Shards of Infinity (Gary Arant, Justin Gary)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 567 times
- Been thanked: 675 times
Re: Shards of Infinity (Gary Arant, Justin Gary)
Przypomnę o akcji dodruk, bo dziś zagrałem kolejną kozacką partie w składzie 4-os w wariancie 2vs2.
No gra to idealny deckvbuilder. Z nowymi dodatkami wejdze na jeszcze wyższy poziom!
No gra to idealny deckvbuilder. Z nowymi dodatkami wejdze na jeszcze wyższy poziom!
Portal mógłby dodrukować te 2 dodatki nawet tylko po to, żeby zacząć sprzedawać podstawkę z dodatkiem i promką jako edycję kompletną podobnie do tego jak sprzedawał Podwodne Miasta ostatnio (sam się skusiłem na tę wersję w końcu). Przy dobrze skalkulowanej cenie mogą spokojnie reklamować ją jako najlepszy deckbuilding pojedynkowy na rynku dostępny dla każdego gracza w niespotykanej dotąd cenie (tu jest pole do wykazania się dla marketingowców). W ogóle dziwi mnie, że słabszy mechanicznie Terrors od London grzali marketingowo i nawet dodruk dzięki temu udało się osiągnąć, a zdecydowanie ciekawszą mechanicznie grę jaką są Shardsy traktują na zasadzie "jak się sprzeda to dobrze".
-
- Has thanked: 308 times
- Been thanked: 121 times
Przez wasze posty skusilem się na razie na podstawkę, zwłaszcza że promocji tantis plus inpost daje dobra cenę
więc ten wątek ma jakiś efekt

Ma, ma. Też nabyłem podstawkę. Z tym, że anglojęzyczną, więc jeśli będę potrzebował dodatków, to poszukam w tej wersji.
- Malash
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 35 times
Jeśli kogoś to zachęci - oto nasza rozmowa dotycząca dodatków do Shardsów.
Fragment który Was głównie może interesować w aspekcie trwającej zbiórki - zaczyna się w 45. minucie.
Mówimy głównie o Relics of the Future oraz Into the Horizon.
W materiale można też zobaczyć wiele konkretnych kart z tych dodatków (w zasadzie to tylko Destinies nie pokazaliśmy wszystkich).
Są minutki.

Fragment który Was głównie może interesować w aspekcie trwającej zbiórki - zaczyna się w 45. minucie.
Mówimy głównie o Relics of the Future oraz Into the Horizon.
W materiale można też zobaczyć wiele konkretnych kart z tych dodatków (w zasadzie to tylko Destinies nie pokazaliśmy wszystkich).
Są minutki.

Ostatnio zmieniony 28 cze 2024, 11:20 przez Malash, łącznie zmieniany 1 raz.
WImięZasad.ZnadPlanszy.pl
także na: Facebooku , YouTube, Spotify i Apple Podcasts.
Analizujemy gry i ich mechaniki. Nie boimy się wytykać im błędów.
Często je naprawiamy, bądź przebudowujemy za pomocą prostych home rules.
także na: Facebooku , YouTube, Spotify i Apple Podcasts.
Analizujemy gry i ich mechaniki. Nie boimy się wytykać im błędów.
Często je naprawiamy, bądź przebudowujemy za pomocą prostych home rules.
-
- Has thanked: 663 times
- Been thanked: 220 times
1. Błyskotliwość (kupujesz lub uzyskujesz innymi kartami i dzięki temu twoje karty są silniejsze kiedy przekroczy ona odpowiedni poziom. Do tego przyspiesza koniec gry bo w talii startowej jest karta niszcząca przeciwnika z automatu.,l)
2. Najemnicy (Masz dużo kasy ale nie chcesz rozdrabniać sobie talii, kupujesz najemnika że stołu i zagrywasz go a potem odrzucasz.
3. Fajniejsze zależności między kartami nie tylko w obrębie frakcji
4. Bohaterowie według mnie lepiej rozwiązani niż w Hero Realms.
Ja zagram w Hero ale Shardsy to ewolucją w tym pomyśle i są w sumie swoich zmian lepszą wersja gry z budowaniem talii. Jak lubisz Hero to Shardsy pokochasz!!!
2. Najemnicy (Masz dużo kasy ale nie chcesz rozdrabniać sobie talii, kupujesz najemnika że stołu i zagrywasz go a potem odrzucasz.
3. Fajniejsze zależności między kartami nie tylko w obrębie frakcji
4. Bohaterowie według mnie lepiej rozwiązani niż w Hero Realms.
Ja zagram w Hero ale Shardsy to ewolucją w tym pomyśle i są w sumie swoich zmian lepszą wersja gry z budowaniem talii. Jak lubisz Hero to Shardsy pokochasz!!!
Jestem tak stary, że pamiętam internet do którego sie dzwoniło...
Moim zdaniem we wszystkim są lepsze. Hero realms, zestaw ze wszystkimi bohaterami finalnie sprzedałem. Po kupnie Shardsow już HR nie wyciągaliśmy na stół.
Ale to moja subiektywna opinia

Dodatkowo, uważam, że grafiki w Shardsach są lepsze.
Hmm ale coś konkretniejszego?Migello84 pisze: ↑29 cze 2024, 14:13Moim zdaniem we wszystkim są lepsze. Hero realms, zestaw ze wszystkimi bohaterami finalnie sprzedałem. Po kupnie Shardsow już HR nie wyciągaliśmy na stół.
Ale to moja subiektywna opiniano i oczywiście również moich znajomych graczy
finalnie, chętniej siadamy do Shardsòw.
Dodatkowo, uważam, że grafiki w Shardsach są lepsze.
Ja po prostu bazowo lubię bardziej fantasy niż si-fi.
Stąd mój dylemat.
A ok. Dopiero potem ogarnąłem post Gregoffa.
Tutaj jestem neofitą. Na początku grafiki mnie znechęcały, teraz patrząc na dodatek stwierdzam, że są świetne. Może to efekt opatrzenia się tych wszystkich grafik generowanych przez AI...
- psia.kostka
- Has thanked: 566 times
- Been thanked: 1316 times
Szalu nie ma z tych kilku fotosow co widzialem.
Ale gdyby to bylo StarWars, LOTR czy inne malowanie klasy MtG, to nie musialbym rzezbic zbiorek na ukulanie 100 egzemplarzy do radosnego finalu

O widzisz, to tego sie nie spodziewalem. To tym bardziej trzeba wydac w PLteraz patrząc na dodatek stwierdzam, że są świetne

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- psia.kostka
Moge puscic zamowienie z dostawa na Poznan. Ale musicie wylonic jednego Meza Zaufania
Sianko zostaloby na koszulki Wam
Skrobnijcie moze lepiej w watek grupowych zamowien moich.
Organizujcie sie w grupki 3osobowe i dzialamy:
viewtopic.php?t=82466

Sianko zostaloby na koszulki Wam

Skrobnijcie moze lepiej w watek grupowych zamowien moich.
Slask, Poznan, Pomorze, Kujawy

Organizujcie sie w grupki 3osobowe i dzialamy:
viewtopic.php?t=82466
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
A takie pytanko czy ktoś wie dlaczego Portal nazywa akcje dodrukiem jeśli nie wydrukował jeszcze nigdy wcześniej tych dodatków? 

Nie wiem czemu taka nazwa, ale pomysł jest brany od innej firmy GMT chyba, która organizuje P500.
- psia.kostka
Bo to nie jest pierwszy produkt, ktory trafil do tej akcji. Najpierw byla akcja dodruk, dodrukowujaca starsze tytuly.
Teraz pod ten sam mechanizm/akcje podpieto premierowe pudelko.
Ale nazwa juz sie przyjela i utrwalila wsrod fanow portalu.
Teraz pod ten sam mechanizm/akcje podpieto premierowe pudelko.
Ale nazwa juz sie przyjela i utrwalila wsrod fanow portalu.
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 100 times
- Kontakt:
Może komuś się przyda w kontekście kończącej się niedługo Akcji Dodruk:
-
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 23 times
Jak wygląda możliwość dołożenia rozszerzeń po angielsku do polskiej podstawki? Przyznam szczerze, że coraz mniej wierzę w sukces akcji, a wygląda to fajnie... 
- psia.kostka
A coz to za defetyzm w szeregach?
Spoiler:

Też wziąłem. Póki co same dodatki, podstawkę kupię jeśli skcja dodruk wypali.
Grał ktoś w 3, 4 osoby? Są jakieś ciekawe warianty poza "każdy na każdego"?
Grał ktoś w 3, 4 osoby? Są jakieś ciekawe warianty poza "każdy na każdego"?
- Ciuniek
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 422 times
Odpowiedź na pytanie "czy warto grać w Shards of Infinity na więcej niż dwie osoby" brzmi: nie warto. Ale jeśli już trzeba, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby przeszczepić tu jedyny według mnie względnie sensowny tryb wieloosobowy z którychś Realmsów.
1. Możesz atakować tylko gracza na lewo od Ciebie.
2. Czyli: obrażenia otrzymujesz tylko od gracza na prawo od Ciebie.
3. Gra kończy się w momencie wyeliminowania jednego z graczy, zwycięzcą zostaje ten, który tego dokonał.
1. Możesz atakować tylko gracza na lewo od Ciebie.
2. Czyli: obrażenia otrzymujesz tylko od gracza na prawo od Ciebie.
3. Gra kończy się w momencie wyeliminowania jednego z graczy, zwycięzcą zostaje ten, który tego dokonał.
- claymore77
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
Z najnowszych danych Portala - pozostało 70 sztuk do kupienia by druk dodatków ruszył z kopyta. Ostatnia prosta - 10 sztuk na dzień. Czy realna? Kto może niech namawia niedowiarków, że "Shardsy" to najlepszy deckbuilder i warto dać mu szansę. A z dodatkami będzie smakował jeszcze lepiej!
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1242 times
- Been thanked: 1464 times
Przy grze na więcej niż 2 osoby całkiem sensowny jest wariant, a którym obrażenia daje się każdemu rywalowi po równo czyli jeśli np dajemy 10 obrażeń to zarówno gracz X jak i Y bierze 10 obrażeń. Ta zasada sprawia, że nie ma poczucia niesprawiedliwości i umawiania się graczy na konkretnego rywala. I nie jest to nawet żadna własną wymyślona zasada tylko jeden z wariantów przedstawionych w instrukcji.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1708 times
- Been thanked: 1859 times
A zwielokrotnia się przy tym życie każdego z graczy? Bo jeśli nie, to brzmi jak sposób na krótszą rozgrywkę.seki pisze: ↑08 lip 2024, 10:10 Przy grze na więcej niż 2 osoby całkiem sensowny jest wariant, a którym obrażenia daje się każdemu rywalowi po równo czyli jeśli np dajemy 10 obrażeń to zarówno gracz X jak i Y bierze 10 obrażeń. Ta zasada sprawia, że nie ma poczucia niesprawiedliwości i umawiania się graczy na konkretnego rywala. I nie jest to nawet żadna własną wymyślona zasada tylko jeden z wariantów przedstawionych w instrukcji.