moze trochę luzu jest, ale ja spokojnie trzymam w pionie.
Mage Knight (Vlaada Chvatil)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Mage Knight (Vlaada Chvatil)
No powiedzmy, że się mieszczą.
Sloyca premium jest troszkę za gruba na ten insert - karty trochę pozostają w ścisku i nie da się ich poprawnie rozdzielić, tak jak wskazuje to insert - postacie ładnie wchodzą ale już inne karty trzeba trochę rozkładać między przegródki. Myślę, że trochę mniej mikronów i karty wejdą poprawnie, bez efektu ścisku.
Dzięki za odpowiedź. MK jest już w drodze. Wziąłem koszulki rebel longslaves. Może wejdaQuel pisze: ↑08 lis 2023, 08:46No powiedzmy, że się mieszczą.
Sloyca premium jest troszkę za gruba na ten insert - karty trochę pozostają w ścisku i nie da się ich poprawnie rozdzielić, tak jak wskazuje to insert - postacie ładnie wchodzą ale już inne karty trzeba trochę rozkładać między przegródki. Myślę, że trochę mniej mikronów i karty wejdą poprawnie, bez efektu ścisku.
-
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 48 times
Nikt nie fantazjuje o tej nowej edycji Mage Knighta, którą Grzegorz w jakimś sensie zapowiedział w Planszowych newsach? Miałaby się pojawić na rynku w ciągu 2 lat. Osobiście liczę na coś w stylu Zamków Burgundii AR. Na etsach można było za tysiaka skompletować zestaw figurek, więc ciekaw jestem ceny.
- ave.crux
- Has thanked: 920 times
- Been thanked: 1482 times
O co chodzi? na FB nic nie widać.flissak pisze: ↑23 lis 2023, 10:02 Nikt nie fantazjuje o tej nowej edycji Mage Knighta, którą Grzegorz w jakimś sensie zapowiedział w Planszowych newsach? Miałaby się pojawić na rynku w ciągu 2 lat. Osobiście liczę na coś w stylu Zamków Burgundii AR. Na etsach można było za tysiaka skompletować zestaw figurek, więc ciekaw jestem ceny.
Nic na siłę, wszystko młotkiem. Wieczne narzekanie obrzydza radość grania.
-
Bo to takie nieoficjalne insiderskie info. Mówi o tym gdzieś w ostatnich minutach nagrania.
-
Dla tych którzy nie chcą szukać: https://www.youtube.com/live/_m0ucCte7V ... XGXGv8qYkS Od 2:18:20 o 2 produktach Wizkids.
- Emil_1
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 183 times
No i jest po co żyćflissak pisze: ↑23 lis 2023, 10:38 Dla tych którzy nie chcą szukać: https://www.youtube.com/live/_m0ucCte7V ... XGXGv8qYkS Od 2:18:20 o 2 produktach Wizkids.

Miłego dnia! :)
Na drugą edycję się nie zanosi, bo autor zamknął projekt i z tego co wiem, to jego współpraca z WK nie należała do najbardziej udanych. Dodatku też się nie spodziewam, no chyba że innego autora ale wtedy w ciemno brać nie będę. Zostaje zmiana szaty graficznej i dołożenie figurek i oby tak było, choć nie uważam, że jest to konieczne. Jestem umiarkowanie zainteresowany.
-
Ciesze się, że się wstrzymałem z zakupem UE. Kupiłem kiedyś używkę od lacerty i niestety trafił mi się jakiś składak z 4 mageknightów z brakującymi artefaktami i kartami ran, podczas kiedy resztę kart miałem w kilkukrotnych kopiach. Na szczęście sprzedający dosłał mi brakujące karty, jednak rewersy się różniły kolorystycznie. Nawet głupio by mi było to odsprzedawać z dopiskiem o mankamentach lol Nową edycję, jeśli taka powstanie kupuję po każdej cenie, bo mimo tych mankamentów + zużyte klejące się koszulki i zapiski na kartach i męcząca instrukcja to grało mi się świetnie. Chyba najlepsza gra solo w jaką grałem.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2023, 10:59 przez flissak, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem pisać, że z Wizzkids nie umie w estetykę, ale spojrzałem, że edycja monumentalna Clasha to też ich, a ludzie chwalą wykonanie, więc może coś z tego będzie.
Ja swoją wersję już tak podkręciłem, że raczej się nie zdecyduję.
Ja swoją wersję już tak podkręciłem, że raczej się nie zdecyduję.
- psia.kostka
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 1297 times
Widzac tu haslo "all-in" myslalem, ze to jakas cicha zapowiedz kickstartera z wersja deluxe od Portalu i mocno smiechlem z ogolnego entuzjazmu forum 
Ale zerknalem w yt i nic o ks i portalu tam na szczescie nie ma. W sumie o deluxe tez nie. Dla mnie to brzmi jak dodatek i to autorstwa kogos nowego.
PS Czyli troszke jakby wizzkids zamarzylo sie dojonko, skoro juz maja licencje na tego staruszka. Ale kto wie, moze wyjdzie super. Miejsce w pudle sie znajdzie

Ale zerknalem w yt i nic o ks i portalu tam na szczescie nie ma. W sumie o deluxe tez nie. Dla mnie to brzmi jak dodatek i to autorstwa kogos nowego.
PS Czyli troszke jakby wizzkids zamarzylo sie dojonko, skoro juz maja licencje na tego staruszka. Ale kto wie, moze wyjdzie super. Miejsce w pudle sie znajdzie

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- pabula
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 97 times
Paul Grogan przeprowadzi wywiad z Philem Pettifer w środę o nowym dodatku do MK - The Apocolapse Dragon
linki: https://www.patreon.com/posts/plans-for-week-99709087
Wersja Ultimate do kosza
linki: https://www.patreon.com/posts/plans-for-week-99709087
Wersja Ultimate do kosza

Wąpię. Nowa edycja będzie miała jeszcze większe pudło, tym samym jeszcze więcej powietrza.
Mage Knight Millenium Box, nie słyszałeś?
Moje projekty:
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
TMB spolszczenie viewtopic.php?f=61&t=68865&p=1295703&hi ... s#p1295703
HLAS - fanowski tryb solo https://boardgamegeek.com/filepage/2408 ... n-qreqorek
Odkupiłem MK UE po 2 latach od sprzedaży, bo wreszcie znalazłem kompana do niego.
Po dwóch partiach bez mrugnięcia okiem wyprzedałem 1/5 kolekcji.
Jest to monumentalne osiągnięcie i obecnie MK UE i Voidfall kompletnie mną zawładnęły.
Po dwóch partiach bez mrugnięcia okiem wyprzedałem 1/5 kolekcji.
Jest to monumentalne osiągnięcie i obecnie MK UE i Voidfall kompletnie mną zawładnęły.
- Bruno
- Has thanked: 1703 times
- Been thanked: 1298 times
Fiu, fiu! Kompana zazdroszczę.
Jaki tryb ogrywacie - kooperacyjny czy rywalizacyjny?
Dodatek, dodatek!
Świetna wiadomość ("nikt nie spodziewał się hiszpańskiej Inkwizycji"), mój niepokój budzi jedynie fakt, że - jak rozumem - jego autorem będzie Paul Grogan, który stworzył przekombinowany i bardzo daleki od pierwotnego ducha MK dodatek "Cienie Tezli", zawierający zresztą też dziwnie wykoncypowane i niezbyt chyba wśród graczy lubiane postaci Breavelara i Wilkorlicy.
No nic, na ma co ganić dnia przed wschodem słońca

Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
Spoiler:

Ostatnio zmieniony 04 mar 2024, 21:33 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cytowanie
Powód: cytowanie
- pabula
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 97 times
Kolega w ogóle nie zorientowany :/Bruno pisze: ↑04 mar 2024, 18:05 Dodatek, dodatek!
Świetna wiadomość ("nikt nie spodziewał się hiszpańskiej Inkwizycji"), mój niepokój budzi jedynie fakt, że - jak rozumem - jego autorem będzie Paul Grogan, który stworzył przekombinowany i bardzo daleki od pierwotnego ducha MK dodatek "Cienie Tezli", zawierający zresztą też dziwnie wykoncypowane i niezbyt chyba wśród graczy lubiane postaci Breavelara i Wilkorlicy.
Paul Grogan nic nie tworzył w tych grach... no może jedynie pomagał w tworzeniu instrukcji

Wolfhawk był w drugim dodatku!
A Breavelar z Cieni Tezli był stworzony przez tę samą osobę co omawiany nowy dodatek - Phil Pettifer