Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pt4ku pisze: ↑04 mar 2024, 08:47
Dzięki wielkie za ogarnianie tematu! Nie mogę się doczekać a biorąc pod uwagę zawartość to ceny nie są straszne. Wcześniej pytałem ale jeszcze nikt nie odpowiedział - czy jest szansa żeby karty do Black Rose Wars Familiars też wydrukować po polsku? To się nigdy nie ukazało w wersji PL.
Musiałem to przegapić. Szansa jest - natomiast musi być dość chętnych i kwestia czy ktos bedzie je w stanie stworzyć
Postaram się odszukać grafiki, na obróbce się znam co nieco więc pokombinuje i dam znać. W sumie to jest tylko 12 kart w rozmiarze CCG - takie jak te z Seal of Fire do Rebirth.
Wiem, bo mam
Podejrzewam, ze to bardziej kwestia czy sie dość chętnych na to zbierze.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze. Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze. Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Dziękuję. Poprawione.
Jeśli chodzi o świąteczną szkołę magii, to nie wart. Jest słaba. To tylko taka ciekawostka, nie grywalna.
Natomiast jeśli chodzi o ostatnie święta już jest lepiej. Jako prezent Ludus Magnus dał scenariusz "Kolęda Spurchii", który jest już jak najbardziej grywalny.
Przydałyby się jeszcze karty magów, chociaż w praktyce to różnią się chyba tylko 1 pkt i 1 maks. kartą w ręce między sobą xD
Zgodnie z obietnicą.
W końcu udało się pchnąć temat dalej.
Założyłem w tym celu nowy temat w pasującej kategorii (zamówienia zbiorowe)
Zestawy uległy ciut zmianie do początku zbiórki. W temacie jest formularz do wypełnienia. Ten jest juz ostatezczny. viewtopic.php?t=82484
Magowie w klasycznym BRW są zdecydowanie ciekawsi niż magowie z Rebirth. A to dzięki asymetrycznym zdolnościom z Sator Box. Ci z Rebirth poza osobistymi czarami nie różnią się od siebie właściwie niczym więcej. Przez to nie można mieszać starych magów z nowymi. Chyba, że pozbawi się ich zdolności z Satora. Oto moja próba wyposażenia magów z Rebirth w umiejętności asymetryczne. Nie są zbalansowani w ogóle, ale w tej grze to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, rozgrywki są ciekawsze. Zapraszam do próbowania, komentowania. Może coś zmienić. Lub pomysły na pozostałych magów z dodatków. Jeśli ktoś nie posiada Satora, zamieszczam stronę z opisanymi zdolnościami w języku polskim.
Torquemada666 pisze: ↑10 lip 2024, 16:41
Czyli trzeba posiadać Sator Box żeby mieć asymetrycznych magów w BRW? Sama podstawka plus ewentualne dodatki, tego nie zapewnia?
Zapewnia ale róznice nie są tak duże jak te wprowadzone w Sator boxie
Torquemada666 pisze: ↑10 lip 2024, 16:41
Czyli trzeba posiadać Sator Box żeby mieć asymetrycznych magów w BRW? Sama podstawka plus ewentualne dodatki, tego nie zapewnia?
Nie trzeba mieć Sator Boxa. Można pobrać karty magów ze strony wydawcy: https://drive.google.com/file/d/1xHqMaE ... ggED_/view
Są tu wszyscy magowie jacy ukazali się do klasycznego BRW, z podstawki i dodatków. Instrukcję z opisem zdolności też możesz pobrać ze strony wydawcy. Możesz też skorzystać ze strony, którą zamieściłem post wyżej. Niczego więcej nie potrzeba, a gra staje się o wiele ciekawsza.
Ja się nie do końca zgodzę. Dla pełnej asymetrii magów z pierwszej podstawki wypadałoby mieć jeszcze ich czary osobiste.
Natomiast to prawda, że można je wydrukować. Albo samemu w domu albo w naszej zbiórce jako zestaw nr 4.
Jeszcze ważna rzecz. Jeśli masz pierwsze BRW, ale nie masz satora ani odrodzenia, to nie masz planszetek z miejscem na te karty. Trzeba je kłaść po prostu wtedy na te zwykłe i uważać, żeby się nie pomylić z punktami zdrowia.
Tak, masz rację. Całkiem zapomniałem, że w podstawce BRW są inne planszetki magów. Nigdy ich nie używałem. Czary osobiste także są potrzebne. Ale żeby grać magami wydanymi w Polsce, wystarczy ściągnąć i wydrukować same karty magów.
miszcz pisze: ↑10 lip 2024, 21:14
Tak, masz rację. Całkiem zapomniałem, że w podstawce BRW są inne planszetki magów. Nigdy ich nie używałem. Czary osobiste także są potrzebne. Ale żeby grać magami wydanymi w Polsce, wystarczy ściągnąć i wydrukować same karty magów.
Witam,
pytanie o terminy??? Wrzuciłem kasę w zeszłym roku i było info że do końca roku temat się ogarnie.. narazie nie ma info o wysyłkach więc bardzo proszę o info. Dzięki