Segregator przeogromnie ułatwia zarzadzanie różnymi obszarami gry. Mam w swoim binderze sprzęt, tech, mnemos i wszystko co się da z trzech cykli, co pozwala ograniczyć potencjalny bajzel na stole. Nie wyobrażam sobie gry beż takiej organizacji. Plus apka, plus Excel z tech tree i filtrem na co mnie akurat stać a na co nie. Słowem jest trochę zachodu ale jak sobie pościelesz...
Aeon Trespass: Odyssey (Marcin Wełnicki)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 585 times
- Been thanked: 951 times
- Kontakt:
Re: Aeon Trespass: Odyssey (Marcin Wełnicki)
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3732 times
- Been thanked: 3930 times
Troche nie wiem po co masz polowe tych akrt wyciagnietych
Menmnosy sa ci potrzebne tylko podczas walki zbey z nich korzystac, kup sobie takie standy na karty jak np. uberstaxx z ktorych korzystamy - to ci pozwoli trzymas fate/doom akrt na widoku (chociaz tez nie wiem po co...)
de fakto istotna sprawa jest organizacja tytanow do walki - my krozystamy z takiego fajnego druku 3D zeby planszetka stala
technologie w segregatorze, mapa albo na kartach 3d z koszulkami
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- brazylianwisnia
- Has thanked: 313 times
- Been thanked: 1126 times
Chowanie i wyciąganie mnemosow to dodatkowa czynność, którą trzeba by robić, przed walka, i gdy jest przygoda. Ta prawa strona leży i czeka na fazę walki.japanczyk pisze: ↑03 cze 2024, 00:04Troche nie wiem po co masz polowe tych akrt wyciagnietych
Menmnosy sa ci potrzebne tylko podczas walki zbey z nich korzystac, kup sobie takie standy na karty jak np. uberstaxx z ktorych korzystamy - to ci pozwoli trzymas fate/doom akrt na widoku (chociaz tez nie wiem po co...)
de fakto istotna sprawa jest organizacja tytanow do walki - my krozystamy z takiego fajnego druku 3D zeby planszetka stala
technologie w segregatorze, mapa albo na kartach 3d z koszulkami
Myślę nad standami na karty ale bardziej chyba żeby ogarnąć ekwipunek każdego tytana a sama karta niech sobie leży.
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
-
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 318 times
- japanczyk
- Moderator
Troche dramatyzujesz xDbrazylianwisnia pisze: ↑03 cze 2024, 01:39 Chowanie i wyciąganie mnemosow to dodatkowa czynność, którą trzeba by robić, przed walka, i gdy jest przygoda. Ta prawa strona leży i czeka na fazę walki.
Mnemnosy wyciagasz na walke - to fakt, ale podczas przygody to robisz szybki rzut okiem na keywordy - koniec
brazylianwisnia pisze: ↑03 cze 2024, 01:39 Myślę nad standami na karty ale bardziej chyba żeby ogarnąć ekwipunek każdego tytana a sama karta niech sobie leży.

Znalazlem to czego my uzywamy - w tym trayu na tytana jest miejsce na ekwipune i lepszy storage, na wyposazenie, ktore rozstawiasz po boku i na mnemnosy - bardzo zrecznie to dziala
-
- Has thanked: 158 times
- Been thanked: 703 times
Leży u mnie ta gra i czeka, ale jak patrze na Wasze posty i takie zdjęcia jak powyżej, to mnie to trochę przeraża ;p To w takim KDM jest zaledwie ułamek takiej zabawy.
- japanczyk
- Moderator
Pamietaj, ze to sa de facto 3 gry, w ktore nie grasz rownoczesnie
To do czego potrzebujesz stolu to battlemap - w tym musisz miec miejsce na mape, miejsce na ekwipunek 4 tytanow (jw. polecam te tacki ze zdjecia), miejsce na 3 kupki z Traumami oraz miejsce na BP/AI (co u nas stoi na Uberstaxxach, jak cos mam nawet kilka na zbyciu xD). Z boku ejszcze beda lezaly karty terenu i to tyle
Spoiler:
Dalej masz czytanki, do ktorych stolu nie potrzebujesz
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 64 times
- Kontakt:
@minimati czy ty nie chciałeś się podzielić swoją ostatnią traumą? 

Klubokawiarnia Kawadzieścia - 700+ gier, planszówkowy klimat i blisko Metra
Ja mogę też polecić głębokie tacki z cube4me jak komuś zalega. Na zdjęciu wersja pod solo, a więc cały ekwipunek pod ręką. Przegródki są kwadratowe, więc nie ma też problemu z tapowanie użytych kart.
Technologie trzymam w klastrach w segregatorze.

Technologie trzymam w klastrach w segregatorze.

-
- Kontakt:
Interaktywne drzewka technologiczne dla cykli 1 i 2 wraz ze zbrojownią pokazującą na co nas aktualnie stać:
https://www.dropbox.com/scl/fo/n4aeo67i ... vj5pb&dl=0
Excele z vba.
Sprawdźcie, zobaczcie czy coś dodać.
Cykl trzeci będzie trochę później.
[edit]
Drzewka tech dla C3 gotowe, tylko zbrojownia jeszcze nie ukończona, nadal work in progress.
https://www.dropbox.com/scl/fo/n4aeo67i ... vj5pb&dl=0
Excele z vba.
Sprawdźcie, zobaczcie czy coś dodać.
Cykl trzeci będzie trochę później.
[edit]
Drzewka tech dla C3 gotowe, tylko zbrojownia jeszcze nie ukończona, nadal work in progress.
Cześć, chciałem się pochwalić że dziś udało mi się pokonać Pursuera!
Po raz pierwszy ściągnąłem mu 10 hp i czułem się przy tym niesamowicie, byłem przeszczęśliwy że to wredne ptaszysko dostało za swoje, chociaż sama walka się bardzo dłużyła i musiałem wykorzystać dwie łzy na reset...
Pod koniec byłem umysłowo bez sił, ale ten feel gdy czytam paragraf jak pada bez życia na ziemię... Coś pięknego... W każdym razie ta gra cały czas mnie zadziwia, szczególnie tym że wciąż chcę do niej wracać, a rozpocząłem jakoś rok temu. Niesamowite ile tu jest contentu
.

Pod koniec byłem umysłowo bez sił, ale ten feel gdy czytam paragraf jak pada bez życia na ziemię... Coś pięknego...
Spoiler:

Terry Pratchett - Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata.
Spoiler:
Spoiler:
Dzięki za info
I rzeczywiście

Spoiler:
Terry Pratchett - Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata.
- brazylianwisnia
U mnie leży właśnie na stole przygotowany pursuer, 4te spotkanie gdzie muszę zadać 8 ran i planuje go w końcu dojechać za to wszystko..plan jest taki by 8 rana weszła w pierwszym ruchu i dobić w tej samej rundzie. Zobaczymy jak pójdzie. 4 łzy są zmagazynowane jak coś. Ostatnia szansa by go wsumiec zaatakować bo jestem jeden ruch od zakończenia story 4B.
Waszych spojlerów nie czytalem ale mam nadzieję, że wieczorem triumfalnie wróce przeczytać

Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
-
- Kontakt:
Ejże, jak to
Spoiler:
A co do ataku na Leże - koniec cyklu jest dobrym momentem, ja tego nie zrobiłem w c1 i potem dopiero około 60 dnia w C2 byłem w stanie.
Co do spojleru - stoi za tym w sumie pewna racja, to jest naprawdę ultymatywny test. Trzeba być ultra przygotowanym i... liczyć na cholerne szczęście.
brazylianwisnia pisze: ↑23 cze 2024, 13:07U mnie leży właśnie na stole przygotowany pursuer, 4te spotkanie gdzie muszę zadać 8 ran i planuje go w końcu dojechać za to wszystko..plan jest taki by 8 rana weszła w pierwszym ruchu i dobić w tej samej rundzie. Zobaczymy jak pójdzie. 4 łzy są zmagazynowane jak coś. Ostatnia szansa by go wsumiec zaatakować bo jestem jeden ruch od zakończenia story 4B.
Waszych spojlerów nie czytalem ale mam nadzieję, że wieczorem triumfalnie wróce przeczytać![]()
Powodzenia argonauto!
-
- Kontakt:
- brazylianwisnia
Tak wyglądał Kratos pool na początku tury gdzie było 7 ranSever pisze: ↑23 cze 2024, 13:41brazylianwisnia pisze: ↑23 cze 2024, 13:07U mnie leży właśnie na stole przygotowany pursuer, 4te spotkanie gdzie muszę zadać 8 ran i planuje go w końcu dojechać za to wszystko..plan jest taki by 8 rana weszła w pierwszym ruchu i dobić w tej samej rundzie. Zobaczymy jak pójdzie. 4 łzy są zmagazynowane jak coś. Ostatnia szansa by go wsumiec zaatakować bo jestem jeden ruch od zakończenia story 4B.
Waszych spojlerów nie czytalem ale mam nadzieję, że wieczorem triumfalnie wróce przeczytać![]()
Powodzenia argonauto!![]()

Spoiler:
- brazylianwisnia
No I się udało pokonać bestie!To była chyba najbardziej emocjonująca walka w całym cyklu. Stawka bardzo wysoko, tuż przed końcem gry a całość rozstrzygnęła się w niesamowity sposób. W decydującym momencie sprawa była na ostrzu noża, już witałem się z porażka...
Co do konsekwencji walki po wygranej Duży spojler
Spoiler:
Spoiler:
-
- Kontakt:
Gratulacje! No i w C1... Pięknie, pięknie. Logicbreaker to jest jednak maszyna! Bez niego trudno (prze)żyć.
Witamy w C2
, bo finał po Pursuerze powinien się spokojnie udać! Ale powodzenia i tam, bo nigdy nie wiadomo...
Ja z pewnej sytości grą robię aż kwartalne przerwy pomiędzy, tylko potem się dziwię czemu nie grałem od razu dalej. Sparta będzie inna, momentami absolutnie bezlitosna, wakacje na Krecie będziesz wspominał z łezką w oku
Witamy w C2

Ja z pewnej sytości grą robię aż kwartalne przerwy pomiędzy, tylko potem się dziwię czemu nie grałem od razu dalej. Sparta będzie inna, momentami absolutnie bezlitosna, wakacje na Krecie będziesz wspominał z łezką w oku

-
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 4 times
Wczoraj ukończyłem Cykl 1. Trochę się obawiałem finałowej walki, ale jednak niepotrzebnie. Odpowiednie wyposażenie oraz dwa Agro-breed tytany sprawiły, że wygrałem bez żadnych strat. Teraz mała przerwa przed Cyklem 2, bo trzeba pomalować kolejne modele. Co do samej gry to jest to chyba najlepsza gra planszowa, w jaką grałem. Jest w niej wszystko, co lubię. Nie miałem więc innego wyjścia niż zamówienie kolejnych dwóch cykli. Waham się jeszcze tylko nad Twelve Sins of Herakles.
Darkdarker pisze: ↑24 cze 2024, 17:23 Wczoraj ukończyłem Cykl 1. Trochę się obawiałem finałowej walki, ale jednak niepotrzebnie. Odpowiednie wyposażenie oraz dwa Agro-breed tytany sprawiły, że wygrałem bez żadnych strat. Teraz mała przerwa przed Cyklem 2, bo trzeba pomalować kolejne modele. Co do samej gry to jest to chyba najlepsza gra planszowa, w jaką grałem. Jest w niej wszystko, co lubię. Nie miałem więc innego wyjścia niż zamówienie kolejnych dwóch cykli. Waham się jeszcze tylko nad Twelve Sins of Herakles.
Kurde, ja muszę czekać do soboty by kontynuować końcówkę cyklu 1 i nie mogę się już doczekać
- brazylianwisnia
Ja nie dość, że miałem 5 cykli z pierwszej kampanii to wsparłem ATO Trismigestus "bo tak jest najtaniej, później się sprzeda 5 cykli.."Sever pisze: ↑24 cze 2024, 17:51Darkdarker pisze: ↑24 cze 2024, 17:23 Wczoraj ukończyłem Cykl 1. Trochę się obawiałem finałowej walki, ale jednak niepotrzebnie. Odpowiednie wyposażenie oraz dwa Agro-breed tytany sprawiły, że wygrałem bez żadnych strat. Teraz mała przerwa przed Cyklem 2, bo trzeba pomalować kolejne modele. Co do samej gry to jest to chyba najlepsza gra planszowa, w jaką grałem. Jest w niej wszystko, co lubię. Nie miałem więc innego wyjścia niż zamówienie kolejnych dwóch cykli. Waham się jeszcze tylko nad Twelve Sins of Herakles.
Kurde, ja muszę czekać do soboty by kontynuować końcówkę cyklu 1 i nie mogę się już doczekać. Zgadzam się ze gra jest niesamowita i sam czekam na dodatek, a co do Heraklesa, ja wszedłem w podstawkę z paroma dodatkami i jeśli po tym wszystkim będę wciąż miał niedosyt, rzucę się na dodatkowe core sety przy kolejnej zbiórce
![]()

Spoiler:
Ostatnio zmieniony 25 cze 2024, 15:36 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cytowanie
Powód: Cytowanie