Jest za to kilka fajnych nowych broni i opcji, które urozmaicają rozgrywkę.
Możliwe, że to kwestia ilości prowadzonych postaci oraz podejścia do rozwoju bazy, a dokładnie olania tego elementu gry. Po opisie Ardel12 miałem dziwne wrażenie, jakbym już gdzieś coś podobnego czytał i na szybko sprawdzająć SwistakCZC miał chyba podobnie. Do tego stopnia, że odpalali wariant 4 osobowy (grając w 2) aby podbić poziom trudności.
Drugą kampanię przeszliśmy właśnie bez bazy i faktycznie było mniej zamieszania, a baza okazała się niepotrzebna.
Moim zdaniem ułatwienie wynika z dwóch może trzech rzeczy:arian pisze: ↑04 wrz 2023, 16:03 Z opisu brzmi, jakbyś był w stanie robić wszystkie misje jakie chcesz. Ja mam kompletnie inne odczucia i mam wrażenie, że na wszystko brakowało czasu i zasobów. Nie wiem, czy to kwestia szczęścia może tak zmieniać odbiór gry, ale u mnie walki były od bardzo trudnych do niemożliwych do wygrania, a leczenie ran po każdej bardzo kosztowne.
Ciekaw jestem, gdzie jest ten moment, w którym gra rozgałęzia się na bardzo łatwą i bardzo trudną.![]()
Błędy robiłem. A to o żarciu zapomniałem, a to o podwójnej akcji wrogów. W obu przypadkach męczące odtwarzanie lub rozgrywanie misji od nowa.
A jak Ty grasz?
Ma to być zmienione w Łowcach A.D.1492. Tam bazę (czyli wóz "drabiniasty") wozisz ze sobą
Od razu weźcie sobie 100 ogniw i tyle
pisz pw do matio2007JollyRoger90 pisze: ↑23 lip 2024, 15:08 @matio2007
Czy byłaby szansa na udostępnienie najnowszej księgi misji oraz instrukcji do Podstawki Łowców 2114 w PDF?
Na BGA jest tylko stara instrukcja, a na zagramw.to już wygasł plik w dropboxie
Ewentualnie może, ktoś z was pobrał zawczasu i mogłyby udostępnić?
Będę wdzięczny![]()
Hej, wysłałem na PW (tutaj z jakiegoś powodu blokuje wstawienie linka na wetransfer).JollyRoger90 pisze: ↑23 lip 2024, 15:08 @matio2007
Czy byłaby szansa na udostępnienie najnowszej księgi misji oraz instrukcji do Podstawki Łowców 2114 w PDF?
Będę wdzięczny![]()
Widziałem, dziękuję serdeczniematio2007 pisze: ↑27 lip 2024, 10:43Hej, wysłałem na PW (tutaj z jakiegoś powodu blokuje wstawienie linka na wetransfer).JollyRoger90 pisze: ↑23 lip 2024, 15:08 @matio2007
Będę wdzięczny![]()
Nie planujemy nowego dodruku tych kart, ale mamy jeszcze trochę w magazynie, prześlij proszę maila na officinamonstrorum@gmail.com.
też jestem ciekaw, bo z tego co pamiętam była szansa na ich dodruk przy okazji kolejnego wydania łowców. Czy coś mnie ominęło w tej sprawie?
JollyRoger90 pisze: ↑29 lip 2024, 10:31też jestem ciekaw, bo z tego co pamiętam była szansa na ich dodruk przy okazji kolejnego wydania łowców. Czy coś mnie ominęło w tej sprawie?![]()