GambitTV - Babilon

Informacje o stronach WWW nt. planszówek, adresy stron producentów, miłośników, linki do artykułów o grach planszowych w mediach, itp.
Awatar użytkownika
Gambit
Has thanked: 562 times
Been thanked: 2181 times
Kontakt:

Re: GambitTV - Gra Miesiąca - marzec 2024

Post autor: Gambit »

Pierwsza środa miesiąca od pewnego czasu na moim kanale to dzień, w którym pojawia się nowy odcinek wspólnej inicjatywy wielu osób zajmujących się recenzowaniem gier planszowych. Nie inaczej jest dzisiaj. Oto Gra Miesiąca – marzec 2024.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
karmazynowy
Has thanked: 221 times
Been thanked: 503 times

Post autor: karmazynowy »

O, tak jakby mniej pozdrowień, mniej tłumaczenia zasad i od razu 30min krócej :D zmiany na plus IMO, dzięki!
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

karmazynowy pisze: 03 kwie 2024, 20:03 O, tak jakby mniej pozdrowień, mniej tłumaczenia zasad i od razu 30min krócej :D zmiany na plus IMO, dzięki!
Dodaj do tego fakt, że było około 8 mniej osób prezentujących.
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Gdzie się podziały tamte gry? #20

Co tam słychać w przeszłości? Dziś zerkniemy na kwietniowe recenzje sprzed lat. Dziewięć gier, pięć lat. Zapraszam na kolejną retrospekcję, czyli "Gdzie się podziały tamte gry? #20".
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Wirtualna Rewolucja

Wirtualna rzeczywistość zaprząta umysły wielu różnych ludzi. Tych, którzy szukają rozrywki i tych, którzy szukają sposobu na życie. W 2047 roku w Neo Paryżu zaprząta też myśli wielkich korporacji. Oto Wirtualna Rewolucja.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Nexus Ops

Czas wrzucić na kanał kolejny tytuł, który ma niemal dwadzieścia lat na karku. Byłem pewien, że jego recenzja już u mnie jest, ale okazało się, że jakoś ją przegapiłem. Zatem naprawiam ten błąd, zwłaszcza, że polska edycja za pasem. Oto Nexus Ops.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Cyberpunk 2077: Gangi Night City

Komputerowy Cyberpunk 2077 miał bardzo pod górkę. Najpierw mega hype, potem koszmarna premiera, by po wielu poprawkach w końcu przekonać do siebie graczy. Czy przeniesienie tego uniwersum na planszę będzie miało łatwiej? Oto Cyberpunk 2077: Gangi Night City.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Gra Miesiąca - kwiecień 2024

Ja to zawsze wymyślę jakieś porypane terminy na wysyłkę materiałów do Gry Miesiąca. Ostatnio była Wielkanoc, teraz Majówka i piękna pogoda. Na szczęście kilka osób się zmobilizowało i podesłali mi swoje kawałki. Dzięki temu mogę Wam z dumą zaprezentować kolejny odcinek tej serii. Oto Gra Miesiąca - kwiecień 2024.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Curiosity
Administrator
Has thanked: 3092 times
Been thanked: 2702 times
Kontakt:

Re: GambitTV - Gra Miesiąca - kwiecień 2024

Post autor: Curiosity »

Gambit pisze: 01 maja 2024, 11:33 Ja to zawsze wymyślę jakieś porypane terminy na wysyłkę materiałów do Gry Miesiąca.
To ja tylko nieśmiało przypomnę, że za miesiąc też jest "długi weekend" - Boże Ciało 30 maja.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Gdzie się podziały tamte gry? #21

Co tam się działo na moim kanale w maju rok temu i jak trzymają się tamte tytuły? Czy jakieś gry, które omawiałem pięć lat temu i wcześniej zostały w mojej kolekcji? Oto Gdzie się podziały tamte gry? #21.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Great Western Trail: Nowa Zelandia

W roku 2016 pędziliśmy krowy. W roku 2021 znowu krowy. W 2022 zmieniliśmy miejscówkę, ale krowy zostały z nami. Dopiero w 2023 zgubiliśmy gdzieś mućki. Ale żeby nie robić pustych przebiegów, znaleźliśmy sobie zastępstwo w postaci owiec. Oto Great Western Trail: Nowa Zelandia.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Gdzie się podziały tamte gry? #22

Parafrazując Marka Twaina "Wiadomości o śmierci mojego kanału były mocno przesadzone". Laptop naprawiony, wracam do działania. Na pierwszy ogień kolejny odcinek zerkania w przeszłość, czyli "Gdzie się podziały tamte gry? #22".
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Gra Miesiąca - maj 2024

Awaria laptopa postawiła działanie mojego kanału na głowie. Czas wrócić jednak do normalnego trybu nadawania. Jednak powrót do normalności wymaga kilku nienormalnych ruchów. Na przykład wrzucenia nowego odcinka Gry Miesiąca tydzień po terminie. Ale jest. Oto Gra Miesiąca - maj 2024.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Pagan: Tajemnica Roanoke

Dzisiaj postanowiłem sprawdzić, czy uda mi się połączyć w materiale rzeczy, na które czekają widzowie (czyli moja opinia o w miarę nowych tytułach wydanych w Polsce), z tym w czym jestem dobry (recenzje gier niedostępnych w sklepach). Wynikiem jest recenzja Pagan: Tajemnica Roanoke.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Disney Lorcana

Z niekłamaną radością chciałem Was dziś zaprosić do obejrzenia materiału. Dlaczego? Bo kryją się w nim dwie zmiany. Dość istotne zmiany, jeśli mam być szczery. Ale mam nadzieję, że się Wam spodobają. Tak, czy inaczej oto Disney Lorcana (w nieco innym ujęciu niż zazwyczaj).
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Wiek Cudów

Bogowie czasem schodzą ze swoich piedestałów, aby siać pośród śmiertelników zachwyt, strach, lub uwielbienie (niepotrzebne skreślić). Tak właśnie dzieje się w grze, o której dziś mowa. Bogowie manipulując mocą wpływają na lud, aby zyskać potęgę. Oto Wiek Cudów.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Gra miesiąca - czerwiec 2024

Zaczęły się wakacje. Czas na wszelkie wakacyjne topki, albo po prostu na urlop. Problem w tym, że ja nie wiem co to urlop od prowadzenia kanału. Do tego zmuszam innych, żeby też nagrywali. Efektem jest Gra miesiąca - czerwiec 2024.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Gdzie się podziały tamte gry? #23

Wielkimi krokami zbliża się finał drugiego sezony mojej "rewizyjnej" serii. Co uznaję za osobisty sukces, bo udało mi się ją tworzyć regularnie przez dwa lata. O tym jak ogarnąć sezon trzeci, będę myślał w sierpniu. A tymczasem zapraszam na "Gdzie się podziały tamte gry? #23".
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Inventions: Ewolucja Idei

Wynalazki pchają ludzkość do przodu. Od momentu, kiedy ktoś wpadł na pomysł z kołem (a może i wcześniej) rozwój technologiczny wyznacza kolejne ery istnienia cywilizacji. To miało być głębokie, ale chyba nie wyszło. No nic. To może wyjdzie mi opowiastka o grze Inventions: Ewolucja Idei.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - A.D.E.L.E.

Samotny statek kosmiczny, przemierzający bezkresną przestrzeń. Załoga, która chce wrócić cała i zdrowa do domu. I sztuczna inteligencja zarządzająca tym statkiem, która zaczyna działać nie do końca zgodnie z oryginalnym programem. Jej imię nie brzmi jednak HAL 9000. Jej imię to A.D.E.L.E.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Gdzie się podziały tamte gry? #24

Stało się. Dojechałem z moim rewizyjnym cyklem do końca "drugiego sezonu", czyli udało mi się ogarnąć 24 odcinki. A to oznacza, że teraz będę musiał pomyśleć, jak będzie wyglądał sezon trzeci i pewnie kolejne. Ale to dopiero nadejdzie. Teraz zapraszam Was na "Gdzie się podziały tamte gry? #24".
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Gra Miesiąca - lipiec 2024

Wakacje. Czas relaksu i odpoczynku. No chyba, że ktoś jest na mojej liście mailingowej w kwestii Gry Miesiąca. W takim przypadku zamiast się relaksować musi unikać moich natrętnych ponagleń. Ewentualnie może się poddać i nagrać materiał. Kto został zasymilowany w tym odcinku? Zapraszam na Grę miesiąca - lipiec 2024.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Cyberpunk 2077: Gra Planszowa

Cyberpunk 2077 wyszedł na prostą. Gra wideo została naprawiona, dostała dodatki i ludzie grają i sobie chwalą. Powstała już jedna gra planszowa (o której mówiłem), czas więc na kolejną. Tym razem jednak obiecano więcej akcji i przygody. Oto Cyberpunk 2077: Gra Planszowa.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Lords of Ragnarok

Kiedyś, dawno temu jakiś Wiking musiał zapędzić się w okolice Hellady i zobaczył jak tamtejsi budują wielkie pomniki ku czci swoich bogów, walczą z dziwnymi potworami i stawiają świątynie. Wrócił potem do domu, opowiedział o tym kumplom i stwierdzili, że oni też tak chcą. I stąd właśnie mamy Lords of Ragnarok.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
Awatar użytkownika
Gambit
Kontakt:

Re: GambitTV - Voidfall

Wielkie i ciężkie pudło. Po brzegi wypchane rewelacyjnie wyglądającymi komponentami. Kapitalne figurki, metalowe znaczniki, świetnie ilustrowane kafle i karty. To właśnie Galactic Box. Pytanie tylko czy Voidfall oferuje graczom coś więcej, niż tylko wygląd.
Obejrzyj na ZnadPlanszy
Obejrzyj na YouTube
ODPOWIEDZ