Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Hej!
Szukam gry dla 6 i 4 -latki z mechaniką zbierania zasobów. Starsza próbuję grać w Kakao (bardzo lubi zbieranie i handlowanie kakao) i ogarnia Kaskadię na rodzinnych zasadach (i sensownie zbiera i wykorzystuje szyszki), ale młodsza też by chciała pograć. Z tym, że mała nie chce oddawać swoich szyszek, nie chce sprzedawać kakao tylko nazbierać jak najwięcej.
Kojarzy się Wam jakaś gra, gdzie zbieramy w prosty sposób? Nie Grzybobranie
Nie wiem jak z 4-latką. To chyba ogólnie bardzo wcześnie xD Ale - z 6latką rozpoczynałem przygodę z planszówkami od Drogi do Rzymu - pod tym względem mocno polecam.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze. Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Od siebie polecam Splendor Marvel, jeśli dziewczynki łapią cokolwiek z klimatu. Sześciolatka łupie aż miło, gra bardzo pomogła w połapaniu matematyki i myślenia do przodu. Z kolorowymi żetonami aż miło obcować.
Pomarańczowym pisze: ↑11 maja 2024, 13:00
Hej!
Szukam gry dla 6 i 4 -latki z mechaniką zbierania zasobów. Starsza próbuję grać w Kakao (bardzo lubi zbieranie i handlowanie kakao) i ogarnia Kaskadię na rodzinnych zasadach (i sensownie zbiera i wykorzystuje szyszki), ale młodsza też by chciała pograć. Z tym, że mała nie chce oddawać swoich szyszek, nie chce sprzedawać kakao tylko nazbierać jak najwięcej.
Kojarzy się Wam jakaś gra, gdzie zbieramy w prosty sposób? Nie Grzybobranie
Może kolorowe kabaszony, które będą symbolizowały punkty zwycięstwa, dałyby radę? Duże za 5, średnie za dwa i małe za 1? Takie My Little Poker Młodsza mogłaby kolekcjonować elementy i ćwiczyć rozgrywkę zgodną z zasadami i celem gry.
Po co piać, gdy można grać?
Spoiler:
Odkrycie roku 2019: nie każdego interesuje moje zdanie.
Odkrycie roku 2024: przy wykonywaniu swojego ruchu do całej sekwencji dodaję pierwszoosobową narrację:)
Edit:
W Little Town zbiera się zasoby i córka też może to robić, ale raczej nie będzie umiała nic z nimi zrobić
Ale jak zrozumiałam nie o robienie jej chodzi
Tylko, że te zasoby to kosteczki, a nie ładne kształty. Kształty są w tych wcześniejszych tytułach.
I w Robinsonie.