Jaki Dungeon Crawler?

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Awatar użytkownika
andrzejstrzelba
Has thanked: 278 times
Been thanked: 320 times

Re: Jaki Dungeon Crawler?

Post autor: andrzejstrzelba »

Rozglądam się za czymś w oczekiwaniu na nowych Łowców.
Chciałbym albo długą kampanię, albo pojedyncze scenariusze, jednak żeby nie zaczynać za każdym razem od zera z bohaterem.
Angielskiej wersji językowej nie biorę pod uwagę.
Podrzucie coś ? Tylko nie karcianki czy Zombicide.
Awatar użytkownika
strid3rr
Has thanked: 75 times
Been thanked: 228 times

Post autor: strid3rr »

andrzejstrzelba pisze: 14 maja 2024, 16:15 Rozglądam się za czymś w oczekiwaniu na nowych Łowców.
Chciałbym albo długą kampanię, albo pojedyncze scenariusze, jednak żeby nie zaczynać za każdym razem od zera z bohaterem.
Angielskiej wersji językowej nie biorę pod uwagę.
Podrzucie coś ? Tylko nie karcianki czy Zombicide.
Przeczytaj te kilka stron, które zostały już napisane w tym temacie, a coś dla siebie znajdziesz. Akurat nowe DC nie wychodzą co chwilę, więc za wiele na polskim poletku się nie zmieniło w tym temacie.
Awatar użytkownika
andrzejstrzelba
Has thanked: 278 times
Been thanked: 320 times

Post autor: andrzejstrzelba »

Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem nic dla siebie (po polsku), więc zdecydowałem się wydrukować kamapnię Hexcrawl do Shadows of Brimstone. Myślę, że tak będzie najlepiej.
wierzbi

Post autor: wierzbi »

Witam,

Nie rozpoczynam kolejnego tematu tylko już chciałem zapytać o wasze doświadczenia z Dungeon Crawler dla młodszych.

Syn i córka w wieku 10 lat chcą spróbować czegoś ambitniejszego niż Talisman, Andor Junior, Small World czy stary Wiedźmin.

Czy macie doświadczenie w grze z dziećmi w Descent 2 edycja ?
Wiadomo, że to wejście na inny poziom i prawdopodobnie ja będę mistrzem gry a one bohaterami.
Generalnie jeszcze nie mam przekonania ale może u Was nie było problemu z tego typu rozgrywką.
Awatar użytkownika
Yuri
Has thanked: 371 times
Been thanked: 1393 times

Post autor: Yuri »

wierzbi pisze: 06 sie 2024, 13:53 ...
Syn i córka w wieku 10 lat chcą spróbować czegoś ambitniejszego niż Talisman, Andor Junior, Small World czy stary Wiedźmin.
...
Nie powiem nic odkrywczego, ale może "Magia i Myszy"?
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
Torquemada666
Has thanked: 304 times
Been thanked: 163 times

Post autor: Torquemada666 »

wierzbi pisze: 06 sie 2024, 13:53 Witam,

Nie rozpoczynam kolejnego tematu tylko już chciałem zapytać o wasze doświadczenia z Dungeon Crawler dla młodszych.

Czy macie doświadczenie w grze z dziećmi w Descent 2 edycja ?
Wiadomo, że to wejście na inny poziom i prawdopodobnie ja będę mistrzem gry a one bohaterami.
Generalnie jeszcze nie mam przekonania ale może u Was nie było problemu z tego typu rozgrywką.
Cztery lata temu, jak zaczynaliśmy grać w Descenta 2 edycję, mój (wtedy) 10 letni syn bardzo się wciągnął, podobało mu się i dawał radę :) Fakt, że miał wsparcie starszego brata i mamy :)
wierzbi

Post autor: wierzbi »

Dzięki za info. Jeszcze Runebound 3 edycja chodzi mi po głowie jako idealny poziom dla 10 latków. Ale tutaj pozostaje kwestia kosztów i dostępności, podobnie jest w sumie z Magią i Myszy.
Awatar użytkownika
strid3rr
Has thanked: 75 times
Been thanked: 228 times

Post autor: strid3rr »

Ja polecam rozważyć jeszcze dwie pozycje: Zapomniane Morza i Opowieści z Pryncypii - nie są to może typowe DC, ale jako gry przygodowe uważam, że z młodszymi graczami sprawdzą się idealnie.
ODPOWIEDZ