No taką mam cichą nadzieję, że to by to było to

Okładka wygląda znacznie lepiej niż zawartośćMr_Fisq pisze: ↑21 lut 2024, 10:01 The Rich and the Good , no chyba nikt się tego nie spodziewał
=> wersja odświeżona
Źródło: FB Galakty
O, to niezly strzal, to sama stylistyka okladki co LzW. Ogladne, thx
Moze to fajna gra w biznesiki, a Galakta chce uszczknac tortu od Brass, Carnegie itp
Chyba foty z bgg sa jeszcze tej wersji sprzed liftingu, bo mignal mi rok 2008
https://boardgamegeek.com/image/7931624/rich-and-good
Super! prawie kupiłem wersję ENG, to poczekam na PLMr_Fisq pisze: ↑21 lut 2024, 10:01 The Rich and the Good , no chyba nikt się tego nie spodziewał
=> wersja odświeżona
Źródło: FB Galakty
Też stawiam, że to to
Ja takoż, od paru tygodni biłem się z myślami czy zamawiać, a tu taka niespodziankaYooreck pisze: ↑21 lut 2024, 10:33Super! prawie kupiłem wersję ENG, to poczekam na PLMr_Fisq pisze: ↑21 lut 2024, 10:01 The Rich and the Good , no chyba nikt się tego nie spodziewał
=> wersja odświeżona
Źródło: FB Galakty![]()
Projektant (Carlo Rossi) potem zrobił jeszcze na podobnym mechanizmie wyścigi: Divinity Derby. https://boardgamegeek.com/boardgame/218 ... nity-derbygarg pisze: ↑21 lut 2024, 11:09 No właśnie chciałem napisać, że stare i dobre Hab&Gut jest świetnym tytułem ekonomicznym. Grałem w to wieki temu i mechanicznie jest to naprawdę unikalna gra. Te stojaczki na karty służą do postawienia kart zawierających informacje o zmianach cen na rynku. I każdy taki stojaczek stoi pomiędzy dwoma graczami, więc widzę to, co mam po prawej i po lewej, a moi sąsiedzi widzą swoje po prawej i po lewej. Doskonały mechanizm symulujący niepełną informację na rynku.
No i do tego wisienka na torcie, czyli Kniziowy mechanizm punktacji końcowej - osoba, która najmniej przekazała na cele dobroczynne, odpada z punktowania. Proste i świetnie działa. I faktycznie im więcej graczy, tym lepiej.
myślę, że Old's King Crown będzie
Ciągle czekam na My father's Work po Polsku
jeśli mają wydać i nie nazwać "Robota mojego starego" to niech lepiej w ogóle nie wydają