(Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
Zmienili zdanie. Nie wziąłem i chwalę sobie swoją decyzję. Gra może i nawet nawet ale teraz dla zasady trzeba nie brać, jest smrodek od wydawcy wychowuj wydawcę. Niestety u Kaczek pewnie napiszą ze centrala zagramicą
decydowała jak rozdadzą polska promkę i to będzie kawał wakacji.

Właśnie się pojawiło info tej treści?
Teraz się dowiedzieli, że niestety nie mogli dołożyć tego do pudełek w sprzedaży hurtowej?
Żal.
Nie można było powiedzieć parę dni wcześniej, a nie gdy ludzie już pudełka otwierają?
Mieli nadzieję, że jeszcze się w tych pudełkach pojawi?
A skoro już tak się stało że nie mogli, a obiecywali, że będzie, to byłoby fair umożliwić pozyskanie promki drogą wysyłkową, nawet za koszt wysyłki po stronie klienta (choć to też niecałkiem fair).
- vnzk
- Has thanked: 337 times
- Been thanked: 536 times
Wychodzi na to, że bezpieczniej dla wydawcy jest przestać tworzyć promki. W Chinach tego nie spakują do jednego pudełka, dodatkowa robota z tworzeniem i zamówieniem, trzeba dopilnować, żeby było w miarę zbalansowane i w tym samym odcieniu co reszta komponentów, więc jest pole do pomyłek. Już o możliwych błędach w logistyce nie wspominając.
Czy ktoś, kto nie miał w planach zakupu gry, kupi ją ze względu na istnienie promki? Raczej nieliczni. A jak coś pójdzie nie tak, cześć ludzi zbojkotuje zakup gry, choćby była świetna i bezbłędnie zlokalizowana a smrodek rozniesie się po mediach społecznościowych.
Wtopy komunikacyjnej nie bronię, po prostu smutno, że przez rzecz, której brak niczego by grze nie ujmował, teraz w temacie Sky Team zawsze będzie wypływał temat nieszczęsnej promki.
Czy ktoś, kto nie miał w planach zakupu gry, kupi ją ze względu na istnienie promki? Raczej nieliczni. A jak coś pójdzie nie tak, cześć ludzi zbojkotuje zakup gry, choćby była świetna i bezbłędnie zlokalizowana a smrodek rozniesie się po mediach społecznościowych.
Wtopy komunikacyjnej nie bronię, po prostu smutno, że przez rzecz, której brak niczego by grze nie ujmował, teraz w temacie Sky Team zawsze będzie wypływał temat nieszczęsnej promki.
-
- Has thanked: 556 times
- Been thanked: 659 times
Tak patrząc, to najbezpieczniej jest nie wydawać gier.vnzk pisze: ↑25 cze 2024, 23:49 Wychodzi na to, że bezpieczniej dla wydawcy jest przestać tworzyć promki. W Chinach tego nie spakują do jednego pudełka, dodatkowa robota z tworzeniem i zamówieniem, trzeba dopilnować, żeby było w miarę zbalansowane i w tym samym odcieniu co reszta komponentów, więc jest pole do pomyłek. Już o możliwych błędach w logistyce nie wspominając.
Sorry, ale nie trafiają do mnie te argumenty. Jakoś Galakta potrafiła dodać promo karty do karcianego WoPa, a pptem do dodatku. Portal potrafił niezaleznie dodać dodrukowane i poprawione karty do Circadiansów.
Jeśli promki są gotowe na premierę, to raczej na pewno były drukowane razem z grą. Może główny wydawca nie pozwolił ich włożyć do pudełka, albo były drukowane w drugiej kolejności już po zamknięciu pudełek z grą. Jest to nieistotne. Gry są, promki są, chodzi tylko o wtopę przy dystrybucji. Muszę jechać w ziemię na WawaGra 200 km po promkę. Zapłacić za paliwo i wstęp, żeby dostać to co miało być dostarczone z grą.
Jeśli się mówi A to trzeba powiedzieć B i tyle.
- Reku_
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 114 times
Mogliby jeszcze rozesłać po sklepach, żeby dodawać do zamówień, które wyjdą.
Ja czekam na wysyłkę, bo zamówiłem z nowym Mikromakro.
A'propos - wiadomo kiedy mikromakry będzie wysyłane?
Ja czekam na wysyłkę, bo zamówiłem z nowym Mikromakro.
A'propos - wiadomo kiedy mikromakry będzie wysyłane?
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, Portal 6%, Mepel 2%, 3Trolle 7%(tylko to już nic nie znaczy) - chcesz coś zamówić - napisz
Rabaty: Aleplanszówki 3%, Portal 6%, Mepel 2%, 3Trolle 7%(tylko to już nic nie znaczy) - chcesz coś zamówić - napisz
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3732 times
- Been thanked: 3932 times
Ale co to ma do rzeczy?
Rozchodzi sie o to, ze wydawca tydzien temu zapewnial w komentarzach na facebooku, ze "tak, tak, promka bedzie dolaczana d kazdego przedsprzedazowego egzemplarza gry, w tantis.pl rowniez", a na Pyrkonie jeszcze ludziom mowil "super ziomeczki, nie damy wam promek, dostaniecie z zamowiona gra" po czym tydzien pozniej wjezdza caly na bialo i: "a no tak, to jednak nie ma promek i nie bedzie, ale jak chcecie to zapraszamy na konwenty takie jak Pyrkon, no i czesc, no i nara"
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Nie wiem co się dzieje, ale to już druga, poważna wtopa komunikacyjna Kaczek (pierwsza to akcja z matą do Pagana) w ostatnim czasie. A zawsze byli jednym z wydawnictw, które były transparentne i tych wtop nie miały.
wygląda to jakby za mało ich wydrukowali po prostu - albo przy wysyłaniu pudeł do sklepów/dystrybutorów zapomnieli dołożyć do zbiorczych paczek - a teraz im się nie opłaca nadawać osobnych przesyłek z samymi promkami. Gra jest mała/tania - zarobek jednostkowy więc tez mały ..
- Gromb
- Has thanked: 935 times
- Been thanked: 420 times
Miały...miały... Wtopa z Pionierami (wariant Solo) któy miał być porawiony i nigdy z tego, co wiem nie został lub wpadki z serią Diuna Imperium poprawione w kolejnych dodrukach.
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
- vnzk
- Has thanked: 337 times
- Been thanked: 536 times
Niezupełnie, bo jak prowadzisz wydawnictwo gier i ich nie wydajesz, to raczej nie zarabiasz. Jak nie wydasz promki do gry, wciąż będziesz zarabiał. Ile gier kupiłeś głównie dlatego, że miały dorzuconą fajną promkę?
To, że zwiększasz ryzyko niezadowolenia klientów mając w perspektywie relatywnie niski zysk. Napisałem, że nie bronię komunikacyjnej wtopy, nikomu też nie odbieram prawa do narzekań/oburzenia. Napisalem, że smutno mi z tego powodu i że moim zdaniem bezpieczniej po prostu nie robić promek.
Nie spodziewam się, że Kaczki miały w planie zmylić swoich klientów, ale dziwię się, że teraz odpowiadają kategorycznie ("dostępne tylko na konwentach", "nasz sklep online nie obsługuje darmowych produktów"), zamiast napisać "pracujemy nad rozwiązaniem, damy znać" i wymyślić coś w miarę bezbolesnego dla obu stron (np. wysłanie tych promek do sklepów, żeby te mogły je dorzucić chętnym do kolejnych zamówień).
- Hardkor
- Has thanked: 1567 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Sklep kaczek to jest jedna wielka patola. Portal mógł dodać za 1 groszy poprawione rzeczy do swojego sklepu, a kaczki nie mogą? Dodanie limitu produktu dla klienta to też nie jest jakiś rocket science. Naprawdę niech oni ten sklep zaorają i ktoś im to napisze od 0.
1. Wysyłka? Panie tylko poczta polska. Co z tego, że sobie potem postoisz na poczcie, bo listonoszowi się nosić nie chce. Inpost? pfff
2. Oj zapomniałeś o czymś i chcesz dodać do zamówienia? Nie dla psa, płać drugi raz za wysyłkę.
3. Oj jest promocja na dwa rzeczy, na dwa kody rabatowe? Nie ma łączenia, nie ma wpisania dwóch kodów. Płac dwa razy! (case promocji u planszowych newsow chocby ostatnio)
4. Chcesz kupić preorder czegoś i od razu dobrać jakieś pierdoły/promki bo nie ma ich nigdzie poza sklepem kaczek? Nie ma tak, poczekaj na premierę i zamów, bo system nie pozwoli zamówić preorderu z aktualnym towarem.
Myślałem, że sklep Czachy jest słaby, ale widze, że gdy tamten zaczął się poprawiać (nowy jest teraz, dodali raty) tak Kaczki dalej w tyle. Przykro się na to patrzy.
1. Wysyłka? Panie tylko poczta polska. Co z tego, że sobie potem postoisz na poczcie, bo listonoszowi się nosić nie chce. Inpost? pfff
2. Oj zapomniałeś o czymś i chcesz dodać do zamówienia? Nie dla psa, płać drugi raz za wysyłkę.
3. Oj jest promocja na dwa rzeczy, na dwa kody rabatowe? Nie ma łączenia, nie ma wpisania dwóch kodów. Płac dwa razy! (case promocji u planszowych newsow chocby ostatnio)
4. Chcesz kupić preorder czegoś i od razu dobrać jakieś pierdoły/promki bo nie ma ich nigdzie poza sklepem kaczek? Nie ma tak, poczekaj na premierę i zamów, bo system nie pozwoli zamówić preorderu z aktualnym towarem.
Myślałem, że sklep Czachy jest słaby, ale widze, że gdy tamten zaczął się poprawiać (nowy jest teraz, dodali raty) tak Kaczki dalej w tyle. Przykro się na to patrzy.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- tomuch
- Has thanked: 173 times
- Been thanked: 208 times
Zdziwiłbyś się, ile jest takich osób (o których przynajmniej ja wiem, a pewnie i nie wiem o sporej części). Sam u LDG brałem wszystkie małe pudełka (Kwiatki, Pionierów etc.) tylko dlatego, że dodawali promki i mówili, że dodruku nie będzie - i było to prawdą. Wiele razy tak robiłem z grami różnych wydawnictw. Jakaś gra się spodoba, będziesz chciał kupić, a promki już dawno nie będzie. Trzeba brać póki jest i z tym nastawieniem kupiłem Halo wieża w przedsprzedaży. Na konwenty z reguły w obecnym momencie życia nie mam czasu, więc to trochę dla mnie nie fair...
kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
- Harun
- Has thanked: 740 times
- Been thanked: 578 times
Zrobiłem krótką przerwę w pracy i podzielę się swoją oceną. Być może nadszedł czas, w którym polscy konsumenci mogą już zacząć samemu traktować się z szacunkiem, a przez to pewną asertywnością (nie mylić z nieuprzejmością) wobec zachowań przedsiębiorców.
Jeżeli więc przedsiębiorca publicznie ogłasza, iż do każdego egzemplarza gry załączony jest dodatek, to konsument ma prawo tego oczekiwać. Nie jest to prawo moralne, tylko wynikające z przepisu kodeksu cywilnego.
Tak więc nie trzeba poprzestawać na tym, że jest kupującemu konsumentowi smutno, tylko zgłosić reklamację do sprzedawcy i może poprzez to sprzedawcy zachęcą wydawnictwo do wywiązania się ze swojego zobowiązania.
Jeżeli więc przedsiębiorca publicznie ogłasza, iż do każdego egzemplarza gry załączony jest dodatek, to konsument ma prawo tego oczekiwać. Nie jest to prawo moralne, tylko wynikające z przepisu kodeksu cywilnego.
Spoiler:
- Apos
- Has thanked: 533 times
- Been thanked: 1226 times
- Kontakt:
Gdyby to było inaczej zakomunikowane, to nie byłby to tak duży problem.
Było mówione A, wiele osób zamówiło przedpremierowo, a na premierę okazało się B.
Rozumiem fuckupy, te się zdarzają, ale nie tłumaczy to braku komunikatywności ze strony Kaczek.
Zastanawia mnie jak będę rozdawane promki na konwentach i co w przypadku, gdy zabraknie dla tych, którzy faktycznie zamówili grę przedpremierowo ze względu na informacje zawartą na stronie wydawcy.
ps. babol z matą do Pagana też pozostawił niesmak, na szczęście grę udało się sprzedać bez strat.
Było mówione A, wiele osób zamówiło przedpremierowo, a na premierę okazało się B.
Rozumiem fuckupy, te się zdarzają, ale nie tłumaczy to braku komunikatywności ze strony Kaczek.
Zastanawia mnie jak będę rozdawane promki na konwentach i co w przypadku, gdy zabraknie dla tych, którzy faktycznie zamówili grę przedpremierowo ze względu na informacje zawartą na stronie wydawcy.
ps. babol z matą do Pagana też pozostawił niesmak, na szczęście grę udało się sprzedać bez strat.
-
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 108 times
Na fb kaczek w komentarzu dzisiaj pisali, że lipiec, ale bez konkretnej daty.
Rabaty: Rebel 8%, Planszostrefa 10%, Mepel 4%.
Sklepy już rozsyłają, z tego co widzę po moich zamówieniach.
W tym miesiącu kupiłem od nich sześć pudeł i wtopa z dystrybucją promki Halo Wieża oraz zaproponowane rozwiązanie z rozdawaniem na konwentach jest dla mnie poniżej krytyki.
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1240 times
- Been thanked: 1463 times
Ja też nie chodzę na konwenty. Za to moi znajomi jeżdżą po Polsce prawie na każdy ważniejszy. Mogli by mi wziąć ale...na Facebooku ktoś pytał czy promki będą na jakimś tam konwencie. Dostał odpowiedź od LDG, że niewiadomo jak długo będą dostępne, że pula jest ograniczona. I tu widzę jeszcze większy problem. Gdyby z dostępnością nie było problemu to prędzej czy później udało by się je zdobyć korzystając z pomocy bliższych lub dalszych znajomych. Niektóre promki udało mi się uzyskać nawet po 2 latach od premiery. A tu może być z tym słabo.
- kurdzio
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 492 times
U mnie działa.
Kod: Zaznacz cały
https://www.facebook.com/LuckyDuckGamesPL/posts/pfbid0WNBiMvzpeQ7ZQsquhbXwvJcE3JmVCtDoFsVkV9Wafqfk4pEcj4gSvqFj2DWDsh9sl?locale=pl_PL
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
Duży dysonans mam w głowie, bo live'y u PN z Michałem Hermanem to jedne z najlepszych tego typu rzeczy w branży. Fajnie opowiada i nie owija w bawełnę. Mówi jak jest, jak "mix kolanko"
Z drugiej strony ten marketing i komunikacja na innych kanałach z fanami mocno kuleje. Myślę, że wypracują jakieś rozwiązanie i nie ma co na nich psów wieszać, ale jak to klasyk zwykł mawiać "niesmak pozostał".
Poza tym dla zainteresowanych, jakoś tak w ostatnim zdaniu w aktualizacji Wielkiej Draki na wspieram.to wślizgnęło się, że produkcja kończy się we wrześniu, a gry będą w grudniu, czyli realnie rzecz biorąc u nas w domach pewnie w styczniu (pierwotny termin dostarczenia to wrzesień)

Poza tym dla zainteresowanych, jakoś tak w ostatnim zdaniu w aktualizacji Wielkiej Draki na wspieram.to wślizgnęło się, że produkcja kończy się we wrześniu, a gry będą w grudniu, czyli realnie rzecz biorąc u nas w domach pewnie w styczniu (pierwotny termin dostarczenia to wrzesień)
- Apos
- Has thanked: 533 times
- Been thanked: 1226 times
- Kontakt:
Czy wiadomo konkretniej kiedy Wielce imponujące budowle: Mundo ?
Ostatni update to przełom czerwca i lipca.
Edit: dostałem informację od wydawcy, że przewidziana dostawa do sklepów to początek przyszłego tygodnia.
Ostatni update to przełom czerwca i lipca.
Edit: dostałem informację od wydawcy, że przewidziana dostawa do sklepów to początek przyszłego tygodnia.
Podpinam się z pytaniem, wiadomo już jakie plany czekają Final Girl w Polsce? Czy możemy spodziewać się np. 2. sezonu po polsku?nolify pisze: ↑02 cze 2024, 08:33Kaczki! Było nie było, ale mamy już - no prawie - połowę roku!Lucky Duck Games pisze: ↑26 sty 2024, 15:01Potrzebujemy minimum 2-3 miesięcy, żeby realnie ocenić dynamikę sprzedaży. Na pewno będziemy podejmować jakieś decyzje w połowie roku.![]()
![]()
Będą kolejne sezony Final Girl po polsku?![]()