W lutym weszły następujące tytuły:
EXIT puzzle 500 Atlantyda i Ukryte Studio - kumpel odsprzedał mi po przejściu. Byłem ciekaw jak wypadają puzzle z łamigłówkami a i sama układanka była dość przyjemna na weekendowe popołudnie. Sam za puzzlami nie szaleję, ale żona lubi, więc zaryzykowałem. Obie już zaliczyłem i sprzedałem. Układanie przyjemne. 500 elementów akurat na te 2-3h spokojnego układania. Zagadki dodają do tego około godzinki. Grałem w wersje niemieckie z DeepL i dawało radę, acz czasem poziom trudności śróbowało bardziej tłumaczenie niż zagadka. Same zagadki w Atlantydzie prościutkie. W Studio minimalnie trudniejsze, ale ogólnie widać skierowany produkt dla układaczy puzzli(czy jak ich zwał) niż dla uciekinierów serii EXIT. Puzzle już sprzedane xD
Star Wars: Rebelia - widząc, że gra wychodzi ze sklepów, cena rośnie a zapowiedzi dodruku brak to rzuciłem się na jeszcze przystępny zestaw z OLX. Obecnie mój problem to zakup insertu. Wiele nie umożliwia postawienia pudełka w pionie, a dla mnie to jest wymagane. Ździwił mnie pomysł wykorzystania pudeła od dodatku jako wypełniacza. W sumie są dwa inserty spełniające mój wymóg. Jeden z FoldedSpace. Drugi z druku 3D, ale niestety nikt tam nie odpowiada, więc chyba firma się zawinęła... A co do samej gry, to w sumie od 2 lat nosiłem się z zakupem. Grałem raz w samą podstawkę i mi się wybitnie podobała. Problemem był brak współgracza do tego. Obecnie obrodziło chętnymi, więc zaryzykowałem. Sama gra moim zdaniem nie ma sobie równych jak chodzi o klimat SW. Może wielkim fanem uniwersum nie jestem, ale na dobrą sprawę co było do obejrzenia to widziałem z tego, a w domu zero tytułów...należało to zmienić!
Pax Pamir - Zestaw metalowych monet w woreczku (40szt) i Pax Renaissance (2nd edition) - metal coins (37szt) - wróciło do polskich sklepów zanim zakupiłem z Czech. Mam monety z nominałami, ale brakuje mi właśnie bez, więc jak tu nie zakupić monetek z dwóch genialnych tytułów, które zagościły w moim serduszku
High Frontier 4 All - Spectral Factories i High Frontier 4 All - Tools 1 - ulepszajki ostatnio topowego u mnie tytułu. W sumie opinie mieszane krążą wokół Spectral Factories, więc się zobaczy ile w tym prawdy.
Interstellar + Mata - myślałem o tym tytule od zeszłego roku, ale strasznie mało było o niej w sieci. Pogadałem prywatnie z jednym z testerów(
@drzewko ) i mnie przekonał do tego tytułu. HF był strzałem w dziesiątkę, więc liczę, że i to mnie nie zawiedzie. W sumie od Euklunda odbiłem się przez BIOS Genesis, które przez straszną instrukcję, tonę bełkotu biologicznego i wysoką losowość(ech te k6 i rzuty jak bardzo nie żyję). A teraz. Pamir, Ren i HF pokazały mi jego geniusz. Tak bardzo, że chcę wrócić do serio BIOS i sprawdzić czy może jednak wina nie leżała po mojej stronie

A co do Interstellara, to coop u mnie zawsze na plus, jestem ciekaw też połączenia z HF(kampania) oraz opcji odpalenia post humana i wygrania jako jedyny gracz. Opisy od drzewko tylko mnie nakręciły. Wciąż jednak czekam na swój egzemplarz...
Widmo nad Arkham - paragrafówki w grach planszowych bardzo lubię, więc skusiłem się na grę, która składa się wyłącznie z tego elementu. Udało mi się już dojść do jednego finału i bardzo mi się spodobało. Wybory czuć w kolejnych paragrafach. Jest mnogość wyborów i świetnie, że gra oferuje opcję, mam wszystko w dupie idę robić swoje. Nie jesteśmy pchani w daną ścieżkę fabularną i to jest genialne. Do gry w sumie potrzebne jest cokolwiek do zapisywania zdobywanych numerków i...tyle. Bardzo dobry zakup.
Unlock: Extraordinary Adventure - jak z innymi grami typu Escape Room, muszę ograć je wszystkie, więc i ten zakupiłem. Bazuje na grach komputerowych i muszę przyznać, że żadnej nie kojarzę nawet xD W sumie w wersji z grami planoszywymi znajomość wymagana nie była, acz dodawała pewien przyjemny akcent. Tutaj może poszukam jakiś krótkich filmików by się lepiej wkręcić w klimat.
Chyba tyle. Dobrze, że się luty kończy jak i mój limit na podstawki xD Ciekaw jestem jak to przeżyję w kolejnych miesiącach. Wychodzi, że najlepiej by było załapać bana na wszystkich grupach planszowych jak i OLX xD