Władca Pierścieni: Gra Karciana / The Lord of the Rings: The Card Game (Nate French)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
jamjar
Has thanked: 63 times
Been thanked: 52 times

Re: Władca Pierścieni: Gra Karciana LCG (Nate French)

Post autor: jamjar »

Ayaram pisze: 06 cze 2024, 13:59
rebel pisze:Dzień dobry,

Dziękujemy za wiadomość. Potwierdzamy, że planujemy, aby nasza oferta była wzbogacona o kolejne [w sensie Ered :wink: ] dodatki z tej linii, przy czym na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie wskazać, kiedy dokładnie będą miały one premierę w naszym sklepie.
Aktualnie oczekujemy na potwierdzenie terminu dostawy od producenta.
W zeszłym roku mieli podobnie z Angmarem. Taka sama odpowiedz od nich dostalem.
Pamiętam ze w kilku sklepach pojawil sie jakis symboliczny nakład, ktory szybko sie skonczyl. Dopiero po jakims czasie wydawca rzucil calosc i mozna bylo dostac na spokojnie. W tym roku jak widze jest podobnie z Ered Mithrin. Ja wlasnie z Xjoy'a odebralem Hero Packa do Ered'a. Rebel bedzie mial tez na pewno. Moze razem z wypustem kampanijnym. Wszystko do tej pory zawsze mieli. Trzeba poczekac.
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1299 times

Post autor: psia.kostka »

Rebel czeka pewnie na swoj kontener i woli sie nie bawic w obiecanki z datami.
Towar dostepny obecie w PL jest mysle sciagany na wlasna reke innymi kanalami.

Angmar i Dream wyskoczyly w sklepie bez specjalnej pompy, teraz tez tak zrobia mysle. Trzeba filowac.

Jedyna roznica, to kodziki sa mniej regularnie dostepne. A trzeba sie wstrzelic w okienko z preorderowa znizka, by bylo elegancko #ZnizkowyHatTrick ;)
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
lemon_curry
Has thanked: 106 times
Been thanked: 37 times

Post autor: lemon_curry »

howgh!!

czy mogę zorganizować sobie papierowe pudełko, podobne do deluxów, w którym będę trzymał te małe dodatki jednego cyklu? Czy ktoś produkuje coś takiego w mniejszej lub większej skali?
Awatar użytkownika
Ayaram
Has thanked: 275 times
Been thanked: 900 times

Post autor: Ayaram »

lemon_curry pisze: 07 cze 2024, 08:29 howgh!!

czy mogę zorganizować sobie papierowe pudełko, podobne do deluxów, w którym będę trzymał te małe dodatki jednego cyklu? Czy ktoś produkuje coś takiego w mniejszej lub większej skali?
Przez deluxy rozumiemy pudełka od dużych dodatków ze starego wywania?

Najlepiej myślę popytać na grupie na fejsie, często ludzie mają po prostu tego typu pudła na wydanie.
Awatar użytkownika
scraber
Has thanked: 301 times
Been thanked: 141 times

Post autor: scraber »

lemon_curry pisze: 07 cze 2024, 08:29 howgh!!

Ewentualnie Mepel ma trochę pudełek w ofercie, w różnych rozmiarach
Awatar użytkownika
psia.kostka

Obadaj haslo "drewniana skrzynka na wino" :mrgreen:
Wiem, ze wielu LCGowcow stosuje
A wersja na bogato, to klasery. By karty mialy dostep do swiatla i tlenu oraz by cieszyly oko, po tym jak wydasz na nie kilka patykow 8)
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Void
Has thanked: 20 times
Been thanked: 139 times

Post autor: Void »

Polecam drewniane skrzynki na wino na karty przygody, ja korzystam z tych z jednego z większych znanych sklepów budowlanych :) Karty w koszulkach poziomo ładnie ułożone, tylko dno skrzyni wyłożone pasem gąbki aby trochę podnieść karty i łatwiej je się wyciągało. Natomiast karty graczy w klaserze aby łatwiej znaleźć co potrzeba ;)
lemon_curry
Has thanked: 106 times
Been thanked: 37 times

Post autor: lemon_curry »

https://galakta.pl/gry/gry-karciane/wla ... gmaru-dnz/

Jak zdobyć Przebudzenie Angmaru?
Czy to tylko w zamówieniu grupowym?
Dzięki
jamjar

lemon_curry pisze: 12 cze 2024, 11:40 https://galakta.pl/gry/gry-karciane/wla ... gmaru-dnz/

Dzięki
Po Polsku? O sklepie zapomnij. Pozostaje obserwacja portali, forów sprzedażowych i zakup z drugiej ręki.
Po angielsku jest dostępne w nowym formacie: hero pack + kampania jako Angmar Awakened.
Awatar użytkownika
psia.kostka

lemon_curry pisze: 12 cze 2024, 11:40 https://galakta.pl/gry/gry-karciane/wla ... gmaru-dnz/

Dzięki
Druk Na Żądanie to juz "dawno i nieprawda"

Angmar ENG (repack do dwuboxa hero+campaign) do kupienia np w rebelu, najlepiej z lojalka -10% i kodem -8% :twisted:
Awatar użytkownika
psia.kostka

Lord of the Rings LCG: Ered Mithrin Hero Expansion
180pln
Dostepny, wysylka jutro
(Darmowa wysyłka od 250)
Spoiler:
Awatar użytkownika
warlock
Has thanked: 1245 times
Been thanked: 2401 times

Post autor: warlock »

Z tego co widzę na miniaturowym zdjęciu na stronie rebela bohater Radagast dostał erratę zgodną z pierwotnym zamysłem - we wcześniejszej formie jego zdolność nie pozwalała na zagrywanie istot o koszcie zero z niepasujących sfer. Obecnie jest tak (chyba), że przy zagrywaniu takich kart Radagast jest traktowany tak, jakby miał nadrukowany symbol danej sfery ;). Świetna i sensowna zmiana. Coś takiego przydałoby się Elrondowi...

https://ringsdb.com/decklist/view/48703 ... izards-1.0 - zrobiłem sobie talię orłów z Radagastem i jestem więcej niż zadowolony :D.
Awatar użytkownika
Giermek
Been thanked: 56 times

Post autor: Giermek »

Zdecydowałem się w wejść w tę zabawę kupując pudełka Revised Edition. Po pograniu w Core Set i poczytaniu trochę pomyślałem, że najbardziej interesuje mnie Saga. Nie jestem tak bardzo nastawiony na dużą ilość kart do budowania talii, a bardziej na dużą liczbę scenariuszy. Zakupiłem więc oba dostępne dodatki z Sagi i jeszcze Dark of Mirkwood. Widzę teraz jednak, że może jedno pudełko Hero Expansion by się jeszcze przydało :) Pytanie więc do szanownych Kolegów: Które polecacie jako uzupełnienie? Czy może lepiej jakieś dwa Starter Decki?
Dhel
Has thanked: 630 times
Been thanked: 574 times

Post autor: Dhel »

Giermek pisze: 16 cze 2024, 07:01 Zdecydowałem się w wejść w tę zabawę kupując pudełka Revised Edition. Po pograniu w Core Set i poczytaniu trochę pomyślałem, że najbardziej interesuje mnie Saga. Nie jestem tak bardzo nastawiony na dużą ilość kart do budowania talii, a bardziej na dużą liczbę scenariuszy. Zakupiłem więc oba dostępne dodatki z Sagi i jeszcze Dark of Mirkwood. Widzę teraz jednak, że może jedno pudełko Hero Expansion by się jeszcze przydało :) Pytanie więc do szanownych Kolegów: Które polecacie jako uzupełnienie? Czy może lepiej jakieś dwa Starter Decki?
2 bardzo mocne startery to elfy i krasnoludy. Bardzo dobrze się nimi gra.
Awatar użytkownika
Grellenort
Has thanked: 68 times
Been thanked: 156 times

Post autor: Grellenort »

Angmar Awakened ma diablo grywalne karty dla Noldorów i Dunedainów, przygotowane pod pioruńsko trudną kampanię. To może być dobry kierunek.
Awatar użytkownika
warlock

Giermek pisze: 16 cze 2024, 07:01 Zdecydowałem się w wejść w tę zabawę kupując pudełka Revised Edition. Po pograniu w Core Set i poczytaniu trochę pomyślałem, że najbardziej interesuje mnie Saga. Nie jestem tak bardzo nastawiony na dużą ilość kart do budowania talii, a bardziej na dużą liczbę scenariuszy. Zakupiłem więc oba dostępne dodatki z Sagi i jeszcze Dark of Mirkwood. Widzę teraz jednak, że może jedno pudełko Hero Expansion by się jeszcze przydało :) Pytanie więc do szanownych Kolegów: Które polecacie jako uzupełnienie? Czy może lepiej jakieś dwa Starter Decki?
Jak już trochę pograłeś to poczytaj sobie co znajdziesz w starter deckach i sam podejmij decyzję co Ci może leżeć jeśli chodzi o styl grania ;). W danej paczce znajdziesz karty wymienione w talii i na tzw. sideboard (te talie mają więcej niż tylko 50 kart):
https://ringsdb.com/decklist/view/26089 ... erdeck-1.0
https://ringsdb.com/decklist/view/26088 ... erdeck-1.0
https://ringsdb.com/decklist/view/26087 ... erdeck-1.0
https://ringsdb.com/decklist/view/26086 ... erdeck-1.0
Awatar użytkownika
Giermek

Czyli Starter Decki są równie dobre jak Hero Expansion? Jakoś mi się wbiło do głowy, że Starter Decki są dla graczy, którzy zupełnie nie chcą się bawić w budowanie swojej talii i grasz tym starterem albo nie - nie jest to opcja do rozszerzania możliwości budowania swojej talii. Jeśli tak nie jest, to się dokładniej im przyjrzę.
Awatar użytkownika
Neoptolemos
Has thanked: 201 times
Been thanked: 1049 times

Post autor: Neoptolemos »

W tej grze Starter Decki:
a) są relatywnie niezłe
b) zawierają karty, które wyszły przed czasami revised edition, a potem już nie i w związku z tym są niedostępne. I są to dobre karty.

Jeśli ktoś zbiera wyłącznie Revised Edition, to bym bardzo poważnie rozważył zakup, zwłaszcza jeżeli dany motyw (Rohan/Gondor/Krasnoludy/Elfy) jest nam bliski i chcemy zbudować wokół niego talię.
Game developer w Lucky Duck Games
Autor bloga Karta - stół!
Redaktor Board Times
Awatar użytkownika
Michałku
Has thanked: 22 times
Been thanked: 36 times
Kontakt:

Post autor: Michałku »

Jeśli zaczynasz przygodę z revised to wręcz kupiłbym starter decki przed hero expansion. To są całkiem niezłe talie, którymi można spokojnie pograć a później nawet z drobnymi zmianami jeszcze w wielu przygodach z powodzeniem wykorzystać.
Ogólnopolskie Forum A Game Of Thrones
Awatar użytkownika
Giermek

Wobec tych wszystkich dobrych słów o starter deckach faktycznie pooglądałem je sobie dokładnie i zdecydję się na zakup jakichś dwóch. Dzięki!
Awatar użytkownika
warlock

Zostawiam tu naprawdę konkretny poradnik zakupowicza https://visionofthepalantir.com/2024/05 ... on-review/
Awatar użytkownika
psia.kostka

Po lekturze opinii o Sadze Hobbit z powyzszej rozpiski, jakos przestaje widziec opcje na repack tego :|
Awatar użytkownika
Ayaram
Has thanked: 275 times
Been thanked: 900 times

Post autor: Ayaram »

No zobaczymy :wink: Znaleźliśmy się już za godziną zero, czyli wyszło wszystko co miało wyjść mamy no i... czort wie :wink: Mam nadzieje, że wkrótce FFG napiszę coś choćby lekko sugerującego co dalej, bo nie chce mi się wierzyć że wprost napiszą, że to koniec repacków nawet jeśli to koniec repacków :wink:

Hobbit to fakt, chyba jedyne dodatki poza 1wszym cyklem, które się "kiepsko zestarzały". Mając talie startowe to bym nie płakał nie mając tego akurat :wink: Miśka i nowego-Gandalfa było by mi tylko szkoda :wink:
jamjar

A wiadomo już coś o 3ciej częsci Sagi w repacku? Przyszły rok?
Dhel
Has thanked: 630 times
Been thanked: 574 times

Post autor: Dhel »

Ja liczę mocno na repack haradu, nigdzie już tego nie idzie znaleźć.
ODPOWIEDZ