Aeon Trespass: Odyssey (Marcin Wełnicki)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
Dekoy
Has thanked: 18 times
Been thanked: 19 times

Re: Aeon Trespass: Odyssey (Marcin Wełnicki)

Post autor: Dekoy »

Doom to jedna z rzeczy, która systemowo mi nie leży w ATO. No bo zastanówmy się jakie gracz ma możliwości żeby go nie zdobywać. Wpłyniesz na nieodkryty kafel i możesz dostać doom, nie wiesz tego wczesniej, dokonasz wyboru w story i dostajesz doom bo zle wybrales, w niektórych walkach też jak nie pójdzie to dostaje się doom. Z osobistego doświadczenia znakomita większość moich punktow dostałem "bo tak" co dalo na końcu taki efekt, że dosłownie na ostatniej prostej, gdzie gra wymagała przemieszczenia się z punktu A do B, mogłem przegrać kampanie bo musiałem przepłynąć nowym szlakiem gdzie nazbieralbym doomow ponad limit.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator
Has thanked: 3731 times
Been thanked: 3929 times

Post autor: japanczyk »

Dekoy pisze: 02 lip 2024, 20:17 Doom to jedna z rzeczy, która systemowo mi nie leży w ATO. No bo zastanówmy się jakie gracz ma możliwości żeby go nie zdobywać. Wpłyniesz na nieodkryty kafel i możesz dostać doom, nie wiesz tego wczesniej, dokonasz wyboru w story i dostajesz doom bo zle wybrales, w niektórych walkach też jak nie pójdzie to dostaje się doom. Z osobistego doświadczenia znakomita większość moich punktow dostałem "bo tak" co dalo na końcu taki efekt, że dosłownie na ostatniej prostej, gdzie gra wymagała przemieszczenia się z punktu A do B, mogłem przegrać kampanie bo musiałem przepłynąć nowym szlakiem gdzie nazbieralbym doomow ponad limit.
Jest ryzyko, jest zabawa

A calkiem serio - Doom progresuje story, pokazuje progres "przeciwnika", otoczenia, sprawia, ze nie czujemy sie jak w sandboxie, tylko historia sie dzieje na naszych oczach, a my jestesmy jej czescia
I nie jest prawda, ze nic sie nie da zrobic z Doomem - jest OIDP technologia, ktora pozwala rzucac na to czy dostaniesz Doom z eksploracji czy nie za Argo Fate
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator
Has thanked: 1692 times
Been thanked: 1851 times

Post autor: Mr_Fisq »

(WIP) Indeks:

Pierwsze wrażenia:
Spoiler:
Recenzje: Opinie o dodatkach: Długość gry:
Spoiler:
Impresje:
Spoiler:
Jak chcecie dodać coś - sekcję/link piszcie na PM.
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Awatar użytkownika
Dekoy

japanczyk pisze: 02 lip 2024, 21:20 Jest ryzyko, jest zabawa

A calkiem serio - Doom progresuje story, pokazuje progres "przeciwnika", otoczenia, sprawia, ze nie czujemy sie jak w sandboxie, tylko historia sie dzieje na naszych oczach, a my jestesmy jej czescia
I nie jest prawda, ze nic sie nie da zrobic z Doomem - jest OIDP technologia, ktora pozwala rzucac na to czy dostaniesz Doom z eksploracji czy nie za Argo Fate
w żadnym miejscu nie napisałem, że nic nie można z Doom zrobić. Chodzi mi tylko o to, że jako gracz nie mam prawie w ogóle nad tym kontroli, dostaję Doom mimowolnie i jak zaczynałem swoją przygodę z C1 to myślałem, że doom na mapie będzie takim hintem czy płynę w dobrą stronę, no ale nie, rozmieszczenie jest zdaje się losowe. Zdaję sobie sprawę, że gra chce budować napięcie ale jak na sam koniec, kiedy wylosowało mi punkt docelowy po przekątnej mapy to zanim tam dopłynąłem to nazbierałem kilkanaście punktów Doom co siłowo wymusza przegranie kampanii. I jaki ma sens granie drugi raz pół roku żeby ominąć te kafle terenu, przez które przegrałem wcześniej? Żaden
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator

Przymierzam się do drugiego podejścia do tej gry i zastanawiam się jak osoby które już ją trochę ograły oceniają dodatki:
1. Dodatkowe tytany: Skyseer, Gamechanger.
2. Kartonowe kafelki mapy.
3. Mata.
4. Odyssey Godforms Miniature Set.
5. Nymphs Last Call Collectible Box Set
6. Dodatkowe kostki

oraz jak zapatrujecie się na nadchodzące dodatki "logistyczne" i urozmaicające:
7. Last Tome Campaign Binder & Tuckbox
8. Dodakowe nemesis/primordiale.
9. Epilogi do C1-3 i C4-5

Ja czytając odniosłem wrażenie że:
1. Tytani: zdecydowanie na plus (ale nie "must have") - nie tylko zwiększają różnorodność, ale pozwalają lepiej dopasować się do konkretnych przeciwników.
2. Kartonowe kafelki: "Co kto lubi", ale pod kątem optymalizacji "logistyki" gry lepiej sprawdzają się karty (koszulki przyklejane do kartek przyśpieszające rozkładanie).
3. Mata: jw. Ale pod kątem logistyki znowu chyba wygrywa rozwiązanie podstawowe (w kontekście np. przechowywania).
4.Godforms: cena vs to jak często będą trafiać na stół wypada mało korzystnie.
5. Nymphs: jw. cena vs to jak często będą trafiać na stół wypada mało korzystnie.
6. Kostki: do solo, raczej zbytek.
7. Segregator z wkładkami: zapowiada się jako coś bardzo pomocnego, porządkującego, tylko drogo.
8. Nowi przeciwnicy: po recenzji Wojennika odnoszę wrażenie, że przydaliby się do podbicia różnorodności starć.
9. Epilogi: "Panie, po co Ci więcej godzin rozgrywki w tę grę"

Jeśli pominąłem jakieś wartościowe/rokujące dodatki to też dajcie znać.
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers)
Awatar użytkownika
Dekoy

Spoiler:

1. Tytanów bierz, dają dużo do gameplayu
2. Są zwolennicy i przeciwnicy, według mnie zbędny kolekcjonerski dodatek bo to kolejny karton, który gdzieś trzeba trzymać
3. Tak jak lubię maty tak tutaj nie widzę potrzeby jeśli się ma jakąs od innej gry. Chodzi o to, że na macie od innej gry trzymam mapę świata a jak trzeba walczyć to tą matę przykrywam planszą gry i jak skończę pojedynek to zdejmuję planszę a pod spodem mam już gotową mapę do kontynuowania gry. W ten sposób mieszczę się na jednym stole i nie muszę jakoś specjalnie kombinować, sztywność planszy tutaj jest czynnikiem decydującym.
4. Kolekcjonerskie, wyciągane do gry są baaardzo rzadko i tylko na chwilę
5. Jak wyżej
6. Nigdy nie zabrakło mi kostek ale może jak się gra w dwie osoby i więcej to dodatkowe kostki mogą się przydać żeby ich ciągle nie zbierać ich po całym stole. Dla solo zbędny dodatek

7. Dla mnie must have, rozwiązuje w większości problemy z organizacją gry
8. One będą w wave 2 czyli za sto lat ale ja biorę wszystkie, bossów nigdy nie za mało
9. Tutaj sam nie wiem, z tego co kiedyś przeczytalem jak ludzie dostawali wersje w pdf, że jednocześnie super extra i w ogóle emejzing ale z drugiej strony nic one nie wnoszą, nie ma tam "gry". Więc może ktoś tutaj się wypowie, kto ma i sam bym się chętnie dowiedział jak jest w rzeczywistości.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2024, 09:54 przez Curiosity, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: cytowanie
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

Mr_Fisq pisze: 03 lip 2024, 08:57 Przymierzam się do drugiego podejścia do tej gry i zastanawiam się jak osoby które już ją trochę ograły oceniają dodatki:
1. Tytani: zdecydowanie na plus (ale nie "must have") - nie tylko zwiększają różnorodność, ale pozwalają lepiej dopasować się do konkretnych przeciwników.
Skyseer'a jeszcze nie mam, ale Gamechanger to doslownie Gamechanger ;)
Mr_Fisq pisze: 03 lip 2024, 08:57 2. Kartonowe kafelki mapy.
2. Kartonowe kafelki: "Co kto lubi", ale pod kątem optymalizacji "logistyki" gry lepiej sprawdzają się karty (koszulki przyklejane do kartek przyśpieszające rozkładanie).
IMHO kompletnie zbedny bajer + wymusza posiadanie drugiego stolu :P
Mr_Fisq pisze: 03 lip 2024, 08:57 3. Mata.
3. Mata: jw. Ale pod kątem logistyki znowu chyba wygrywa rozwiązanie podstawowe (w kontekście np. przechowywania).
Polecam, wygodna
Mr_Fisq pisze: 03 lip 2024, 08:57 4. Odyssey Godforms Miniature Set.
To sa collector's piece - jak Godforms dodaja pewnie "o kurka! to sie dzieje, udal sie awakening, rozwalamy typa!" tak nimfy sstoja i wyciagasz je 5 razy na caly cykl
Mr_Fisq pisze: 03 lip 2024, 08:57 6. Dodatkowe kostki
Polecam, u nas drugi zestaw zrobil robote - pod solo, raczej niepotrzebne
Mr_Fisq pisze: 03 lip 2024, 08:57 7. Last Tome Campaign Binder & Tuckbox
7. Segregator z wkładkami: zapowiada się jako coś bardzo pomocnego, porządkującego, tylko drogo.
Szczerze po tym jak go pokazali mam mieszane uczucia, ale i tak pewnie lepszy nzi nasza samorobka
Mr_Fisq pisze: 03 lip 2024, 08:57 8. Dodakowe nemesis/primordiale.
8. Nowi przeciwnicy: po recenzji Wojennika odnoszę wrażenie, że przydaliby się do podbicia różnorodności starć.
I tak nie przelamiesz nimi zasad cyklu - stawiam, ze beda do uzycia w Mnesthis Theatre lub w Herkulesie
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator

I jeszcze odnośnie klimatu:
ostatecznie to takie Neon Genesis Evangelion przeniesione w czasy starożytnej Grecji + zamiast odniesień chrześcijańskich, odniesienia do mitologii greckiej, i w długiej perspektywie (fabuły 2-3 cykli) jeszcze bardziej pokręcone, ale mimo wszystko trzymające się kupy?

(nie neguję tu fabularnej własnej tożsamości gry, bardziej zastanawiam się, do czego to podobne ;) )

Tytani niby wizualnie bardziej kojarzą mi się z Shingeki no Kyojin, ale cała reszta jakoś tak bardziej mi do NGE pasuje.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

Mr_Fisq pisze: 03 lip 2024, 10:29 Tytani niby wizualnie bardziej kojarzą mi się z Shingeki no Kyojin, ale cała reszta jakoś tak bardziej mi do NGE pasuje.
Bo to amalgamat zaczerpnietych pomyslow polaczony w cos nowego - Tytani i Banaleon ewidentnie nawiazuja do Evangelionow i Entry Plug
W drugim cyklu juz bylo dosyc otwarte nawiazanie do Attack on Titan ;)
Trzeci podobno jest kompletnie odjechany, nie nawiazuje do niczego wprost
Awatar użytkownika
brazylianwisnia
Has thanked: 313 times
Been thanked: 1126 times

Post autor: brazylianwisnia »

@Mr_Fisq
Mam skyseer ale nie zamierzam korzystać. Jakos nie lubie takich postaci z innego uniwersum. Game changer chyba pozostał w podstawce na stałe? Jest przecież integralną częścią gry.
Mata moim zdaniem jest sztos, uwielbiam na tym grać. Logistycznie cykl i tak trzeba przechowywać poza pudełkiem więc mata leży u mnie zwinięta razem z dużym pudłem od gamegenic gdzie wchodza kary od cyklu, kafelki terenow, karty secret. Dzięki temu 10min i gra rozłożona. Tak samo złożenie.

Co do dodatkowych primordiali to moim zdaniem można spokojnie zagrać każdy cykl 2x zanim znudzi się to co jest w pudle. Dlatego to co jest w core, w cyklu 4 i 5 możnaby i 600 godz pograć. Jeśli chciałbym więcej to brał bym..Kingdoms Forlorn I dodatki :P myślę, ze lepsza różnorodność po cyklach niż jakiekolwiek dodatki z bossami.
Moim zdaniem:
ATO>cykl 4&5 > Kingdoms Forlorn core > duże dodatki KF > Aeon Trespass Sins of Herakles> SoH duże dodatki > wszystkie małe dodatki gameplay > dodatki kosmetyczne jak godforms, kafle

Tak bym szedł w kolejności jeśli chcesz wykładać więcej i więcej kasy. Kingdoms Forlorn zapowiada się naprawdę świetnie. Jak idealna adaptacja Dark Souls z ulepszona mechanika ATO...Polecam choć rzucić porządnie okiem.

No i osobiście wziąłem ATO all-in gameplay I KF all-in gameplay + wszystkie maty :P
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
Sixshot
Has thanked: 78 times
Been thanked: 63 times

Post autor: Sixshot »

Moim zdaniem to niema reguły co i jak brać.
Ja np wziąłem ATO 1-5 ze wszystkimi minidodatkami itp. Dodatkowo wziąłem godformy bo mi się po prostu podobały figurki i mam gdzieś ,że wyląduje raz na jakiś czas ,ale jak już wyląduje to będzie bardziej epicko :D
Do tego wziąłem binder z praktycznego punktu widzenia. I jeszcze podstawkę Kingdoms Forlorn na dobicie za jakiś czas.
Zastanawiam się jeszcze czy nie dodać sobie kafli kartonowych i apki z narracja głosową.
Awatar użytkownika
brazylianwisnia

Sixshot pisze: 03 lip 2024, 11:13 Moim zdaniem to niema reguły co i jak brać.
Ja np wziąłem ATO 1-5 ze wszystkimi minidodatkami itp. Dodatkowo wziąłem godformy bo mi się po prostu podobały figurki i mam gdzieś ,że wyląduje raz na jakiś czas ,ale jak już wyląduje to będzie bardziej epicko :D
Do tego wziąłem binder z praktycznego punktu widzenia. I jeszcze podstawkę Kingdoms Forlorn na dobicie za jakiś czas.
Zastanawiam się jeszcze czy nie dodać sobie kafli kartonowych i apki z narracja głosową.
Godformy są ładne. Nawet mnie kusiły ale mam tyle figurek do pomalowania, że powiedziałem sobie stop :P
O Last Tome zapomnialem. Sam wziąłem i myśle, że będzie bardzo pomocny.
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
Awatar użytkownika
Mr_Fisq
Administrator

Sixshot pisze: 03 lip 2024, 11:13 Moim zdaniem to niema reguły co i jak brać.
Ale jak już ludzie trochę pograli, to można zebrać ich doświadczenia, "uśrednić" i na tej podstawie wnioskować co najczęściej się sprawdza.
brazylianwisnia pisze: 03 lip 2024, 11:08 Co do dodatkowych primordiali to moim zdaniem można spokojnie zagrać każdy cykl 2x zanim znudzi się to co jest w pudle. Dlatego to co jest w core, w cyklu 4 i 5 możnaby i 600 godz pograć. Jeśli chciałbym więcej to brał bym..Kingdoms Forlorn I dodatki :P myślę, ze lepsza różnorodność po cyklach niż jakiekolwiek dodatki z bossami.
Moim zdaniem:
ATO>cykl 4&5 > Kingdoms Forlorn core > duże dodatki KF > Aeon Trespass Sins of Herakles> SoH duże dodatki > wszystkie małe dodatki gameplay > dodatki kosmetyczne jak godforms, kafle
Kingdoms Forlorn to dla mnie dalej niewiadoma.

ATO po tym jak niektórzy przeszli 3 cykle wydaje się dość pewnym produktem. Do ustalenia zostaje czy dodatki poprawiają jakieś istotne problemy z grą.

SoH - tu obawiam się już przeeksploatowania formatu ATO, a może i zespołu deweloperskiego.
brazylianwisnia pisze: 03 lip 2024, 11:57 Godformy są ładne.
Pytanie jak często trafiają na stół?
Awatar użytkownika
brazylianwisnia

Mr_Fisq pisze: 03 lip 2024, 12:27 Kingdoms Forlorn to dla mnie dalej niewiadoma.

ATO po tym jak niektórzy przeszli 3 cykle wydaje się dość pewnym produktem. Do ustalenia zostaje czy dodatki poprawiają jakieś istotne problemy z grą.
KF to mechaniczne rozwinięcie ATO. Na podstawie znajomości ATO I prezentowanych informacji to jest niskie ryzyko. Mechanicznie na bank będzie majstersztyk . Za fabułę odpowiada głównie czlowie, który mocno pracowała przy ATO core. Jest dużo ulepszeń jak choćby to, że na solo możemy grać mniejsza ilością postaci, mamy świetnie rozwiązane Minionki także korzystające z kart bp/AI, bardziej personalne historię, duża modulowosc, drop in/out coop z permanentnie zmieniającym się światem...wygląda to naprawdę dobrze.
SoH - tu obawiam się już przeeksploatowania formatu ATO, a może i zespołu deweloperskiego.
Dodatki to głównie więcej tego samego. Może dalsze cykle zmniejsza czegos wpływ ale tu wady są zaszyte w core. Jednym też z tego co zapomniałem wspomnieć to granie z instrukcją. Nawet po 50h potrafi się mylić kiedy i jak działa knockback, knockdown, bonus attack, chain break, jak działa dalszą część ataku gdzy mamy pełny unik a jak gdy pełny blok, pamiętać o crit evade albo critt miss evade... Tego dodatki nie naprawia ale to kolejna cena wejsca w system. Warto z tym się pomęczyć bo gra wynagradza.
Kurcze zapomniałem też wspomnieć jak świetne są tutaj critical hity. To nie jest jakiś bonus damage. Tu jak walnisz krytykiem bossa to czasem wyrywasz mu cześć ciała i później ta częścią ciała go lejesz albo odpala się specjalny event fabularny...zupełnie inne emocje niż jakiś ekstra damage w innych grach.

Co do wyeksploatowania formuły to może tak być. Wszystko może się znudzić. Dlatego podałem jakby kolejność zagłębiania się gdy nie masz dosyć. To z pewnością nie jest ostatnia możliwośc zakupu ATO czy KF więc można wejść na pewną głębokość i najwyżej za 2-3 lata pogłębić (lub nie). Z tego samego powodu wolałbym właśnie wziąć KF niz SOH czy małe dodatki które są w cenie 1/4 KF core każdy oferując 1 bossa.
brazylianwisnia pisze: 03 lip 2024, 11:57 Godformy są ładne.
Pytanie jak często trafiają na stół?
Trafiają bardzo rzadko. U mnie w cyklu jeden zero razy :) wiem, że dalej jest niby trochę częściej ale bez szału. To raczej produkt do pomalowania i postawienia na półke.
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

brazylianwisnia pisze: 03 lip 2024, 12:56 Trafiają bardzo rzadko. U mnie w cyklu jeden zero razy :) wiem, że dalej jest niby trochę częściej ale bez szału. To raczej produkt do pomalowania i postawienia na półke.
To musiales miec niesamowitego pecha
U nas kilka razy zdarzyl sie Awakening, chyba nawet przy ostatecznej walce z Pursuerem, co sprawilo ze byl to iscie epicki moment
Awatar użytkownika
brazylianwisnia

japanczyk pisze: 03 lip 2024, 13:10
brazylianwisnia pisze: 03 lip 2024, 12:56 Trafiają bardzo rzadko. U mnie w cyklu jeden zero razy :) wiem, że dalej jest niby trochę częściej ale bez szału. To raczej produkt do pomalowania i postawienia na półke.
To musiales miec niesamowitego pecha
U nas kilka razy zdarzyl sie Awakening, chyba nawet przy ostatecznej walce z Pursuerem, co sprawilo ze byl to iscie epicki moment
Miałem chyba tylko 7 śmierci tytanów w walce. Ledwie 11-15 razy ciągnięty był obol więc statystycznie powinno coś się trafić ale 10 nie wypadło..
tommyray
Has thanked: 585 times
Been thanked: 951 times
Kontakt:

Post autor: tommyray »

@Mr_Fisq`
Gamechanger istotny ale jest i tak na sztywno w pudle bo związany z progresem gry. Skyseer - opcja do odblokowania w MT. Mówią że świetny tytan. Pierwszy print miał Skyseer w każdym pudle.
2. Kartonowe kafelki mapy.
Must have wg mnie, dla innych zbytek. Ciężkie i drogie.
3. Mata.
Jak masz jebitny stół... Ja muszę wysuwać duże obręby planszy poza stół żeby się pomieścić, dlatego mata absolutnie nie.
4. Odyssey Godforms Miniature Set. -
Zamówione. Fajne ale bytność na stole w kategorii jak figurki do TG - chwila i do widzenia.
Zero gameplay value.
6. Dodatkowe kostki
Mam. Zamówione gdy jeszcze myślałem o graniu z innymi w tego behemota. Tylko dla kilku graczy siedzących z dala od siebie. Poza tym - nie wolno mieszać, bo są limitowane i jest zasada przechodzenia na wyższy tier kosci gdy brak już słabszych.
7. Last Tome Campaign Binder & Tuckbox
Mam samoróbkę. Mam zamówione. Nie widze grania bez czegoś podobnego. Organizuje to grę na wzór ISS V.
8. Dodakowe nemesis/primordiale.
Zamówione. Ale to zbytek. Ilość primordiali w cyklu jest wystarczająca a i tak może się nie dasz rady odpowiednio wycraftować aby mieć dobrą sprzętową kontrę na każdego. To tak jakby świeżo wchodzącemu w KDM wpychać dkolejne odatki do gardła, "bo lepiej więcej" podczas gdy lepiej to po prostu wpierw ograć podstawkę.
9. Epilogi do C1-3 i C4-5
Mam. Ciekawostka stworzona z myślą o dopłatach do transportu. Nie przywiązywałbym do tego uwagi. Mam ale jest to tak pomijalne, że nic się nie traci (przynajmniej z perspektywy Onward Odyssey"
Awatar użytkownika
Dekoy

a co sądzicie o oprawionych księgach? Z pozoru bzdura ale jak na filmiku z prezentacji zobaczyłem, że po otworzeniu się nie zamykają i nie trzeba z nimi walczyć :evil: to tak jakby sensu nabrały znacznego. Tylko ta cena to kosmiczna jest
Jes ibn Jester
Has thanked: 7 times
Been thanked: 64 times
Kontakt:

Post autor: Jes ibn Jester »

japanczyk pisze: 03 lip 2024, 10:04 Skyseer'a jeszcze nie mam, ale Gamechanger to doslownie Gamechanger ;)
Zrób teatr to będziesz miał - genialny tytan :D
Klubokawiarnia Kawadzieścia - 700+ gier, planszówkowy klimat i blisko Metra
tommyray
Has thanked: 585 times
Been thanked: 951 times
Kontakt:

Post autor: tommyray »

Dekoy pisze: 03 lip 2024, 13:57 a co sądzicie o oprawionych księgach? Z pozoru bzdura ale jak na filmiku z prezentacji zobaczyłem, że po otworzeniu się nie zamykają i nie trzeba z nimi walczyć :evil: to tak jakby sensu nabrały znacznego. Tylko ta cena to kosmiczna jest
Widząc jak niektórym rozlazły się księgi do podstawki to wziałem do c4-5 bo są chyba jeszcze grubsze. Drogie, ale tyle słabszych gier jest na półkach do sprzedania... świetnie się to zamortyzuje 8)
Awatar użytkownika
japanczyk
Moderator

tommyray pisze: 03 lip 2024, 13:47 nie wolno mieszać, bo są limitowane i jest zasada przechodzenia na wyższy tier kosci gdy brak już słabszych.
co.
Musze doczytac :P
Awatar użytkownika
Sever
Has thanked: 63 times
Been thanked: 33 times

Post autor: Sever »

Dekoy pisze: 03 lip 2024, 13:57 a co sądzicie o oprawionych księgach? Z pozoru bzdura ale jak na filmiku z prezentacji zobaczyłem, że po otworzeniu się nie zamykają i nie trzeba z nimi walczyć :evil: to tak jakby sensu nabrały znacznego. Tylko ta cena to kosmiczna jest
Wziąłem dla podstawki i dodatku, w książce od mojego cyklu 1 strony się tragicznie rozklejają więc dla mnie must have.
Terry Pratchett - Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata.
Awatar użytkownika
brazylianwisnia

japanczyk pisze: 03 lip 2024, 14:42
tommyray pisze: 03 lip 2024, 13:47 nie wolno mieszać, bo są limitowane i jest zasada przechodzenia na wyższy tier kosci gdy brak już słabszych.
co.
Musze doczytac :P
Ilosc kosci jest taka jaka ma być a jak np będziesz miał rzucić 7 czerwonymi(jest 6) to wymieniasz 2 czerw na 1 czarna i kulasz 5czerw, 1czarna. Tak samo z czarnymi i białymi.
MisioKret
Has thanked: 33 times
Been thanked: 22 times

Post autor: MisioKret »

Nie będzie taniej zrobić coś takiego?: https://boardgamegeek.com/thread/312293 ... -loosing-p
Awatar użytkownika
Sever
Has thanked: 63 times
Been thanked: 33 times

Post autor: Sever »

MisioKret pisze: 03 lip 2024, 15:23 Nie będzie taniej zrobić coś takiego?: https://boardgamegeek.com/thread/312293 ... -loosing-p
Pewnie że można, chociaż mi się podobają książki w twardej okładce, szczególnie że przy KDM mi się to świetnie sprawdza.
Terry Pratchett - Smok to metafora całej przeklętej ludzkiej egzystencji. Jakby sam w sobie nie był paskudny, to jeszcze jest wielki, gorący i lata.
ODPOWIEDZ