times
Kurcze nie straszcie, czekam na swój egzemplarz a po tych wszystkich ohach i ahach kolegów recenzentów spodziewam się fajnej gry 

Planszówkowym skrytożercom mówię stanowcze NIE !!!