Gun3R pisze: ↑03 lip 2024, 23:33
Grał już ktoś może w BRW:R z dodatkiem "Mistrz" z kampanii Nova Aetas? Jak wrażenia?
Jakby nihil novi to najlepsze co można napisać - ot 3 nowych magów, dosyć mocno asymetrycznych mechanicznie w stosunku do pozostałych - boogieman ma swoje laleczki jako prawie prywatne ewokacje, agorix prywatnego Familiara Herkulesa, i ten jeden wściekły mag który dziwnym trafem mocno przypomina Cosme z magazynu Ashes lub Ulricha z Duela.
Jeśli się ktoś zastanawia czy jest sens - nie ma.
2 zapomniane ewokacje (chimera i Jack) nie robią niczego WoW, chimera ma dzika podstawkę zaokrągloną, Jack to malenstwo - ale groźne, magowie mimo, że fajni to dalej tylko kolejni magowie. No i zapis w stylu zadaj 2 obrazenia. Ukradnij 1 pkt mocy (max 2) (taki jest personalny spell wściekłego maga) jest tak z d...
Ot trochę większy wybór daje nam ten magister box. Ale czy to jest coś potrzebne ? Ani trochę, połowa z was która się nad nim zastanawia lub chce kupić z pewnością nie ograła dobrze tego co ma, a jeśli ktoś ograł wszystko co ma do odrodzenia i chce więcej to lepiej na tym wyjdzie zapisując się na szkoły z podstawki BRW i Satora po polsku od Nidhoga na zamówieniach zbiorowych.
Jeśli bym miał wybierać cokolwiek z NAR jako crossover do róży na miejscu kogoś komu mało dodatków - to w sumie zabawne bo nie ma nic ciekawego.
- Mandaloria.. znaczy się Mediceo
jako kolejny mag (dla fanów uniwersum Star Wars i serialu wiadomo jakiego) jest dalej magiem. Których jest pełno.
- hyperion
wielki gigantyczny kolos, największą figurka LMS etc etc. Mieliście kiedyś na planszy 3 graczy i ich ewokacje i jeszcze cacusa ? Ja miałem dwa razy samego cacusa i maga/magów - podziękuję, gigantyczne modele sa niepraktyczne i upierdliwe (obsługa, widoczność na mapie, pakowanie i przechowywanie/rozkładanie) a ten bydlak jest na prawdę wielki. I drogi.
- draco
problem taki sam jak wyżej - duże wielkie, niepraktyczne. Ale klepie ładnie i trochę wydaje się zbyt OP w niektórych kombinacjach mag + szkoła. No ale zajmuje prawie 3 kafle stojąc na tylko jednym z nich więc tego.. i to kolejna zapomniana ewokacja która wejdzie może raz na parę naście gier.
- minotaur
no kolejna zapomniana ewokacja co tu więcej napisać. Figurka ładna, ale pewnie do gry wejdzie tak samo jak Draco, raz na parę gier.
- magister box/pudełko mistrza
Jak wyżej, 3 nowych magów, 2 ewokacje zapomniane, nowa ewokacja jako prawie prywatne laleczki boogiemana. (Podwójny archetyp: konstrukt - nieumarły) i familiar w postaci sowy. Nie ma sensu karmić FOMO.
Żeby nie było, swoje fomo nakarmiłem magister boxem, i przy małym kombinatorstwie i cebulactwu draco, minotaurem i mini cthulhu - ale innymi modelami i samodzielnym wydrukiem. Duże wielkie drogie figurki nie robią na mnie wrażenia - a z uwagi na pseudonim od znajomych Boogie z magister box musiał być w moim posiadaniu.
Jeśli komuś na prawdę zależy by mieć wszystko, dorwać tego magister box'a a nie chcecie kupować, nie macie Nova Aetas - u ludusow w sklepie można kupić magister box'a w wersji włoskiej - trochę pomyslunku i macie w wersji polskiej (czy chamsko czy profesjonalnie zależy od was)