Hej,
Uzupełniając kolekcję eurasków zauważyłem, że brakuje mi kościanego euro. Szukam średnio ciężkiego lub ciężkiego euro nie tyle z samymi kośćmi co z kośćmi w formie workerplacmentu, ich draft nie jest konieczny. Fajnie jak sweet spot to okolice 3 graczy.
Przychodzą mi do głowy trzy gry,
-Lorenzo il Magnifico
-Pulsar2859
-Troyes
Wiem, że są jeszcze choćby Marco Polo, ale dawno temu się zraziłem i nie mam ochoty wracać czy Teotihuacan ale nagrałem się w nią w przeszłości dość sporo.
Coś pominąłem, coś można dodać, a jeśli coś z tej trójki to która?
Kościany worker placement
- The Fifth Horseman
- Has thanked: 236 times
- Been thanked: 83 times
Re: Kościany worker placement
Jest jeszcze rodzima Diora, poniekąd jakby uproszczone Marco Polo.IrasArgor pisze: ↑19 lip 2024, 22:50 Hej,
Uzupełniając kolekcję eurasków zauważyłem, że brakuje mi kościanego euro. Szukam średnio ciężkiego lub ciężkiego euro nie tyle z samymi kośćmi co z kośćmi w formie workerplacmentu, ich draft nie jest konieczny. Fajnie jak sweet spot to okolice 3 graczy.
Przychodzą mi do głowy trzy gry,
-Lorenzo il Magnifico
-Pulsar2859
-Troyes
Wiem, że są jeszcze choćby Marco Polo, ale dawno temu się zraziłem i nie mam ochoty wracać czy Teotihuacan ale nagrałem się w nią w przeszłości dość sporo.
Coś pominąłem, coś można dodać, a jeśli coś z tej trójki to która?
- warlock
- Has thanked: 1224 times
- Been thanked: 2373 times
- Apos
- Has thanked: 526 times
- Been thanked: 1199 times
- Kontakt:
Lorenzo oraz Troyes to solidne pewniaki. Warto poznać. Od Pulsara się odbiłem ze względu na wygląd oraz tematykę.
Marco Polo lubię, ale dwójkę. Do jedynki nie mogłem nigdy się przekonać - zawsze mi w niej czegoś brakuje. Znajomi lubią natomiast odwrotnie jedynkę - jedni z, a drudzy bez dodatków.
Od siebie zamiast Pulsara polecam klasyka - Zamki Burgundii. Dobrze działa na 2 i 3 osoby. Nowe wydanie jest przepiękne i posiada dużo modułów.
Z tego wybrałbym jeden tytuł i go dobrze ograł

-
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 95 times
Dzięki wielkie za sugestie myślę, że zacznę od Troyes, mam już kilka kosmicznych euro i faktycznie mogę mieć ich przesyt. Lorenzo miałem ale jeszcze zafoliowany poszedł na prezent, a zostawiłem sobie Marco Polo (była kiedyś promka dwie gry za 120 zł), czego do dzisiaj żałuję
. Marco finalnie wylądowało w bibliotece gdzie podrzucałem gry których nie mogłem sprzedać
.
- JollyRoger90
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 309 times
- kuleczka91
- Has thanked: 863 times
- Been thanked: 578 times
Wędrowcy znad południowego Tygrysu
Biały zamek
Zamki Burgundii
i również polecam Marco Polo II