Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
"The Hunters" to gra wojenna dla jednego gracza, w której obejmujemy dowództwo niemieckiego U-Boota podczas II wojny światowej. Naszym celem będzie zatopienie możliwie jak największej liczby alianckich statków i okrętów. W trakcie rozgrywki, na którą składa się cykl kolejnych patroli, będziemy przeczesywać ocean w poszukiwaniu cennych celów. Jako kapitan jednostki będziemy decydować o sposobie podejścia do ataku i przechytrzenia wrogiej eskorty. Samo zatopienie alianckiego statku to jednak nie wszystko. Wraz z końcem patrolu musimy wszak wrócić bezpiecznie do macierzystej bazy...
Tytuł gry: The Hunters: German U-Boats at War, 1939-43
Autor: Gregory M. Smith
Wydawca: Consim Press, GMT Games
Liczba graczy: 1-2
Czas rozgrywki: 120 minut
Cześć,
muszę powiedzieć, że po twoim unboxingu i kilku słowach, w którymś z podsumowań miesiąca zaciekawiłem się grą na tyle żeby zobaczyć sobie w necie gameplay, przeczytać instrukcje i zacząć grać w grę na platformie „vassal”. Bawię się wyśmienicie. Losowość w postaci ciągłych rzutów kośćmi mi absolutnie nie przeszkadza, wręcz przeciwnie - dla mnie jest w grze mnóstwo emocji dzięki za odkopanie gry i polecenie. Dla mnie to ostatnio 10/10 (nieobiektywne).