(Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
- polwac
- Has thanked: 1174 times
- Been thanked: 462 times
Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
Jest jakieś konkretne info kiedy pojawi się w sklepach dodruk Halo wieża?
Paweł
"Jedyny sposób, aby zwyciężyć w kłótni, to unikać jej." - Dale Carnegie
- vnzk
- Has thanked: 337 times
- Been thanked: 536 times
- polwac
O to niemiła niespodzianka. Na aleplanszowki.pl jest info, że koniec lipca, więc myślałem, że już na dniach pojawi się w sklepach.
Paweł
- Apos
- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1226 times
- Kontakt:
Musiał być mały nakład + wiele osób skusiło się na grę za 57zł. Nie planowałem kupna, ale w takiej cenie warto było zaryzykować.
Gra jednak się nie sprawdziła i poszła dalej w świat.
Po zeskanowaniu kodu QR, który znajduje się w Dzienniku lotu z gry Halo wieża zostałem przeniesiony do pliku PDF. Zawiera on scenariusze i potrzebne do nich elementy, do samodzielnego wydrukowania. Czy jest gdzieś dostępny taki plik z scenariuszem z kapitanem Wroną? Skoro nie ma go w w pudełku, to chociaż mogliby udostępnić taki plik, aby każdy zainteresowany samemu mógł go sobie wydrukować.
- Dako
- Has thanked: 399 times
- Been thanked: 372 times
Była tu wcześniej długa dyskusja na ten tematTomek7 pisze: ↑13 lip 2024, 11:59 Po zeskanowaniu kodu QR, który znajduje się w Dzienniku lotu z gry Halo wieża zostałem przeniesiony do pliku PDF. Zawiera on scenariusze i potrzebne do nich elementy, do samodzielnego wydrukowania. Czy jest gdzieś dostępny taki plik z scenariuszem z kapitanem Wroną? Skoro nie ma go w w pudełku, to chociaż mogliby udostępnić taki plik, aby każdy zainteresowany samemu mógł go sobie wydrukować.

Był link do pobrania a jak nie znajdziesz to odezwij się na PW
- Lucky Duck Games
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 1092 times
Będzie zaraz po wakajach live u Piotrka z Michałem i pełne uaktualnienie sytuacji wydawniczej.rand pisze: ↑24 cze 2024, 14:40 @Lucky Duck Games będziecie robić jakąś aktualizacje odnośnie gier zaplanowanych na rok 2024? Chodzi o to kiedy mniej więcej jakie gry wyjdą, czy jakieś już w tym momencie wiecie, że spadną na rok 2025. Może jakiś live na planszowe newsy? Niestety na Waszej stronie wszystkie zapowiedzi widnieją jako 2025.
Na ten moment:
Lipiec: dodruk Diuna Imperium, premiera Diuna Imperium: Powstanie, dodruk Turing Machine.
Sierpień: dodruk Flamecraft i Kroniki zgrodni
Wrzesień: premiery na Spodku: Yokochama, Hen daleko, Art society (tu na pewno jeszcze do potwierdzenia, ale takie są plany)
Tak, właśnie zapowiedzieliśmy ten tytuł na naszym FB.
Gra wyprzedała nam się w jeden dzień, a nakład wcale mały nie był. Jest jeszcze w pojedynczych sklepach.
We wrześniu powinien dotrzeć do nas dodruk, kolejny jest też zamówiony i dotrze na koniec roku.
- rand
- Has thanked: 147 times
- Been thanked: 139 times
Gdzieś na FB mignął mi post od kaczek lub Michała H. odnośnie statusu bieżących zapowiedzi. Ktoś wie gdzie to znajdę lub ma screena? Przeszukałem chyba wszystkie grupy planszówkowe i nie mogę tego znaleźć.
- kurdzio
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 492 times
A ten post nad Tobą to nie o to chodzi?
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
- rand
- Has thanked: 147 times
- Been thanked: 139 times

Dzięki!
- bardopondo
- Has thanked: 203 times
- Been thanked: 252 times
ktoś ma jakieś info kiedy tę Diunę Uprising wysyłają?. dostałem jakiegoś SMS, że jakaś paczka... dodatkowe dane adresowe im potrzebne.., ale numer z Pakistanu i link jest na 99.9% podejrzany...
To jest skam. Nie właź w to. Ostatnio robią skurkowańce jakąś grubą kampanie i próbują ludzi okraść. Przedtem nic mi nie przychodziło a w tym miesiącu już 2 SMSy.bardopondo pisze: ↑16 lip 2024, 15:03 ktoś ma jakieś info kiedy tę Diunę Uprising wysyłają?. dostałem jakiegoś SMS, że jakaś paczka... dodatkowe dane adresowe im potrzebne.., ale numer z Pakistanu i link jest na 99.9% podejrzany...
- polwac
u mnie to samo, phishing jak nicmichaldz1 pisze: ↑16 lip 2024, 15:12To jest skam. Nie właź w to. Ostatnio robią skurkowańce jakąś grubą kampanie i próbują ludzi okraść. Przedtem nic mi nie przychodziło a w tym miesiącu już 2 SMSy.bardopondo pisze: ↑16 lip 2024, 15:03 ktoś ma jakieś info kiedy tę Diunę Uprising wysyłają?. dostałem jakiegoś SMS, że jakaś paczka... dodatkowe dane adresowe im potrzebne.., ale numer z Pakistanu i link jest na 99.9% podejrzany...
Paweł
- pabula
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 97 times
To czy polskie wydanie mamy wspierać na kickstarterze czy to będzie wydane później?
- Hardkor
- Has thanked: 1568 times
- Been thanked: 1142 times
- Kontakt:
Będzie edycja standardowa normalnie w sklepach, a Deluxe w drobnej ilości u nich w sklepie.pabula pisze: ↑22 lip 2024, 14:03To czy polskie wydanie mamy wspierać na kickstarterze czy to będzie wydane później?
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
@Lucky Duck Games
Jasno i prosto z mostu: Czy wy jesteście poważni?

Pagan - mata spierniczona
Halo Wieża - dosłownie kłamaliście ludziom nt promki
Diuna Imperium Powstanie - literówka na GŁÓWNEJ PLANSZY
W żadnej z tych sytuacji nie czuliście się skłonni do naprawy błędu. Tu zapewne będzie podobnie. Po promkę HW, nie mogę podejść do was do biura bo magazyn macie gdzie indziej. Tu pewnie nie wymienicie mi planszy z drugiego poprawionego druku bo nie. Jak możemy wyciągnąć konsekwencje wobec was, w obliczu takiego podejścia do klientów?
Jasno i prosto z mostu: Czy wy jesteście poważni?

W żadnej z tych sytuacji nie czuliście się skłonni do naprawy błędu. Tu zapewne będzie podobnie. Po promkę HW, nie mogę podejść do was do biura bo magazyn macie gdzie indziej. Tu pewnie nie wymienicie mi planszy z drugiego poprawionego druku bo nie. Jak możemy wyciągnąć konsekwencje wobec was, w obliczu takiego podejścia do klientów?
Moje gry - http://tiny.cc/sinbadbgg
- miker
- Has thanked: 662 times
- Been thanked: 506 times
Nie kupując ich gier. Mam wrażenie, że tylko tyle. Ja ten z tych oszukanych na promkę do Halo Wieża. Z Wawy, ale tu odebrać nie można, bo nie chodzę na konwenty...sinbad78 pisze: ↑27 lip 2024, 16:39 W żadnej z tych sytuacji nie czuliście się skłonni do naprawy błędu. Tu zapewne będzie podobnie. Po promkę HW, nie mogę podejść do was do biura bo magazyn macie gdzie indziej. Tu pewnie nie wymienicie mi planszy z drugiego poprawionego druku bo nie. Jak możemy wyciągnąć konsekwencje wobec was, w obliczu takiego podejścia do klientów?
Cóż, jako że ostatnio praktycznie wszystkie wydawnictwa gier planszowych mają klientów głęboko w d... Ja przestaję kupować gry od nich.
Wiem, nie stracą dużo, bo są inni klienci, nowi lub nie, co dadzą się golić, ale co za dużo to niezdrowo.
Proponuję potraktować planszę z literówką jako ciekawostkę i zarazem przedmiot kolekcjonerski, nabierający wartości z czasem, bo kolejne dodruki będą zapewne już poprawione. Tym bardziej, że literówka nie ma wpływu na samą rozgrywkę, bo oznaczenia efektu pola na planszy są prawidłowe. To jest jednak zupełnie inna kategoria przewinienia niż 2 pozostałe wymienione.sinbad78 pisze: ↑27 lip 2024, 16:39
- veljarek
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 29 times
O kolejna gównoburza, lece po popcorn.
A tak na poważnie, naprawdę to taki potężny problem literówki ?
Czasem zastanawiam się jak niektórzy ludzie funkcjonują w życiu codziennym bo takie niedoróbki są wszędzie wokół nas.
A tak na poważnie, naprawdę to taki potężny problem literówki ?
Czasem zastanawiam się jak niektórzy ludzie funkcjonują w życiu codziennym bo takie niedoróbki są wszędzie wokół nas.