Właśnie różne opinie o tych no name, trochę ludzi pisało że chwilę im podziałało i padlo dlatego zdecydowałem się na ten Intlab. Akurat na allegro mi się trafił poniżej 100 zł
Malowanie figurek - ekspresowe metody
Re: Malowanie figurek - ekspresowe metody
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1370 times
- Been thanked: 1591 times
Speedpaint Metallics 2.0 - ktoś testował i podzieli się wrażeniami?
Dość fajnie szybko pokrywa się nimi kolczugi, jakieś fakturowe powierzchnie, tak że nie potrzeba washa.
Natomiast na gładkich powierzchniach no nie jest to pełnoprawny metalic. To raczej takie coś pomiędzy metalikiem a szarym/żółtym/czerwonym/brązowym/zielony.m w zależności od barwy.
sprzedam: viewtopic.php?f=65&t=74198
Testowałem kilka ale jak dla mnie efekt taki sobie, nie używam ich wogole, wolę te 2 minuty na washowanie czy drybrushowanie zwykłego metalika poświęcić. Jeżeli miałbym jakiś najlepszy wskazać to enchanted steel ale nadal to przepaść w porównaniu do tradycyjnych metalikow.
- wrojka
- Has thanked: 249 times
- Been thanked: 254 times
Mam dużo dużych modeli do pomalowania. Jako że jestem artystycznym kaleką, to zawsze jechałem na Wratibhone z puszki + Contrasty od Citadela. Mam kompresor (z reduktorem), mogę sobie ogarnąć aerograf, ale totalnie nie mam pojęcia czego użyć jako podkładku, żeby Contrasty na tym dobrze leżały.
Czy ktokolwiek ma jakieś doświadczenia i polecajki?
Vallejo primer np taki jest bardzo dobrym podkladem do aero a i kontrasty na nim zacnie wygladaja. A juz najlepiej najpierw czarnym a potem zenithal bialym i figurki nabieraja dodatkowej głębi. Szczerze mowiac jak masz duzo modeli to pucha bedzie szybsza niz aerowrojka pisze: ↑01 lip 2024, 17:59 Mam dużo dużych modeli do pomalowania. Jako że jestem artystycznym kaleką, to zawsze jechałem na Wratibhone z puszki + Contrasty od Citadela. Mam kompresor (z reduktorem), mogę sobie ogarnąć aerograf, ale totalnie nie mam pojęcia czego użyć jako podkładku, żeby Contrasty na tym dobrze leżały.
- wrojka
- Has thanked: 249 times
- Been thanked: 254 times
Dziękuję
Na aero decyduję się ze względu na koszta, możliwość późniejszego eksperymentowania i użyteczność do nakładania varnisha na koniec (zwłaszcza, że pewnie będę kłaść dwa - gloss + matte)
Skończyłem malować figurki do Wrath of the Lich King z użyciem speedpaintów 2.0, a na podstawce farbka techniczna - śnieg Valhallan Blizzard. Nadszedł czas, aby wróciły do pudełka i zacząłem się zastanawiać… jak przechowujecie swoje pomalowane figurki od planszówek?
Nie chciałbym, aby podczas przechowywania coś się pościerało albo poobijało. Figurki zabezpieczone lakierem Vallejo Premium Color Satin Varnish 62.063
Nie chciałbym, aby podczas przechowywania coś się pościerało albo poobijało. Figurki zabezpieczone lakierem Vallejo Premium Color Satin Varnish 62.063
Jak masz zabezpieczone to nie masz się czego obawiać i możesz je trzymać jak chcesz. Trzymam w worku strunowym nawet niezabezpieczone i nic się nie dziejeosimaru pisze: ↑10 lip 2024, 15:52 Skończyłem malować figurki do Wrath of the Lich King z użyciem speedpaintów 2.0, a na podstawce farbka techniczna - śnieg Valhallan Blizzard. Nadszedł czas, aby wróciły do pudełka i zacząłem się zastanawiać… jak przechowujecie swoje pomalowane figurki od planszówek?
- RUNner
- Has thanked: 616 times
- Been thanked: 1074 times
Właśnie wczoraj miałem okazję użyć 3 metalików z tego setu. Ich efekt wpisuję się doskonale w ideę speedpaintów, czyli jest całkiem spoko, ale wiadomo, że jak ktoś już dłużej maluje, to zastosuje normalne metaliki. Mało już teraz maluję, raczej pojedyncze figurki z mojej kolekcji i mi się taka funkcjonalność podoba. Zwłaszcza łatwość nanoszenia na powierzchnię i taki trochę autoaim przy nakładaniu farby. Spore udogodnienie.
Pomalowane figurki na wymianę: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 3#p1148253
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690